Как да изберем правилните фитинги за тръби

Модерен строителен пазар може да предложи разнообразие от тръби, от пластмаса до пластмаса. Към днешна дата по-често се използват поливинилхлорид (PVC) и полипропилен. За да монтирате метални пластмасови изделия, са необходими специални части за свързващите фитинги. С тяхна помощ се прави оформлението на тръбопровода, като по този начин се осигурява в местата на преходи и завои, пълна стягане. В ролята на конектор, издаващ гон, чай, съединител, американец и така нататък. Трябва да се отбележи, че фитингите за тръбопроводи в Украйна са избрани в зависимост от размера на тръбата и нейната форма.

Класификация на фитингите
Има два вида фитинги: прави, които свързват тръбите, имат същия диаметър и преходни, ако продуктите имат различни диаметри. Фитингите също се отличават с метода на закрепване. Има сгъваеми, компресирани, резбовани. Те са изработени от мед, стомана, месинг, пластмаса.

За метални пластмасови изделия често се използват пресови фитинги или сгъваеми. Вторият вариант говори сам за себе си. Това е, ако е необходимо, те лесно се разглобяват или събират.

Използването на пресови фитинги означава еднократно закрепване. Инсталацията е направена от стоманена втулка, която е поставена върху тръбата, като по този начин прави надеждно фиксиране.



Съвсем наскоро започна да се използва нов тип закопчаване - американец. Тази връзка е лесна за инсталиране и е лесна. Когато използвате американец, работата се извършва без никакви затруднения.

Фитинги от PVC
В системи за безнапорни канализационна тръба използвани PVC фитинги, че тръби, изработени от този материал са трайни и устойчиви на домакински химикали. При закупуването на такова оборудване трябва да се вземе под внимание вътрешното и външното приложение.
За външните канализации фитингите са снабдени със специални добавки, повишена устойчивост на топлина, имат теракотен цвят.

Фитинги за комуникации от полипропилен
За тръби от този материал е необходимо много внимателно да се изберат връзки, тъй като самите продукти са сферични и лесни за изпичане. Трябва да се отбележи, че в полипропиленовите тръби външният диаметър е по-голям от номиналния диаметър. Ако монтажът е свободен, без усилие поставете дорника, това означава, че е дефектен. За да се запечатат тръбите посредством фитинги, е по-добре да се използва термично заваряване в гнездото. Ще бъдат осигурени монолитни здрави фуги, ако фитингите са правилно подбрани и произвеждат висококачествено заваряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полипропилен или метал-пластмаса, което е по-добре?Полипропилен или метал-пластмаса, което е по-добре?
Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръцеТръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Подмяна на водопроводни тръбиПодмяна на водопроводни тръби
Метал-пластмасова тръбаМетал-пластмасова тръба
Свързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопроводСвързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопровод
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Монтаж на отопление от полипропиленови тръбиМонтаж на отопление от полипропиленови тръби
Стоманени тръби за отопление и фитингиСтоманени тръби за отопление и фитинги
» » Как да изберем правилните фитинги за тръби
© 2021 BggeHat.com