Избор на тръби за баня пластмаса или мед?

Изборът на тръби за банята - пластмаса или мед?

При замяна на тръби в банята, когато старите бяха запушени с ръжда и започнаха да текат - спешно се нуждаеха от ремонт - много от тях са изгубени при избора: кои тръби в тази ситуация най-добре се използват - мед или пластмаса?

Не си струва да се говори за стоманени тръби, не е добър вариант, особено за промените, които дойдоха по-модерни и надеждни, постепенно заемайки място в челните редици на пазара.

Пластмасовите (полимерни) тръби - не са скъпи при покупката, което ги прави конкуренти на своите "колеги" с дълъг експлоатационен живот, са много лесни за сглобяване. Основата за производството на тези тръби е поливинилхлорид (PVC).

Като всеки строителен материал, пластмасови тръби имат някои предимства, а именно, тяхната замяна на ремонт финансово достъпен живот на тези тръби не са малки, устойчиви на корозия, по вътрешните стени увеличава не ръжда слой чисто околната среда ВиК материал. Но ...



Полимерни тръби не са толкова добри, колкото изглежда на пръв поглед, те имат недостатъци са унищожени под въздействието на хлорирана вода под високо налягане на главата и температура, като по този начин за използване под гореща вода и отопление тези тръби не са подходящи.

Полимерните подсилени тръби са много по-силни от конвенционалните пластмасови тръби - те използват доброто търсене на клиентите, те се използват при инсталирането на отоплителни системи и захранване с гореща вода. Надежден при работа, гъвкав, устойчив на всякаква корозия вътре, лесен за сглобяване. Благодарение на подсилването от алуминиево фолио или стъклени влакна имат по-голяма издръжливост на механични влияния, те имат нисък коефициент на топлинно разширение. Недостатъците на тези тръби са практически лишени.

Медните тръби са безспорните лидери в издръжливостта и надеждността. Прилагайки ги в инсталацията, не можете да се страхувате за здравето и за естетиката на банята. Тръбите от мед са универсални, те се използват в канализационните системи, в отоплителните системи, а също и в газовите системи. Те не се страхуват от хлорирана вода, не се страхуват от високи температурни промени, са пластмасови, устойчиви на корозия и бактерии. Производителността на медните тръби е много висока благодарение на гладката повърхност на вътрешните стени, в сравнение с пластмасата, тя е пет пъти по-гладка от "братята". Но недостатъкът на медните тръби е един - тяхната цена. Така че изборът е все още за собственика.

Е, ако се интересувате от изграждането на вили снимка - посетете сайта doma-naveka.ru. Само там има всичко за вили и снимки на най-добрите проекти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Стоманени тръби за отопление и фитингиСтоманени тръби за отопление и фитинги
Поцинковани тръби за отоплениеПоцинковани тръби за отопление
Избирайки съвети за Tube BuИзбирайки съвети за Tube Bu
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
Как да изберем тръби за вода?Как да изберем тръби за вода?
» » Избор на тръби за баня пластмаса или мед?
© 2021 BggeHat.com