Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии

При закупуване на нов дом или да поправи една стара и една от най-належащите въпроси е остъкляване и изолация на балкони, лоджии остъкляване и вътрешни стени и тавани в тези малки пространства. Това стаята е не само светли, уютни и красиви, но и функционална, собствениците прибягват до помощта на професионалисти, които превръщат един обикновен балкон с купчина стари нежелани неща в удобна, практична стая, където можете да подредите библиотека, зимна градина или дори офис.

Видове стъклопакети

Има три основни вида стъкларски балкони и лоджии: студено, топло и без рамки.

Студено остъкляване на балкона

Най-често се използва в градове с топъл и умерен климат. Той предпазва жилището от прах, насекоми, неприятни миризми и мокри отлагания. Ако проблемът с поддържането на топлината в апартамента е най-значим, тогава най-доброто решение ще бъде студено остъкляване. Основното предимство на студеното остъкляване е простата инсталация на прозорците и ниската цена на PVC конструкцията.

При студено остъкляване балконът може да се използва като складово помещение за съхранение на зеленчуци и консервирани препарати за зимата, а ако стъклото е топло, продуктите скоро ще станат неизползваеми. За да се спестят пари, повечето модерни високи сгради са остъклени в студен тип. Но не всички наематели харесват тази опция, затова решават да изолират балкона или лоджията.

Топло остъкляване

Пластмасови прозорци, използвани за топъл метод на остъкляване са напълно херметични, което прави възможно да се забрави не само проблема с мокро валежите на балкона, но и обикновени течения.

Топло остъкляване, както и студено, предотвратява проникването на прах, вредители и миризми в къщата. В допълнение, изолиран балкон има висока звукова и топлоизолация. Той предпазва от шума на магистралата и поддържа апартамента на положителна температура, дори и при тежки студове.

Топло балкон дава друго важно предимство - способността да се разшири спалнята или хола, получавайки по този начин по-полезна жилищна площ и кухня разделена на две функционални зони - за хранене и труд, готвене. Ако сте избрали балкон стъклопакет е топло, имайте предвид - това не е евтино удоволствие. За изолация се използва металопласт, има по-високи качествени характеристики в сравнение с алуминиевия профил, използван за студено остъкляване. PVC прозорците са използвани повече от 40 години, лесни за почистване и отлична устойчивост на влага.

Без рамки остъкляване

Една от най-красивите модни тенденции е без рамки. Състои се от двукамерни или трикамерни прозорци с двоен стъклопакет, които не се вкарват в обичайния профил, но се сглобяват като дизайнер, използвайки вертикални рафтове и хоризонтални напречни ребра. Ставите между прозорците с двоен стъклопакет са покрити с декоративни покрития, поради което фасадата на балкона изглежда много елегантна и представяща се.

Основното предимство на безцветен стъклопакет е панорамната гледка и естетическата привлекателност на фасадата. Такива балкони и лоджии изглеждат красиви както в съвременните сгради, така и в елегантните вили. Стъклото в прозореца с двоен стъклопакет може да бъде прозрачно или матово. Предвид факта, че рамковите конструкции осигуряват високо проникване на слънчева светлина, ще бъде по-практично да се монтират стъкла с отразяващо, огледално или оцветено покритие.

На всички предимства без рамки имат недостатъци.

Рамкова система - това е просто стъклена ограда, която няма да ни позволи да затоплим целия балкон.

През зимата температурата в съседната зона на апартамента ще бъде малко по-висока от нивото на улицата и ще бъде по-трудно да се поддържа стайната температура.

Характеристики на топло остъкляване

Качествената изолация и остъкляване на балкони е сложен работен процес, състоящ се от няколко етапа. На първо място, всички повърхности са подготвени за изолация, капитанът измерва и отвора за монтиране на прозореца.



Стените и подът на балкона се почистват от предишното покритие и, ако е необходимо, се изравняват. Големите чипове по стените са запечатани със строителни материали - шпакловки, а подът е изравнен с нивото на циментова замазка. Струва си да се отбележи, че първо е монтиран прозорец и след това е монтиран нагревател. На пода на дървените греди е построена рамка, която опростява работата на капитана.

За изолацията на стените се използват следните материали:

  • минерална вата;
  • полистиролова пяна;
  • експандиран полистирол;
  • penofol.

На балкон или лоджия топло остъкляване в комбинация с тези материали създава най-удобните условия за живот на възрастни, деца, възрастни хора и домашни любимци. За по-бърз и по-удобен монтаж на нагревателя, най-добре е да закупите плочи, които са свързани помежду си чрез система с шипове.

Един от материалите, широко използвани в практиката, доказа своята практичност - penofol. Това е пенополиетилен, покрит с отразяващо фолио.

