Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите

Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите

След като са посетили мебелен магазин, като са се запознали с цените и един вид производство, много често много решават да правят мебели самостоятелно. За това е необходимо, преди всичко, да направите рисунка на кухнята със собствените си ръце. Качественият комплект мебели е много скъп. И неговите размери не винаги съответстват на наличните конфигурация и дизайн на ъгловата кухня.

кухненско рисуване

Готов кухненски ъгъл с хладилник

Разбира се, можете да направите поръчки за мебели във фабриката, но тогава цената ще бъде дори по-висока. Ето защо най-доброто решение на този проблем ще бъде самостоятелното производство на кухненски мебели.

Тази опция има няколко предимства:

  • оформлението на помещението ще бъде направено в зависимост от размера на кухнята;
  • максимално използване на района;
  • оригинален уникален дизайн;
  • спестяване на пари.

Първи стъпки

Може би това е най-трудният въпрос. Много хора просто не знаят как да започнат такава работа. ъглова кухня рисунка На първо място, трябва да се изготви оформление на стаята, в която да се вземат предвид всички нюанси на кухнята. Необходимо е да се мисли за местоположението на домакинските уреди. Къде да постави печката, къде ще бъде монтиран хладилникът? Какъв е най-добрият начин за подреждане на пералня?

Оформлението трябва да посочва местоположението на масата за хранене. При проектирането ще е необходимо да решите проблема с плота. Може би первазът ще бъде неговото продължение. За ъгловата кухня ще трябва да покажете работната площ на диаграмата.

кухня оформление

Опции за планиране и оформление на кухнята

След като всички тези проблеми бъдат напълно решени, направете кухня оформление. Желателно е всички размери и подреждане на бъдещи мебели.

Днес има много компютърни програми за планиране на кухнята, в който можете да получите визуално, обемно оформление на бъдещата ъглова кухня. Естествено, по време на създаването на схемата се разработва дизайнът на бъдещата ъглова кухня.

ъглова кухня

Вариант на чертежа с размерите на ъгловата кухня

Едва след това е разработен чертеж на комплект мебели.

Как да направите кухненска рисунка

След като бяха взети под внимание всички нюанси, дизайнът бе разработен и цветът на стаята бе избран, въпросът с подреждането на ъгловия комплект беше решен, беше необходимо да се извършат всички измервания и да се направи кухненската рисунка. За да направите това, трябва да определите какво ще бъде включено в кухненския комплект. За ъглова версия ще ви е необходима ъглова мивка, облицовка, горни секции и свободни ниши. В тези ниши могат да бъдат разположени пералня, съдомиялна машина, хладилник или печка.

Монтажът на кухненския комплект може да бъде доста успешен, дори ако е налице само най-простата схема, направена на лаптопа. Въпреки това, за да получите по-добър резултат, е по-добре да направите точен рисунък на кухнята. За да направите това, можете да използвате известната компютърна програма PRO 100.

кухня в про 100

Разработване на дизайн и рисуване на кухни по програма PRO 100

При изготвянето на чертеж не трябва да забравяме газовата тръба, забележете мястото на връзката й. Освен това е необходимо да се посочи къде ще се осъществи доставката на тръби за теглене.

Чертежът трябва винаги да съдържа максималните подробности, на които е направена оформлението на материала. Не може да бъде направено без списък с подробности за монтажа, съответстващи на всеки мебелен модул.

Как да нарисувате кухня

Всеки собственик на апартамента има време, когато трябва да реорганизирате дома си. Първото място е проблемът кухненско оформление с диван. Възниква въпросът: как изготви скица и дизайн на кухнята в къщата?
За да направи кухнята удобна, нейният проект трябва да бъде разработен предварително. Можете да направите скица с обикновен молив върху бележника, или да използвате персонален компютър и да направите рисунка на кухнята онлайн. По този начин можете да вземете под внимание тънкостите на стаята и да й дадете най-функционалността.

кухненска схема

Пример за ъглова кухненска рисунка с всички размери и символи

Препоръки за разработване на кухненски дизайн

Да се ​​направи молив кухненско оформление 12 метра, изисква няколко стъпки. Такава поетапна работа ще позволи на проекта да вземе предвид най-малките нюанси на кухнята.

