Как да скриете тръби в банята

Изискването за всички видове комуникации, включително водопроводи и канализационни тръби, днес е същото - запазвайки тяхната функционалност, те не трябва да развалят удобството при експлоатацията и дизайна на помещенията. Повечето от тръбите са разположени в така наречените мокри помещения - тоалетна, кухня и баня. В днешната ни статия ще говорим как да придадем уют на банята, като скриваме тръбите по един от възможните начини.

Преди да скриете тръбите в банята

Трябва да се разбере, че всички тръби представляват потенциална заплаха за пробив. Най-слабите места, които те имат, са в областта на резбова връзка. Ето защо, риск или не, zamorovyvaya тръби в стената - това зависи от вас. Като цяло има два възможни сценария:

  • решите да поправи или да купят нов апартамент, така че можете да си позволите да промените оформлението на тръби в банята и мисля за това как да се създаде чугунена вана с ръцете си така, че стаята е удобен и красив;
  • фундаментални промени по редица обективни причини (поради наличието на завършени в добро състояние, нежелание да се започнат сериозни ремонти) не се очаква, така че трябва да излезете от ситуацията по други начини

Свобода на действие - окабеляване от нулата

Традиционно водопроводните тръби в банята са скрити, като ги заграждат в стената. През последните години за тази цел се използват надеждни пластмасови продукти, които не са корозирали, и е по-лесно да се бори конденз на тръби от този тип. Но най-важното е, че заварените фуги на пластмасови тръби са трайни и рискът от течове е изключително нисък.

Скриване на тръби в банята

Използване на гипсокартонени прегради и кутии



За да не се нарушава целостта на стената, можете да скриете тръбата по различен начин - използвайки възможностите на сухото строителство. Този незаменим материал ви позволява да създавате истински чудеса: закрепете тръбите със скоби към стената, монтирайте рамката, прикрепете към нея устойчив на влага GKL. И в следващите етапи можете да започнете довършителни работи. Не забравяйте, че значителна дължина на тръбите може да бъде скрита зад банята - ще трябва само да направите кратки изходи за водопроводното оборудване.

Пробиваме тръбите точно в стената

Полагане на тръбите започва с маркиране на стената, чиято основна цел е да се сведе до минимум броя на завоите в тръбопроводите и да се намали тяхната дължина. За да се избегне образуването на кондензация, водопроводните тръби с топла и студена вода се разреждат на разстояние 30-50 cm един от друг.

Полагане на тръби се извършва в шевове - изрязани в стената, чиято дълбочина е 2-5 cm по-голяма от диаметъра на продукта, който ще се монтира. Такива канали са най-лесни за правене с помощта на българин. След инсталирането на тръбите стетродите са запечатани с циментова замазка, а стените на банята са завършени, например, измазани и залепени плочки.

Как да скриете тръбите във функционираща баня

Ако се колебаете да промените драстично под формата на ново оформление на тръбите, бъдете подготвени за всякакви други възможности да "изядете" полезен обем от банята. Самата технология е доста незначителна: използвайки допълнителни дизайни, поставяме всички тръби в кутии, които могат да бъдат направени от всякакви материали. Но поради редица обстоятелства, най-често за тези цели изберете гипсокартон.

Кутии - нашето всичко!

Когато работите в банята, не трябва да забравяте, че достъпът до тръбите може да се изисква по всяко време. Същото почистване на каналите може да се извърши качествено само ако е възможно максимален достъп до събирателната тръба. Ето защо, ние препоръчваме да използвате прост и ефективен метод, който ви позволява не само да се скрият тръби в банята, но и незабавно да стигнем до тях - монтаж на кутии. Те са особено удобни за маскиране на разширените участъци от тръбопровода, разположени по стените в долната или горната част.

Процедурата е следната:

  • маркиране на обекта. Ширината на кутията е по-голяма от диаметъра на тръбата с 10 см (5 на всяка страна), дълбочината трябва да бъде с 1 см повече от разстоянието от стената до крайната точка на тръбата;
  • монтаж на рамката. Най-добре е да използвате поцинкован профил за тази цел. тя е по-трайна от дървото. Рамката е инсталирана в съответствие с геометрията на бъдещата кутия, закрепена към стената чрез гвоздеи с наклон от 50 см;
  • изрязайте GCR върху размерите на рамката, прикрепете го към профила с помощта на самонарезни винтове (стъпка 30 см);
  • на места, където има хидравлични брави, почистване, както и разклоняване на тръбопровода, подреждане на люкове за инспекция - ще се избегнат въпроси като какво да се направи, ако канализацията

Това са основните начини, чрез които можете да дадете на банята привлекателен вид. Разбира се, най-добре е да се направи такава работа на етапа на маршрутизиране на тръбите, но иначе е напълно възможно да се скрият тръбите! Е, не забравяйте, че винаги има възможност да поискате съвети от трезви водопроводни инсталации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да скриете отоплителните тръби?Как да скриете отоплителните тръби?
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Как да скриете тръбите в тоалетнатаКак да скриете тръбите в тоалетната
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Samotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристикиSamotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристики
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Как в банята да скриете тръбите?Как в банята да скриете тръбите?
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
» » Как да скриете тръби в банята
© 2021 BggeHat.com