Конденз на тръби

Това е проблем, пред който са изправени много от собствениците са не само апартаменти, но и частни къщи: на пръв поглед безобиден, мокра тръба със студена вода (като канализация, която не е под налягане и вода) са източник на влага в кухнята, в тоалетната или банята. Кондензацията на тръбите може да доведе до развитие на мухъл, както и да се намали интервалът от време между ремонтните работи в мокри помещения. Нашият малък статия е посветена на решаването на този проблем: по-долу ние ще говорим за това, защо в тръбите на кондензация, както и как да се справят с този бич.

Причините за образуването на кондензат на тръбите

Най-често образуването на конденз върху тръби със студена вода е свързано с лоша вентилация в помещението. Ето защо се образува капка влага върху канализационната тръба или тръбите, които захранват студена вода: в този процес допринася изцяло влажният въздух. Ето защо, преди да помислите как да скриете тръбите в тоалетната, трябва да се погрижите за създаването на допълнителен топлоизолационен слой, който да предотврати толкова силен спад на температурата на повърхността на продукта. Често с подобна ситуация, тези, които имат реки с топла и студена вода, са разположени твърде близо една до друга.

Мокри епруветки в банята

Преди всичко е необходимо да проверите функционирането на вентилационната система. През годините на работа можеше да запуши прах и отломки. Ето защо, за начало, развийте решетката, която покрива вентилационната тръба, и почистете добре всичко. Ако причината е такава, тогава трябва да има сцепление, което може да бъде потвърдено с осветен мач.

Друга точка - характеристиките на разпределението на студена и топла вода в банята. Най-често тръбите се допускат много близо една до друга, без да се притеснявате за допълнителна изолация. Не е изненадващо, че в мястото на доставка на вода за водопроводно оборудване (просто - миксер) тръбата със студена вода "плаче". Ако тръбата е отворена, може да се използва лесно подходящ топлоизолационен материал. Ако се стигне до стената - решението се предлага и се свързва с по-сложни работи, включително ремонт. Ако трябва да промените геометрията на продукта, можете да прочетете как да огънете тръбата у дома, като прочетете статия по този въпрос на нашия уебсайт.

Конденз на тръби

Често причината за кондензация на тръбите в банята е неизправността на миксера. Ако водата капе от кранчето, не само плащате допълнителни пари за него, но и допринасяте за постоянното охлаждане на тръбите: дори през нощта топлообменът между тях и въздуха продължава с всички последващи последствия. Резултатът е очевиден - време е да се поправи кранчето!

Справя се с кондензация на тръбите в тоалетната

Ситуацията е подобна на тази, описана по-горе, само с една "но" - в тоалетната има много повече тръби и те са разположени в малко пространство. Ако живеете в частна къща и полагане на външна и вътрешна канализация, носен от себе си, той вече е на този етап си струва да се мисли за потенциални проблеми с кондензация: или премахване на студа от горещи тръби или допълнително изолиране на първия.

Непрекъснатото изтичане от резервоара може също да доведе до овлажняване на тръбите. Ситуацията е същата като в случай на повреда в банята: водата непрекъснато минава през тръбите, така че няма време да се загрее и влажният въздух само утежнява проблема. Следователно, очевидно е, че най-бюджетното решение ще бъде просто ремонт на всмукателния вентил и регулиране на клапанната арматура.

Топлопроводимостта на различните материали е различна. Но това не означава, че за да се отстранят кондензатите на тръбите, е необходимо да се смени тръбата за повдигане от чугуна върху PVC. По-добре е да следвате един от начините, които ще обсъдим по-долу. Става въпрос за изграждането на топлоизолационен слой.

Топлоизолация на тръби

Най-простият вариант включва закупуване на фабричен топлоизолационен материал: K-Flex, енергийна пяна, пяна от пяна и др. Може да се направи под формата на порест материал, пропилей от пяна, базалтова влакна, самозалепваща се лента и др. Всъщност, всеки изолационен материал може да се използва като топлоизолационен материал за тръби. Ако покупката му не е включена в плановете ви, можете да отидете по друг начин:

  • Използвайте пластмасова тръба с по-голям диаметър и монтажна пяна. Изрязваме продукта така, че да е възможно да "хване" тръбата, на която се образува кондензата. Захващаме пръстеновидното пространство с монтажна пяна;
  • Използвайте стари парцали и епоксидна замазка. Предварително, тръбата се почиства от ръжда чрез смилане на хартия, обезмаслена с ацетон. След това поставяме първия слой замазка, след което тръбата е буквално обвита с кърпа, така че да се импрегнира епоксидно по едно и също време. След това лекува, ние сложим довършителни слой от шпакловка - импровизираната топлоизолация е готова!

Сега знаете какво да направите, ако се образува кондензация върху тръбите във вашия апартамент!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Как да се затопли замръзналата вода тръбаКак да се затопли замръзналата вода тръба
Как да скриете тръби в банятаКак да скриете тръби в банята
Как да скриете тръбите в тоалетнатаКак да скриете тръбите в тоалетната
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
» » Конденз на тръби
© 2021 BggeHat.com