Как да инсталирате сифон за измиване

Всеки вероятно е видял специална гофрирана тръба, наведена от коляно в банята си в банята под мивката или в кухнята под мивката. Това е сифона. На първо място, тя е предназначена да изхвърли мръсна вода в канализацията. На второ място, благодарение на сифона, не усещаме неприятната миризма от канализационната тръба. Ако имате съмнения, прекарайте един експеримент у дома: издърпайте нагъвката от гнездото за един час и стаята ви ще бъде пълна с "приятен тамян". Не ми хареса ли? След това трябва да знаете как да инсталирате сифон за измиване. Но първо, ние ще решим избора.

Какъв сифон за мивка да изберем?

Преди време в кухнята имаше само мивка. Сега всичко се промени, хората се опитват да направят живота си по-лесен с помощта на технологиите. Те пускат в кухнята съдомиялни машини и перални машини. Също така, двойни мивки, където може да се мият зеленчуци, и в друго ястие, станаха популярни.

инсталиране на сифон за мивка

Има много видове сифони за измиване. За да започнете, ние изброяваме най-популярните:

1. Sifon-goffers.
2. Тръбен сифон.
3. Сифон за бутилки.

Нека започнем с описание на най-простия, достъпен и най-практичен бум на сифон.

Вълнообразен сифон и неговите характеристики

Вълнообразният сифон е сгъната пластмасова тръба, която трябва да бъде огъната в зигзаг, така че да се превърне в нея воден печат. Завоя е фиксиран с пластмасова скоба. Такъв сифон е много мобилен и може да се простира в различни посоки. Това ще бъде плюс, ако искате да преместите автомата на друго място. Поради гофрирана повърхност, този сифон често се запушва с мазнини, което го прави непрактично.

Тръбен сифон

Някои прилики на предишния продукт, с единствената разлика, че това е по-твърд дизайн, е тръбен сифон. Много често подобни сифони се срещат в съветско време, когато мивката е била измита от чугунени тръби. Всъщност това е извита желязна тръба, която се вкарва между гнездото на канализационната тръба от едната страна и изхода на мивката, от друга. Такъв сифон за обвивка заема много място и се почиства само от големи отломки.

Какво представлява сифона на бутилката?

Най-разпространеният сифон за измиване е сифон на бутилка. Той бил наречен така поради формата, много подобна на бутилката.

Дизайнът на сифона на бутилката се състои от колба, в дъното на която има кран. Ако внезапно сте изпуснали верига или друго малко нещо в мивката, можете лесно да го получите, като развиете капака на ваната. Изходящата тръба (често гофрирана) на сифона се намира в средата на крушката, поради което винаги има вода в нея, като по този начин се създава водна брава. Поддържането на този сифон е лесно. Достатъчно е да го извадите от мивката, отвийте гайките и внимателно измийте всяка част.

Такива различни сифони за измиване

За да свържете мивката с две палети, се използват двойни сифони. Те са едно- и много нива. Това е много удобно, защото Не е необходимо да купувате два комплекта сифони за всеки изход на мивката.

инсталиране на сифон за мивка със собствени ръце

При инсталиране и свързване на пералня или съдомиялна машина в кухнята се поставя специален сифон на мивката, на тръбата на кран, на която има маркуч.

Има също сифони с мивка и преливен дупка. Това е много удобно, ако искате да попълните мивката с вода. За да намалите водата, просто трябва да натиснете дръжката, а коркът ще се отвори.

Инсталиране на сифон за мивка - това не е трудно

Когато купувате сифон, е необходимо да проверите оборудването му в магазина. Може би в завода поставете две плоски уплътнения вместо един конус и така нататък. Ако всичко е наред, тогава започваме да инсталираме правилно сифона за измиване. В този пример ще разгледаме инсталирането на бутилка сифон, т.е. Това е много често и има много подробности.

