Етапи на ремонт на комбинирана баня

Етапи на ремонт на комбинирана баня1. На първо място, оформлението на банята, тоалетната чиния, мивката, сушилнята за хавлии и пералнята се изработва. Това е необходимо, за да се определи къде и как да се изведат водопроводните точки и да се извърши разпределението на тръбите за подаване на топла и студена вода. Трябва също да определите местоположението на магазините.

2. Демонтаж. Необходимо е да се премахнат стари плочки, изоставени мазилки, корозирали тръби и врати.

3. Разпределение на електротехническите и канализационните тръби и водоснабдяването. Днес най-често срещаните са пластмасови, полипропиленови и полиетиленови (от кръстосани полиетиленови) тръби.

• Металопластичните тръби са евтини и лесни за инсталиране. По време на монтажа се използват компресионни (винтови) и фитинги за сгъстяване. Натискането на фитингите е по-надеждно.

• Полипропиленовите тръби са малко по-добре, но връзката им изисква известен опит. Тя се извършва чрез заваряване. Не е опитен занаятчия, когато заваръчните тръби могат да стесняват вътрешния диаметър на тръбите.

• Най-добри са полиетиленовите тръби, чийто експлоатационен живот достига половин век. Това е най-простата система - тръби и втулки (фитинги). Почти е невъзможно да се направи нещо нередно, няма гумени уплътнения, чувствителни към много химически препарати и само застаряване с течение на времето.

• След това се извършват електрическите кабели. На пералната машина, гнездата и осветлението се поставят отделни проводници и се монтират автоматични машини.



4. Стенни мазилки, подови покрития. Стените са предварително подготвени, ъглите са подравнени на 90 °.

• Подът е грундиран, решетката е изстреляна и бетонът се излива върху фаровете.

• Хидроизолацията може да се извърши преди замазката. Препоръчва се хидроизолацията да се използва директно върху замазката. Ако верандата от банята към коридора е по-малка от един сантиметър, в хидроизолацията няма особен смисъл. Водата в изтичането все още ще отиде в стаята и надолу до съседите.

5. ВиК може да бъде изработен от всякакви материали. Препоръчителен гипскартон, устойчив на влага. Лука се избира въз основа на размера на плочките.

6. Полагане на плочките се извършва според нивото под гребена. Шевовете във всички ъгли трябва да съвпадат. Ъглите по краищата на стените са заклани. В края на полагането се извършва фугиране. За да разкъсате местата за свързване на банята с плочките, използвайте уплътняващ уплътнител, за предпочитане от същия цвят и производител като фугиращата смес.

7. Монтаж на водопроводна инсталация, монтаж на таван. Таванът се монтира на този етап само ако е напрежение или шкаф.

Е, тук ще намерите всичко за къщи на понтони. Само там ще научите за всички характеристики и характеристики на тези къщи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръцеТръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?
Монтаж на отопление от полипропиленови тръбиМонтаж на отопление от полипропиленови тръби
Как да скриете тръби в банятаКак да скриете тръби в банята
Омрежен полиетилен за отоплениеОмрежен полиетилен за отопление
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
» » Етапи на ремонт на комбинирана баня
© 2021 BggeHat.com