Възстановяване на емайла

Възстановяване на емайла

През енойните години броят на емайлите на банята се разпада. Повърхността се превръща в малко груба. Такива повреди могат да причинят дискомфорт, който ще възникне по време на измиване. Този емайл ще изглежда грозен, толкова много хора питат: Мога ли да възстановя банята? Разбира се, да! Най-простото решение на този проблем е да се купи нов, но това не винаги е на разположение на пари, така че е в собствения си дом, за да възстановите баня.

Купуването на всички необходими строителни материали е много по-евтино от закупуването на нова баня. На първо място, преди да възстановите емайла за баня, трябва да го подготвите за него. За целта е необходимо цялата повърхност на банята да се третира с шкурка: благодарение на това не само замърсяването, но и частиците от старото покритие се отстраняват. Обработката на шкурка се извършва заедно с почистващ препарат (прах или гел).

Качеството на работата ще зависи от качеството на новото покритие и колко дълго ще остане непокътната. След това отново е необходимо да се провери цялата повърхност за възможно откриване на ръжда.



След изпълнението на предишните процедури можете безопасно да пристъпите към решаването на проблема. Банята трябва първо да се изплакне и да изчака да изсъхне. Сега трябва да лепете всички отвори с лента за боя, така че грундът да не стигне до там. Защитете от грунд също така имате нужда от миксер и ръбове на плочките. Сега трябва да вземете втвърдителя и грунда и да ги разбъркате. След това получената смес трябва да се нанесе върху цялата повърхност на банята. Сместа трябва да се разпределя равномерно, така че валякът е най-подходящ за това. Необходимо е да изчакате, докато грундът изсъхне, ще отнеме най-малко 24 часа. Освен това ваната отново се обработва от шкурка. След това цялата повърхност трябва да се изплакне обилно с вода. След това изчакайте, докато всичко изсъхне и нанесете емайл на повърхността.

Емайлът трябва да се смеси с втвърдителя и с ролка, равномерно нанесена върху повърхността на ваната. Нанесете го в продължение на 45 минути, докато сместа изсъхне. Преди да използвате актуализирана баня, трябва да изчакате около седмица. През това време ваната ще изсъхне напълно и по-късно може да се използва без да се повреди новия слой емайл.

Въпреки, разбира се, можете просто да си купите елитни бани, които да заменят старите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бои и емайллакове за възстановяване на ваните как да избирате и правилно да прилагате съставаБои и емайллакове за възстановяване на ваните как да избирате и правилно да прилагате състава
Как да нарисувате банята с емайл от подготовката до крайния резултатКак да нарисувате банята с емайл от подготовката до крайния резултат
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Грунд емайлГрунд емайл
Предимства на чугунните бани от фирмата квадратураПредимства на чугунните бани от фирмата квадратура
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
» » Възстановяване на емайла
© 2021 BggeHat.com