Конструктивни елементи на балкона

Като правило, при изграждането на балкон, собствениците на жилища първо мислят за балкон плоча. Съществуват обаче също толкова важни елементи. По-специално, това е ограда на балкона, който е обект на повишени изисквания за сила. Най-подходящите варианти от тази гледна точка са дървени или метални огради. Факт е, че дървото и металът са универсални. Те са достатъчно силни и в същото време са леки, затова такива огради могат да се използват за балкони, построени от всякакви материали, за разлика от, да речем, тухлена структура.

Е, airship zhk ще ви предложим в най-добрите райони и без надплащане на посредници. Само там ще намерите недвижими имоти с ремонт и без достъпна цена.

Металните огради обикновено се състоят от отделни вертикални пръти или решетка от ковано желязо. Дървените огради могат да бъдат направени от дъски, декорирани под формата на напречна конструкция или отделно издълбани балюстрации. Във всеки случай разстоянието между отделните елементи не трябва да надвишава 10-12 см (това е особено важно, ако къщата има деца). Във всеки случай перилата трябва да са дървени.



Стъклената ограда изглежда зрелищна, но за съжаление тя не е практична.

Такъв конструктивен елемент, като кожух, не се изисква за балкон. Но това е много удобен детайл, тъй като предпазва балковата плоча от разрушителното действие на дъжд и сняг, както и от пряка слънчева светлина. Най-удобният вариант е балдахинът, който е продължение на основния покрив (понякога за балкони, изнесени до фронтона, дори и специално да се разшири билото на покрива). Въпреки че теоретично за него е възможно да се направи отделен дизайн, който ще се основава на стелажи или скоби. Тъй като покривният материал може да се използва същият като за основния покрив. Но, разбира се, покривът "пай" вече не е необходим тук. Понякога за покрива се използва оцветен или прозрачен поликарбонат.

И най-накрая, още един важен детайл е покриването на пода на балкона. Основните изисквания тук са водоустойчивостта и устойчивостта на температурни промени. Освен това е важно, когато е мокър, материалът да не стане хлъзгав. Изберете го в зависимост от балконската плоча, в идеалния случай тя е груба керамична плочка или комбинирана тераса. За дървения балкон е по-добре да изберете дъска, тъй като тя тежи малко, освен това обикновено е покрита с водоустойчив лак и специален компонент за биосигурност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративни стоманобетонни оградиДекоративни стоманобетонни огради
Видове оградиВидове огради
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Типове и характеристики на стълбищни стълбиТипове и характеристики на стълбищни стълби
Как да се изгради дървена оградаКак да се изгради дървена ограда
» » Конструктивни елементи на балкона
© 2021 BggeHat.com