Грешки при ремонта на ВиК, отопление и канализация

Изглежда, че няма нищо по-лесно от ремонт на канализационната система. Изглежда така, но чрез замяна или модифициране на корпуса трябва да вземе предвид ъгълът на наклона, той трябва да бъде не по-малко от няколко сантиметра на метър. В противен случай канализацията няма да тече добре, ще има задръствания, които ще трябва да се почистват редовно.

Същото важи и за банята, ако не е възможно да издържите ъгъла на наклон, тогава трябва да я вдигнете върху тухла, да направите крачка пред нея. С тоалетна е по-трудно, ако се носи далеч от изтичането на канализацията, може дори да се наложи да се монтира помпа за налягане. Или тоалетната се издига на пиедестал, така че да можете да издържате на правилния ъгъл, колкото по-нататък тоалетната се прехвърля, толкова по-високо трябва да направите на пиедестала.

Трябва да се помни, че е невъзможно тръбите да се водят с топла вода под други, например със студена вода. В противен случай кондензацията не може да се избегне и това е прекомерна влажност след гъбичките и плесените. Това сериозно засяга здравето на хората и разваля металните тръби. Ако обаче е извършена инсталацията, тогава е необходимо да се извърши топлоизолация на горещата тръба, за да се намали възможността за кондензация до нула.

Също така обръщайте внимание на ъглите на наклон и при смяна на нагревателните елементи. Дори отопляемата лента за кърпи не трябва да бъде остра. В противен случай може да има задръствания, които няма да позволят то винаги да е горещо, а ще бъде просто студено. Щепселът ще блокира достъпа до гореща вода. Поради това е необходимо да се направи предварително измерване и да се определи по-подходящ модел. Ако е просто невъзможно да изберете нов, тогава трябва да си купите електрическа.

Същите проблеми възникват при отоплителните тръби с радиатори. В края на краищата, нормален достъп до топла вода в отоплителната система - правилното наклон. В противен случай ще трябва непрекъснато да освобождавате задръствания и други неща. Горните полипропиленови тръби трябва да са леко наклонени преди радиатора, конвекторът и долните да падат надолу. Ъгълът е малък, но значим.



Между другото, няма смисъл да прехвърляте радиаторите от прозорците. Точно там те могат активно да работят чрез конвекция, като не позволяват вълните на студения въздух от прозореца.

Трябва да се помни, че всяко движение на съобщенията трябва да се регистрира в полезността. И това са допълнителни пари, които понякога няма смисъл да харчат.

Ето защо е нежелателно да се превеждат различни съобщения на друго място, да се промени плана на апартамента. Това е изпълнено с проблеми с обществените услуги, тъй като поради неправилно снабдяване с топла вода или отопление са възможни проблеми в цялата къща.

И още. В никакъв случай не трябва да се блокира стената на тръбопровода, дори ако от там идва дим от пушещи съседи. По-лесно е да се обадите на подходяща услуга, за да изчистите вентилацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Тоалетна чиния, която избираме и инсталирамеТоалетна чиния, която избираме и инсталираме
Стенен монтажСтенен монтаж
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да скриете тръбите в тоалетнатаКак да скриете тръбите в тоалетната
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
» » Грешки при ремонта на ВиК, отопление и канализация
© 2021 BggeHat.com