Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята

Неприятният мирис в тоалетната може да служи като знак за няколко грешки. Много жители се опитват да го прикрият по някакъв начин, като използват всякакви химикали и освежители за въздух. Най-добре обаче е да насочите незабавно усилията си за премахване на миризмите, отколкото да губите време и пари за безполезно пръскане.

Смачкване, когато инсталацията на тръби е неправилна

Ако постоянно изпитвате неприятна миризма от тоалетната, първо трябва да разберете причините за появата й. В по-голямата част от случаите това е неизправност в канализационната система.

Една от най-честите причини за появата на отвратителна миризма е неграмотното издигане на тръби

Една от най-честите причини за появата на отвратителна миризма е неграмотното издигане на тръби

  • неправилно инсталиране на канализация;
  • счупване по време на работата на хидравличното уплътнение;
  • течове в канализационните тръби;
  • наличие на блокиране в тръбите:
  • неизправност във вентилационната система.

Като правило, само квалифициран специалист може да открие проблема. След като причината бъде идентифицирана, тя може да бъде елиминирана бързо и ефективно. Но какво ще стане, ако къщата мирише на канализация и господарят все още не се появи? След това опитайте да разберете кой е източникът на миризмата.

Експерти считат неграмотното инсталиране на тръби за една от най-честите причини за появата на отвратителна миризма. Трудно е да се реши този проблем независимо. Това ще изисква много усилия и време. Освен това е възможно да се наложи да купите нови тръби.

Често миризмата се появява в резултат на нарушения на строителните норми. В този случай жителите ще трябва да ремоделират канализационната система, което ще доведе до големи финансови разходи. Още по-лошо, ако проучването разкрие, че миризмата в апартамента се дължи на неспазване на необходимите норми на наклона на тръбопровода. В този случай всичко, което се слива от тоалетната, влиза в тръбата, но не може да се движи бързо през нея. Това води до появата на много неприятна миризма, която бързо се разпространява във всички жилищни помещения. Решете този проблем само като напълно смените всички тръби. Няма други методи за задаване на канали под необходимия наклон.

Често вонята се усеща поради липсващата връзка на канализационните тръби. Премахнете този проблем малко по-лесно от предишните. Ако тръбите са направени от чугун за полагане на канализацията, те могат да се свържат отново, като преди това са претърсили ставите си. В случай на пластмасови тръби ще са необходими специални уплътняващи маншети.

Много експерти не съветват сами да премахнат откритите проблеми. Това ще изисква опит и наличието на специално оборудване. Ето защо най-добре е да се обадите на опитен водопроводчик. Освен това, забравете да проверите състоянието на канализацията, когато купувате или наемате недвижими имоти.

Какво трябва да направя, ако намеря проблеми с водния печат?

Често появата на неприятна миризма е следствие от неизправност при хидравличното уплътнение (сифон). Тя е гладко извита и изпълнена с вода тръба. Сифона се намира под мивката или тоалетната чиния. Течността, която е вътре в преградата, разделя двете газови сфери, така че миризмата да не проникне в стаята. В случай на неизправност на сифона, миризмата изтича във въздуха.

Сред най-често срещаните повреди на сифона са повишеното въздушно налягане вътре в тръбите и отсъствието на вода в отводнителната тръба. В първия случай налягането на въздуха се повишава в частите на тръбите, които се намират зад стените на сифона. В такава ситуация една неприятна миризма се просмуква във въздуха с всяко изливане на течност. В тези случаи на повърхността на водата се виждат ясно различими мехурчета.

Ако тръбите се запълнят с отпадъчни води, течността в сифона се просмуква по-надолу по канализацията. При липса на течност в тръбата вонята бързо влиза в стаята през отвора за отводняване на тоалетната.

Лошото свързване на сифона с канализацията може да причини неприятна миризма

Лошото свързване на сифона с канализацията може да причини неприятна миризма

Отпадъчните води от отпадни води могат бързо да запълнят сифона в случай на запушване на канализацията. Оптималното решение в тази ситуация е цялостното почистване на тръбите със специален водопровод. Ако канализационната система е оборудвана така, че тръбопроводът да минава през студени стаи или тавански помещения, тогава при тежки студове тези райони могат да станат лед. В резултат на това се образува лед на корпуса, който може да бъде пробит чрез изливане на няколко десетки литра гореща вода в тръбите. След известно време блокажът ще се разхлаби и ще продължи по тръбите, а с него ще има неприятна миризма.



