Кухненска мивка, която е подходяща за вас?

Кухненска мивкаНяма повече незаменим атрибут на съвременната кухня, отколкото мивка. Едно просто устройство за измиване на съдове и други кухненски принадлежности се превърна в неизменна кухня, която не само може да украси кухненското пространство, но и значително да улесни работата на домакините. В съвременния свят има много кухненски мивки, изработени от различни материали и с различни форми, много от най-новите модели са оборудвани с дори и елементарна електроника, която ви позволява да наблюдавате чистотата на дренажния отвор. Количественото и качествено разнообразие от кухненски мивки за кухнята на много хора ви кара да мислите кой да даде предпочитание.

Как да изберем кухненска мивка

Кухненска мивкаВсъщност не всичко е толкова сложно, колкото изглежда. Необходимо е само да се структурират съществуващите модели, веднага щом всичко изчезне и попадне на място. Е, готови ли са да бъдат наситени с голямото разнообразие от кухненски мивки? Тогава да тръгваме.

Коя форма да предпочитам?

Първо, форма. Има кухненски мивки в правоъгълна, кръгла, овална форма и дори имат по-сложна криволинейна конфигурация. Освен това те могат да бъдат с една или две чаши за измиване на съдове. Що се отнася до формите им, тук е необходимо да се вземе предвид пространството, което заемат. Кръглата и овална съдомиялна машини изискват повече пространство за монтирането им, но в същото време благодарение на формата им, те стават незаменими за ъгловата инсталация на кухненска мивка. Правоъгълните кухненски мивки поемат малко пространство и са чудесни за плоски кухненски повърхности, които нямат завои.

как да изберете кухненска мивкаВажно е дълбочината и броят на чашите. С повече или по-малко дълбочина всичко е ясно, колкото по-дълбоко е кухненската мивка, толкова повече ястия могат да се поберат в нея, а водата не се пръска толкова много. Удобството на две купи веднага надценява трудно. В една от тях можете да изперете силно мръсни ястия, да я преместите в друга купа и да я изплакнете чиста.

Много модели се произвеждат с така нареченото крило за изсушаване на чисти ястия. Ако пространството позволява, тогава не е нужно да се отказвате от това удобство. Вместо да избършете сухи съдове, можете просто да изчакате малко, докато водата се оттича. И вече почти сухи ястия поставени в кухненския шкаф. Също така, крилото служи като отлична стойка за продукти, които се нуждаят от измиване.

как да изберете кухненска мивка

На материала, от който се произвеждат модерни кухненски мивки

Следващото нещо, което трябва да обърнете внимание, когато избирате как да изберете кухненска мивка, е материалът, от който е направена. От това зависи изцяло качеството му и съответно продължителността на експлоатация. Сега за производството на кухненски мивки, заедно с остаряла емайлирана стомана, неръждаема стомана, керамика и композитни материали се използват. Всички те имат различни качества и цена и решават какво имате нужда само от себе си.

Кухненски мивки от неръждаема стомана



как да изберете кухненска мивкаМодерните неръждаеми мивки в техния метален състав съдържат никел и хром, което ги прави практически незасегнати от вредните ефекти на домакинските химикали. И дебелината на метала и специалното гофриране им дават висока якост. Кухненските мивки от неръждаема стомана могат да имат както матова повърхност, така и полирана гланц.

Единственият недостатък на кухненските мивки от неръждаема стомана е доста силният шум, излъчван от дюзата за вода, удряща дъното. За да заглуши този звук, производителят доставя този тип мивка със специален шумоизолиращ уплътнител.

Кухненски мивки от керамика

Този вид кола не е много добре доказана на практика, тя е в състояние да изпълнява само декоративни функции. Специално направени с добавяне на композитни материали, мивката, въпреки че е устойчива на високи температури и не се страхува от драскотини, все още е много крехка и чувствителна към тежки предмети. Въпреки че с внимателно боравене с керамични кухненски мивки може да продължи дълго време.

Комбинирани кухненски мивки

как да изберете кухненска мивкаНека да започнем с недостатъците. Това е само една и това е високата цена на комбинирана кухненска мивка. Но ако вземете предвид много високите технически характеристики, показани в живота на продукта, този дефект просто удавя в броя на положителните качества.

Това е огромно разнообразие от цветове и дори измиващи структури, което позволява да се използва в почти всеки интериор, лекота на грижи, способност да отблъсква мазнините и да се съпротивлява на домакинските химикали. И това не е всичко, комбинираната кухненска мивка е в състояние да издържа на температури до + 280 ° C и да абсорбира звука, създаден от водната струя.

Модерната кухненска мивка е работното място на домакинята, тъй като много производители допълват доставката с всички необходими дреболии. Например в отвеждащия отвор на мивката може да се постави отпадъчен хеликоптер, може да се създаде специална мивка за сапун на повърхността на самата мивка. Много от тях отиват по-далеч, включително не само специални кошници за измиване и сушене на зеленчуци, но и комплекти ножове за кухнята. И формата на всички тези аксесоари със сигурност направи в стила на кухненската мивка. И не се махнете от тези малки бонуси, те значително ще улеснят работата на домакинята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем кухненска скала?Как да изберем кухненска скала?
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Кухни марияКухни мария
» » Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
© 2021 BggeHat.com