Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре

Завършване и затопляне на балконаС началото на зимния период много наематели, чиито балкони не са достатъчно изолирани, започват да ги използват само като склад за доставки.

За съжаление, много хора не знаят, че изолацията и довършването на балкони изобщо не е сложна процедура. Това не изисква големи финансови разходи, а резултатът ще се отплати с отмъщение.

Затопляне на балкона. Ръководство стъпка по стъпка.

1. Монтиране на топла прозорци с двоен стъклопакет. Смята се, че повече от осемдесет процента от топлината в апартамента върви точно поради прозорците с лошо качество. Тъй като площта на прозореца на балкона е достатъчно голяма, затоплянето трябва да започне с инсталирането на нови прозорци. А последващата инсталация на щори на пластмасови прозорци ще добави специален комфорт към балкона.



2. Полагане на топлоизолационния материал върху цялата площ на изолирания балкон. За добра топлоизолация са подходящи материали като пяна от полистирол, термоплекс, експандиран полистирол и др. Преди да завършите, стените могат да бъдат боядисани с топлоизолационна боя, благодарение на която ще можете да използвате по-плътен материал за изолация.

3. Затопляне на пода на балкона. Премахването на батерията на балкона е забранено със закон, така че единственият по-ефективен източник на топлина на балкона е топлата. Нагревателните елементи се монтират върху бетонна замазка, след което е възможно да се постави подовата настилка. Като покритие се използват обикновено линолеум, плочки, ламинат и паркет. Електрическият кабел и регулаторът на температурата трябва да се изведат от пода.

4. Вътрешни стени на балкона. След като стените се затоплят, те често преминават към обшивката си. За вътрешно обзавеждане на балкони е обичайно да се използват дървени или пластмасови панели. За тези, които оценяват естествените материали, дървото ще бъде най-добрият вариант. Трябва обаче да се помни, че лошото качество на дървения материал може да се влоши във времето и да загуби достойнството си. Дървената облицовка е най-подходяща за балкон със слънчева страна, тъй като пластмасовата обшивка на такъв балкон ще бъде редовно нагрявана. Предимството на пластмасовите панели е, че те имат устойчивост на влага и влага, за разлика от дървото. Пластмасовите панели идеално задържат топлината и се монтират без никакви трудности Днес е лесно да се намерят панели с желания модел и цвят, а цената ще бъде по-ниска, отколкото в случаите на довършителни работи на дърво. Основното при използването на пластмаса е да не се пренебрегват условията на работа и това ще продължи дълго и правилно.

Ако използвате само висококачествени материали, завършването и затоплянето на терасата ще надхвърлят всички очаквания и топлата стая отново ще стане уютен ъгъл на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
© 2021 BggeHat.com