Penofol се използва за изолиране не само на стените, но и на пода и тавана. Той предпазва от проникване отвън на студен или горещ въздух, шум и също така има високи хидро- и пароизолационни свойства. По правило се използва в комбинация с минерална вата или плочи, изработени от експандиран полистирол.

Струва си да се отбележи, че остъкляването и изолацията на балконите, остъкленията на лоджиите и избора на изолационни материали до голяма степен зависят от следните фактори:

  1. Етаж, който е балкон или лоджия. Колкото по-високо е, толкова по-малко топлопроводими свойства на изолацията и профила на прозореца. На горните етажи не се препоръчва инсталирането на студено остъкляване с алуминиеви рамки.
  2. Страницата на светлината, на която се намира балконът. Това означава, че балкон с прозорци, обърнати на юг и изток, се нуждае от по-малко защита от студа, тъй като те перфектно минават през дневната светлина - допълнителен източник на топлина.
  3. Строителни материали на стени. Така че, в честите къщи, изградени от звуков материал, отоплението на балкона или лоджията може да бъде минимално. В жилищните сгради ще бъде необходим по-сериозен подход към избора на изолация, тъй като стените в панелните къщи не поддържат топлина добре, а оградата на балкона може да бъде направена изцяло от шперплат.
  4. Отоплителна система. Ако е възможно част от отоплителната система да се изтегли от дневната до балкона, тогава изолацията може да е минимална. И ако радиаторите не могат да бъдат преинсталирани, остава единственият разумен вариант - остъклението на балкони и лоджии е топло, с помощта на нагреватели и пароизолационни материали.
  5. Посока и сила на вятъра. Този параметър е трудно да се отгатне, тъй като климатичните особености в регионите и градовете са различни, така също са вятърните течения на вятъра. Само специалисти метеоролозите могат да определят честотата и силата на вятъра, както и да предскажат посоката му.
  6. Свойства на прозорците с двоен стъклопакет. Ако балконът е оборудван със студено остъкляване с еднокамерен прозорец с двоен стъклопакет, не е разумно да изолирате пода и стените. Чрез алуминиевата опаковка студеният въздух все още ще проникне в стаята, което ще предотврати поддържането на нормална стайна температура.
  7. Затопляне на балкони и лоджии на съседни апартаменти. Ако стените на съседния балкон, прилежащ към балкона, вече са изолирани, ще трябва само да изолирате оградата на балкона вътре и навън - на фасадата.

Остъкляването на балкони с дървени рамки изисква определена грижа, защита от насекоми и влага, а съвременните пластмасови прозорци не се нуждаят от тази нужда. Грижите за тях са много прости - само два пъти месечно, избършете ги с мека влажна кърпа, като използвате неабразивен препарат.

Предимства на топло остъкляване

Допълнителна изолация на балкони, остъкляване на топъл тип ще създаде за собствениците на апартаменти най-благоприятните условия за живот. Какво получава клиентът при поръчване на отопляем балкон "до ключ"?

Повече топлина

Комбинацията от двоен стъклопакет и пластмасов профил спомагат за поддържане на температурата на въздуха в помещението на балкона или лоджията, поради факта, че PVC има ниска топлопроводимост. Допълнителен материал - изолация ще засили защитата на стените от проникване на студен въздух.

По-малко шум

При остъкляване на топъл тип прозорците с двоен стъклопакет са инсталирани най-малко с две камери. Това гарантира пълна защита срещу проникването на шум, излъчван от автомобили, детски площадки, барове и други обществени места. Освен това прозорците на крилото се вписват перфектно в уплътнението на рамката. Поради това се образува плътност и следователно - пълна шумоизолация.

удобство

Това е изолацията и остъклението на лоджиите, което позволява на наемателите да използват рационално и практически жилищни и нежилищни пространства.

От малка кухня можете да направите просторна трапезария с отдалечена работна зона, а в хола създавате истински рай с зимна градина.

Перфектна защита

Топлата остъкляване гарантира пълна защита от прах, малки отломки, въглероден окис и други чужди миризми. Стаята винаги ще бъде чиста и светла, а допълнително инсталираните мрежи против комари ще предотвратят проникването на насекоми. В допълнение, металопластният профил има високи характеристики против кражба. Модерните заключващи устройства са надеждни и устойчиви на механични влияния отвън.

Новите пластмасови балконски рамки ще превърнат фасадата в непозната. Има много опции за профила - от класически бял до текстуриран цвят, който ви позволява да направите балконно остъкляване във всеки стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Балкон стъклопакетБалкон стъклопакет
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
© 2021 BggeHat.com