На първия етап се измерва кухненската площ. Определят се дължината на стените, размерите на отворите на вратите и прозорците, както и дължината на первазите. От всеки един от тези параметри зависи бъдещото подреждане на мебелите.

При поетапното изготвяне на чертежа първо трябва да решите къде да поставите масата, кухненския шкаф, хладилника, котлона, пералнята и съдомиялната машина.

След това в следващата стъпка се създава групова схема на избраната скала. В молив се показват всички изброени елементи. Схемата ще покаже най-точно местоположението на кухненските уреди по отношение на стените.

Кухненски дизайн и рисунка на молив

За да изтеглите проекта със самия молив, първо трябва да получите истинските размери на стаята.

кухненски дизайн

Готов 3D дизайн и кухненски дизайн

Чертежът се извършва на няколко изгледа: страничен изглед, заден изглед и основен изглед.

снимка интериор и дизайн на кухненско студио трябва да започне с разработването на план, посочващ всички размери. Освен това се изчертават различни проекции и ниши.

Когато се създава рисунка за бъдещата кухня, местоположението на домакинските уреди е задължително показано, инсталирането на комплекта мебели е изготвено. Това засяга главно работна зона кухня и трапезария. За да бъде завършен проектът, е необходимо в чертежа да се покаже как ще бъдат поставени инженерните комуникации, където ще бъдат разположени радиаторите.

кухненски дизайн

Вариант на проекта и рисуване на кухнята в специална програма

От правилното местоположение зависи от вида на бъдещото планиране.

Когато се прави професионално оформление, чертежите показват основните комуникации, разположението на клапаните, които изискват свободен достъп. Понякога инсталирането на домакински уреди не позволява използването на направените кабели. За решаването на този проблем се използват гъвкави маркучи. Да си нарисуваш малък кухненски интериор 6 метра, е необходимо при поставянето на мебели да се вземат предвид всички комуникации: газ, вода, електрическа инсталация. Монтирането на мебели не трябва да пречи на нормалната им работа.



Компютърни програми, предназначени за разработване на оформление на кухнята

Когато се развива дизайн и оформление на кухнята 20 метра, се избира: цветната скала, стилът и подходящият мебелен материал. За тази цел са разработени множество компютърни програми: PRO 100, Aston dizayn, Sweet Home 3, Google Sketchup, Home Plan Pro. Всички те имат своите недостатъци и предимства, които лесно се опознават в интернет, където им се дава пълно описание.


Домакински уреди

Когато е поетапно изготвяне на проект за кухненски дизайн, молив показва местоположението на кухненските уреди. В същото време е по-добре да поставите пералната машина в близост до мивката, тъй като тя изисква постоянно снабдяване с вода и мивка.

Плотовете трябва да са далеч от хладилника. Компютърната програма обикновено има работна площ между печката и мивката.

Кухненските мебели трябва да имат чекмеджета, което е много по-добре от вратите на крилото.

домакински уреди в кухнята

Вариант на интериора на кухнята с монтираните домашни уреди

След поетапното формиране на проекта по-долу се разработва по-горен проект.

Вграденият абсорбатор е инсталиран под шкафа. Кабинета може да замени камина. Над мивката често се инсталира шкаф за сушене.

Инсталиране на хладилника

Хладилникът трябва да се монтира далеч от печката и мивката. Той е неблагоприятно повлиян от наличието на висока влажност. Много е важно да се вземат предвид нейните измерения.

Място на монтаж на гнезда

Когато електрическите контакти са правилно разположени във всяка стая, хол или кухня, то става по-удобно. Днес в нашите апартаменти има много много различни домакински уреди, така че ако не планирате предварително инсталирането на гнездата, в стаята ще се появи голям брой удължителни кабели.

Кухнята винаги изисква голямо количество електроенергия, тъй като почти всички уреди са разположени в нейната зона.

монтаж на изводи

Схема за инсталиране на гнездата в кухнята

За съжаление, когато се планира ергономичният дизайн на ъгловата кухня, разработването на план за инсталиране на изходите се игнорира.

В резултат на това има големи трудности, когато трябва да свържете устройство. За да предотвратим това, трябва да изготвим план, който да посочи точното местоположение на оборудването.

