Кухня мивка, която да избере

Мивка за кухняВъпреки факта, че рядко каква любовница мият ръцете си (най-често има съдомиялна машина в къщата), въпросът за наличието на кухненска мивка дори не става. Това е едно от нещата "мач-хев" във всяка кухня. В края на краищата, мивката се използва не само за миене на съдове. По време на готвене го използваме за измиване на зеленчуци и плодове, изплакване на ръцете и др. Оттук и заключението: измиването е най-замърсената част от кухнята. Ето защо е много целесъобразно и сериозно да помислите за избора на материала, от който ще бъде направена вашата черупка, и дизайна играе важна роля.

Стомана, емайл и други

Емайлирани кухненски мивки все още съществуват, но се считат за реликва от миналото. Емайлът в действие има много повече минуси, които покриват единствения му плюс - лекота на такива измивания. Корпусите от емайл се страхуват от удари, често са нарязани и напукани, покритието се изтрива много бързо. От местата, които се появяват на емайла, се отървете, е достатъчно трудно, ако не сте имали време да го премахнете в първите мигове.

Мивка за кухняКак да изберем кухненска мивка? Отлично представяне в кухненските мивки от неръждаема стомана. Трябва да се каже, че в допълнение към стоманата в състава на хром и никел, което прави измиването по-стабилно по отношение на корозия, температурни промени и реакция на киселини. В такава черупка можете безопасно да поставяте горещи предмети. Грижата на мивката е много проста, можете да използвате почистващи и почистващи продукти, но не и абразивни. Въпреки това, дори и в тази кухненска мивка има минуси - водата пада на повърхността си с голям шум, а на стените често има докосване на хлорирана вода.

Мивка за кухнята от последно поколение - композитен. Изработена е от сплав от трошлив гранит с акрилна смола. Този състав се отличава със специална устойчивост на топлина и удар, устойчивост на агресивни влияния. Мазнини не оставя следи върху композитен замърсяване на повърхността напълно отстранява чрез конвенционални средства за миене на съдове. Освен това, огромен избор от цветови решения за този материал го прави още по-популярен. Водата капки абсолютно безшумно. Единствената отрицателна, която е трудно да се нарече минус - е цената. Но като се има предвид, че животът на композитни мивки е много пъти по-висока от стомана и по емайла, нещо като прикачения файл ще се изплати в рамките на няколко години, когато почистването на други материали, ще бъде разрушен.

Чаши: една, две, може би три?

Мивка за кухняПроизводителите предлагат голямо разнообразие от видове мивки, като техният избор е да се вземе предвид размерът на кухнята, броят на членовете на семейството и местоположението на самата черупка.

Едночасова традиционна кухненска мивка ще се побере перфектно във всеки интериор. Той е компактен, лесен за грижи. Изберете правоъгълна форма, защото е най-просторната.

кухненска мивка със сескикватор е нещо като компромисен вариант, ако искате две купи, но няма достатъчно място. Втората купа в толкова малка мивка, че е удобно да размразете храната, да ги измиете. Но за миене на съдове след хранене е по-добре да използвате голяма купа.



Две или три промивки обикновено се поставят под ред или под ъгъл. Предимствата на такъв брой мивки не се нуждаят от обяснения, основното е да се позволи на кухненския бокс да инсталира такава мивка.

Има и ъглови мивки за кухнята, които ще ви позволят да спестите малко от необходимото пространство в кухнята за работните повърхности.

Мивка за кухняИзработен като мивка с допълнително крило. Удобно е да поставите прясно измити ястия, ако планирате да го използвате след известно време. Можете също да добавите приготвени продукти там.

Вид инсталация

Традиционна - тази товарителница. Тя може да бъде поставена на всяка опора и фиксирана. Този тип разположение може да се използва, ако мебелите в кухнята Ви се състоят от отделни шкафове.

По-често срещаният вариант е мивка. Ако работната повърхност е здрава, то просто отрязва формата на мивката. По този начин измиването органично се вписва в интериора на кухнята. Монтирането на шайбата е описано в нашия майсторски клас.

Интегрирани кухненски мивки са инсталирани, ако искате да постигнете ефекта на абсолютно плоска плоскост. Мивки се монтират на принципа на затваряне, но нивото - флъш с плота или малко под нивото (под мивката), е ясно регулирано.

При всякакъв вид инсталация, производителите ще ви предложат мивка от всякаква форма - от класически правоъгълен или овален, до творчески усукани.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за зониране на кухнятаОпции за зониране на кухнята
Как да инсталирате сифон за измиванеКак да инсталирате сифон за измиване
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Кухненски кранче как да избирате и инсталиратеКухненски кранче как да избирате и инсталирате
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?Мивка, мивка или мивка за миене каква е разликата?
Монтиране на мивка с облицовкаМонтиране на мивка с облицовка
» » Кухня мивка, която да избере
© 2021 BggeHat.com