Често блокиранията и малките отпадъци не могат да преминат през тръбопровода поради малкия си диаметър. Решете този проблем само чрез замяна на неподходящи тръби.

Често големи натрупвания на отломки се събират в самия сифон. Косата и дребните хранителни отпадъци се намират по стените на преградата, служейки като хермес за появата на вредни бактерии. Те са причината за образуването на отвратителна миризма. Ако срещнете такъв проблем, можете да го решите сами. За да направите това, трябва да направите "кукла" - адаптация на няколко парчета стари кърпа, въже и пясък. Шийте малка торбичка от плата и изсипете пясък в нея. Свържете с въже и, като държите свободния край на дантела, поставете торбата в тоалетната и изцедете водата. Тя бързо избутва блокажа и ви освобождава от неприятна миризма.

Какво трябва да направя, ако има течове в тръбите?

Миризмата в тоалетната ясно изразена канализация може да се появи и от малки пукнатини в тръбите. В този случай малки торбички се виждат под тоалетната чиния или мивката. Определянето на мястото на изтичане понякога е много трудно, поради малката площ на помещението и наличието на мебели. За да намерите пукнатина, трябва да използвате фенерче и внимателно да проверите всички тръби. Обърнете специално внимание на ставите на тръбите.

Пукнатината в тръбата причинява лоша миризма

Пукнатината в тръбата причинява лоша миризма

Често няколко капки върху външните стени на тръбата помагат да се намери изтичане. За да предотвратите изтичането, запечатайте дупката или напълно сменете тръбата. За да предотвратите подобни проблеми, препоръчваме да извършите още няколко превантивни работи.

Първо, за полагане на канализацията използвайте само най-висококачествени и надеждни тръби. На второ място, навременна водоустойчива стените и пода в стаята под тоалетната. Трето, когато инсталирате тръби, обръщайте внимание на факта, че има възможно най-малко връзки. Освен това не се опитвайте да инсталирате тръби на труднодостъпни места. И, разбира се, не сваляйте услугите на квалифициран специалист.

Отстраняване на препятствията в канализацията и вентилацията

Неприятните миризми от тоалетната често показват, че канализацията е запушена. Най-често жителите на първите етажи на многоетажни сгради се сблъскват с този проблем. Единственото истинско решение на този проблем ще бъде почистването на канализационните тръби. Има няколко начина да направите това: механични и химични.

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията

Химическото почистване включва използването на готови продукти, които могат да бъдат намерени в битови химически магазини. В процеса на тяхното използване, прахът или гелът се излива в дупката за оттичане на тоалетната. След това не можете да използвате тоалетната няколко часа. След това водата се слива, пробивайки блокажа в тръбата.

Трябва да се помни, че химическите агенти невинаги са способни да проникват в твърди конфитюри от отломки. В такива случаи използвайте механични методи за почистване. На работното място се използват вантузи или специални кабели. Ако това не помогне да се реши проблемът, тогава в този случай ще трябва да се обърнете към специалист за помощ.

За да предотвратите задръствания, трябва да спазвате няколко важни правила. Първо, не хвърляйте тежка хартия, боклук, парцали или остатъци от храна в тоалетната. Не изхвърляйте мазни разтвори в отвора за изтичане. Всичко това е основната причина за образуването на твърди тапи в канализационната система. На второ място, използвайте защитни решетки, които не позволяват на отпадъците и хранителните остатъци да навлязат в тръбите.

Често вонята може да се дължи на проблеми с вентилацията. В тоалетната трябва да се осигури вентилация. Повечето модерни високи сгради имат естествена вентилационна система. Въпреки това, той често не успява. За да проверите функционирането на вентилацията, е необходимо да внесете лист хартия в изпускателния отвор. Ако системата работи правилно, листа веднага ще привлече решетката. Ако това не се случи, проблемът е във вентилацията.

Само специалистите могат да решат проблеми с вентилацията. Той ще може да разбере какъв е проблемът - във вентилатора или в тръбите. Ето защо е по-добре да не чакате, но веднага потърсете помощ от експерт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Миризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризмаМиризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризма
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Как да скриете тръбите в тоалетнатаКак да скриете тръбите в тоалетната
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
» » Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
© 2021 BggeHat.com