Монтирането на кухненските гнезда не се ограничава само до една стена. Те могат да бъдат поставени на работната престилка или директно върху масата.

При използване на вградените домакински уреди е позволено да се монтират гнездата зад стените на мебелите. В този случай височината на монтаж от подовата плоскост не трябва да надвишава 60 см. За да се осигури лесно достъп до изхода, през стените на кухненската мебел се изрязват специални дупки. От съображения за безопасност гнездата за вградени битови уреди трябва да се разполагат на разстояние по-малко от един метър от устройството. контур на гнездото Качулката се счита за стационарна техника, така че инсталирането на изхода се извършва над кухненските мебели с около пет сантиметра. Когато се монтират гнездата, се взема предвид местоположението на вентилационния канал. Достъпът до електропреносната мрежа трябва да е свободен, уплътнителят не трябва да пречи на това.

В случай, когато вграденият абсорбатор е вграден, най-доброто разположение на изхода е вътрешната стена на шкафа. Обикновено той е монтиран до страничната стена, така че лесно да се избегне изтеглянето на тръбата.

В кухнята има много уреди, които не се считат за стационарни: миксер, миксер, чайник, електрически мелница, кафеварка, аерогрил и т.н.

За да включите лесно тези устройства, достатъчно е да монтирате три свободни гнезда. Те трябва да бъдат инсталирани на най-достъпните места. Масата е най-подходяща за това, понякога се използва и престилка за кухнята.

кухненски чертеж с гнезда

Изтегляне на ъглова кухня с абсорбатор и места за извозване

За да свържете лампите, гнездата са разположени над кухненския комплект. Много популярен е и изходният блок, който има прибираща се конструкция. Обикновено се инсталира в кухненските шкафове.

Електрически контакти, е забранено да се инсталира:

  • над мивката;
  • над плочата;
  • на стените на шкафовете с чекмеджета;
  • зад вградените домашни уреди.

Обозначение на гнездата на чертежите

Няма специално обозначение на гнездата. Той има условен характер. Обикновено е показана схематична илюстрация на монтажа на изхода, е показано неговото заземяване. На диаграмата изображението на гнездата се прави под формата на две точки.

поставяне на гнездо

Поставяне на гнезда в кухненския чертеж

Това може да е краят на телта, понякога квадрат, с образа на две точки.

На диаграмата, местоположението на гнездата и изображението им е установено от GOST 21.608-84. Контейнерите съгласно този документ са разделени на няколко групи:

  • отворена инсталация;
  • затворен вариант;
  • гнезда с превключвател.

Престилка и монтаж на гнезда

Когато ъгловата кухня се ремонтира, е много рядко да се проектират електрически кабели. Повечето хора мислят, че не трябва да харчите пари за подобна работа. Въпреки това, за да не се разваля окончателното покритие след това, е по-добре предварително да се планира бъдещата инсталация на изходите. Ето защо е най-добре да направите подробна скица за монтаж на гнездата.

Брой на обектите

Изчисляването на необходимия брой точки на захранване е много лесно. Проектът знае колко инструменти ще има работна площ на кухненския план в къщата. Добавяме към това число няколко допълнителни изхода и проблемът се решава.

По-трудна задача е да се изчисли броят на изходите, които могат да бъдат поставени на една линия, защото за някои електрически уреди е необходимо да се постави отделна жица. електрическото окабеляване в кухнята За осветление на кухнята се използват различни принадлежности. За тях се монтират отделни ключове. Но понякога е много трудно да инсталирате такова устройство. В този случай, за спасяване дойде на гнезда, които са инсталирани на височина от 20 см над пода. Ако монтажът минава през плота, разстоянието до изхода трябва да е най-малко 11 см. В същата височина са разположени гнездата на капака.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн ъгъл кухня 9 квадратни метраДизайн ъгъл кухня 9 квадратни метра
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Кухни марияКухни мария
Препоръки за избор на добри кухненски мебелиПрепоръки за избор на добри кухненски мебели
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Венециански мебелиВенециански мебели
Основните предимства на закупуване на кухня по поръчкаОсновните предимства на закупуване на кухня по поръчка
» » Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите
© 2021 BggeHat.com