монтаж на сифон за мивки



Как да инсталирате сифон за измиване: напредък в работата

1. Демонтираме стария сифон

Като използвате плоска отвертка, развийте винта, който е вътре в мивката. Свързва желязната мрежа в мивката и в изхода за сифон. В същото време трябва да държите тялото на сифона отдолу, така че да не падне на пода. Изваждаме гофрирането от канализационната тръба, изваждаме стария сифон и изтриваме мивката с влажен парцал.

2. Събираме нов сифон

Взимаме всички подробности от новия комплект и започваме да го събираме. В повечето случаи пакетът показва напредъка на монтажа. Но ако не разбирате или няма инструкции, прочетете подробния план:

а) поставете уплътнението в жлеба на утаителя и го завийте от дъното на сифона;

б) след това извадете тръбата за отверстието (клон) и я поставете последователно:

- пластмасова гайка,
- конусно уплътнение, обикновено синьо.

В този случай уплътнението трябва да бъде приблизително на 3-5 см от края на дюзата;

в) поставете подготвената дюза в корпуса на крушката така, че дизайнът да вземе формата на бутилката и затегнете съединителната гайка ръчно (!). С помощта на инструменти можете лесно да затегнете гайката и просто ще се спукате;

Важно! Дюзата не трябва да влиза в сифона, докато не спре. В противен случай това ще доведе до факта, че сифона няма да работи и цялата вода ще остане в мивката.

г) Свързваме гофрирането с изхода за отпадни води, разположен отстрани на сифона. На тръбата за излизане на тръбата сложихме съединителната гайка и в нея се постави плоска уплътнителна уплътнителна тръба, която се намира на ръба на тръбата - конусна. След това тръбата се вмъква в завоя и се завинтва с гайка към сифона.

Сега знаете как да съберете сифона за измиване, сега трябва да се завинтва.

3. Монтиране на сифона

Металната мрежа от комплекта сифон се поставя в изходния отвор в мивката. Под нея лежеше тънка ивица бял цвят. Ако не е, можете да размажете херметически. След това трябва да се постави дебело (3-5 мм) гумено уплътнение между изхода за сифон и корпуса на мивката. След това поставете дълъг метален винт в мрежата и завийте тръбата. В края на завинтването внимателно регулирайте сифона от двете страни на мивката, така че да няма изместване и затегнете винта.

4. Проверяваме работоспособността

След инсталацията се оставя да се вмъкне гофрирането в канализационната тръба с гумен маншет и да се провери дали е възможно изтичане. Превръщаме водата в пълна мощност и внимателно гледаме. Изтичането не е налице - означава, че работата се изпълнява качествено. Ако решите да смените изпускателната тръба с друга, но с по-малък диаметър, ще ви е необходим преходен маншет.

Инсталиране на сифон върху мивка с преходен маншет

Процесът на монтиране на сифон с преходен маншет o40 / 32 mm е абсолютно идентичен с този, описан по-горе. Единствената разлика е, че предоставеният гумен маншет, когато е монтиран, замества конусообразния уплътнител на тръбопровода. Ще ви е необходим този маншет, ако искате да свържете тръба с диаметър 32 мм към отвора за сифон с диаметър 40 мм. В други случаи този преходен маншет не е абсолютно необходим. Тя може да бъде премахната на някакво място или просто да бъде изхвърлена.

инсталиране на сифон в кухнята

И така, какво може да се направи от тази тема. Първо, благодарение на подробното описание на видовете сифони можете да изберете този, който ще отговаря на вашите изисквания. На второ място, научихте подробния процес на сглобяване и инсталиране на сифона за мивка. Основното нещо тук е поредицата от действия. Третата важна точка е, че можете да свържете тръба с по-малък диаметър, като използвате адаптерния маншет. Правилното прилагане на получените знания ще помогне правилно да се създаде сифон в кухнята и ще ви спести от неприятни течове.
Много е полезно да научите как да инсталирате миксер в кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?Инсталиране на мивка в кухнята как да запишете на водопроводни услуги?
Как да свържете пералня с канализационна мрежаКак да свържете пералня с канализационна мрежа
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухня мивка, която да избереКухня мивка, която да избере
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Стъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банятаСтъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банята
» » Как да инсталирате сифон за измиване
© 2021 BggeHat.com