Монтиране на мивка за кухня майсторски клас

Кухненската мивка е интегриран кухненски аксесоар. Без него няма начин да се направи в модерната кухня, нито да се мият съдове, нито ръце, нито храна за готвене. Както казват те, без вода "и нито там, нито лудост." В съвременните кухненски мебели не се използват дълго време остарели купи за съдомиялни, които постепенно се заменят с ултрамодерни поглътители, понякога изработени от композитни материали.

Инсталиране на кухненска мивка

Принципът на връзката им е почти непроменен, единствената разлика е процесът на инсталиране на кухненски мивка, който включва изрязване на отвора за кацане в работния плот на кухненската маса. Това е деколтето, което усложнява инсталирането на кухненската мивка.

Подгответе дупка за инсталиране на мивката

Поради всички възможни криволинейни конфигурации на съвременните шайби, оформлението на отвора за кацане се прави по-добре както следва. Обърна се с главата надолу в кухненската мивка на плота. Избира най-удобната позиция за вас, след което контурът е изчертан с молив или химикалка. Не бързайте да изрежете дупката по очертанията. За да сте сигурни, че мивката не падне през отвора, тя трябва да бъде намалена с 15 мм от всяка страна. Можете да направите това по око, дублирайки очертанията с пунктирана линия (милиметър там, един милиметър няма да играе специална роля тук).

Монтаж на мивка

След като се уверите, че маркировките са направени правилно, можете да изрежете дупката. Първо, за да не бъдете нарязани с мозайка в дебел настолен плот, трябва да пробиете отвор с диаметър най-малко 10 mm във вътрешната част, който да бъде свален.

Инсталиране на кухненска мивка

В тази дупка и потопете електрическото перка, след което бавно изрежете отвора за кацане. Острието на мозайката трябва да е ново и да има малки зъби, което гарантира гладка, без откъсване. Възможно е също така, че в процеса на рязане ще трябва да смените няколко платна.

Инсталиране на кухненска мивка

Нова кухненска мивка за кухнята преди инсталацията, трябва да опитате и да сте сигурни, че дупката е подходяща за нея. Ако поръчката е завършена, обръщаме се към пълното измиване със смесител и сифон за изтичане. Ако нямате опит да инсталирате миксер и сифон, по-добре е да ги инсталирате, преди мивката да бъде инсталирана на правилното място. След това трябва да страдате, да се изкачите в стегнат кухненски шкаф и да завъртите гайките. Това е много неудобно.

Инсталиране на кухненска мивка

Инсталирайте миксера

Тук всичко е както обикновено. Вкарваме гъвкавите маркучи в миксера, леко ги притискайте с ключалката. Прекарваме маркучите в отвора на инсталираната мивка, след което я закрепете отдолу със специална лунен шаблон и гайка. Ще трябва да проверите позицията на миксера, може да се наложи да го коригирате малко след окончателното монтиране на мивката.



Инсталиране на кухненска мивка

Инсталирайте изпускателния сифон

Изпускателният сифон, по-голямата част от пластмаса, се сглобява на резбови съединения посредством съединителни гайки. Внимателно проверете правилното монтиране на гумените уплътнения, освен това, за да бъде презастраховано, всеки от уплътненията може да бъде намазан със санитарен силикон. Ако кухненската мивка прелисти, не забравяйте да я свържете с основната част на сифона с гофриран гъвкав маркуч (за повече информация относно инсталирането на сифона вижте как да инсталирате сифон върху мивката).

Инсталиране на кухненска мивка

Инсталирайте кухненската мивка в плота

Най-важното в случая е, че водата, която е толкова широко поръсена при измиване на съдовете, не се забива под мивката и по този начин не разваля кухненския плот. В края на краищата, за ПДЧ, от която е направена, водата е враг номер едно. Ето защо, на гърба на мивката покрай ръбовете му лепим специален самозалепващ се уплътнител, който между другото се продава с мивка.

как да инсталирате мивка в плота

И едва след това, след като почистете повърхността на плота от сухата прах близо до отвора за кацане, инсталираме мивка.

как да инсталирате мивка в плота

Сега най-интересното. Необходимо е да се изкачите под масата и плътно да закрепите мивката към плота с помощта на специални скоби, които също са довършени с нея. Необходимо е да се монтират възможно най-много всички скоби, защото зависи от гъстотата на монтажа на мивката към плота на масата, независимо дали водата попада под нея или не.

Инсталиране на кухненска мивка

Сега е малко нещо. Свържете гъвкавите маркучи на миксера към водните тръби и свържете сифона към канализацията. Включете доставката на студена и топла вода и се насладете на съдовете за миене в чисто нова мивка.

Инсталиране на кухненска мивка


Майсторският клас се проведе от Сергей Голиков,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
» » Монтиране на мивка за кухня майсторски клас
© 2021 BggeHat.com