Тръби и моноблок характеристики и предимства

До неотдавна най-често срещаните бяха водопроводите във водоснабдяването. По-късно имаше алтернативни варианти - пластмасови и пластмасови тръби, които започнаха да заемат водеща позиция вместо чугун и стомана. Но използването на пластмасови тръби не винаги е оправдано, така че друга алтернатива на тръби от HDPE, който в нито един момент става популярен заради високата си производителност.

Тръбите, изработени от полиетилен с ниска плътност (HDPE), често се наричат ​​полиетиленови тръби и условно обозначени със съкращението PE. По цвят те могат да бъдат черни и сиви, сини и черни със сини ивици. Цветът, разбира се, не определя техническата им характеристика, но тръбите от синьо и черно оцветяване със сини ивици по-често се използват за питейна вода. Ако на тръбите няма съответстващ етикет "питейна вода", препоръчително е да се запознаете с техните характеристики в съседния сертификат за качество.

Към безусловните предимства на такива тръби пред метал трябва да се припише:
1. леко тегло, което значително опростява монтажа и транспорта;
2. устойчивост на корозия, която елиминира необходимостта от осигуряване на защита при условия на подземно полагане;
3. Най-простият монтаж на тръбопровода, особено при използване на компресионни фитинги;
4. Не взаимодействайте с водата, което означава, че няма метален вкус и различни видове запушвания под формата на ръжда;
5. не са повредени в случай на замръзване на вода поради висока степен на еластичност;
6. дълъг експлоатационен живот;
7. Ниска цена.



Такива тръби и аксесоари се използват за техническа и питейна вода, както и за канализационна система. Тръбите са определени съответни символи, когато е определена дестинация (технически или пиене), минималното възможно силата скъсване - сила на производството на тръба с материал външен диаметър, дебелина на стената на тръбата, на параметър СПТ, което означава съотношение на външния диаметър на дебелината на стената, както и действителното работно налягане.

При образуването HDPE тръби за водоснабдяване, трябва да се има предвид, че тези материали трябва да се скрие от слънцето, като ултравиолетова радиация да има отрицателно въздействие върху тях от гледна точка на надеждност. В случай на полагане на такава тръба под земята, тя е оборудвана със змия, а не в права линия. Това е направено с оглед на факта, че HDPE тръби имат много висок коефициент на топлинно разширение и е възможно, че облицована тръба през лятото при ниска температура, водата, преминаваща през него през зимата е в състояние да намали в дължина, по този начин увеличава излишно стрес и възможно разкъсване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Омрежен полиетилен за отоплениеОмрежен полиетилен за отопление
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Тръби от кръстосано свързан полиетиленТръби от кръстосано свързан полиетилен
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
Качествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмасиКачествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмаси
» » Тръби и моноблок характеристики и предимства
© 2021 BggeHat.com