Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце

Разпределението на водопроводните тръби в модерните къщи и апартаменти е разгледано подробно, е описан отворен и затворен метод за монтаж на тръби. Изискванията за тръбопровода са представени, прилагането на резервоара и видовете му се разглеждат.

Ремонт на банята на частна къща, апартамент или вила започва с монтаж на тръби и водопроводни инсталации. Тръбопроводите за водоснабдяване и канализация са много важна и отговорна задача за всеки собственик на жилища. Взаимодействието на различни санитарни елементи и устройства формира система за водоснабдяване и канализация в дома или в апартамента. (Виж също: Как да свържете правилно котела)

За монтажа на тръбопровода са необходими точни размери и параметри на всички водопроводни инсталации. Това е необходимо, за да се предотвратят грешки при излизане от монтажните ъгли при монтаж на мивката, ваната и тоалетната. След определянето на местоположението на всички устройства трябва да се прекъсне за обработка shtrabovki стени, през който трябва да се считат, че shtrabovka да се осъществят при достатъчна дълбочина, че тръбите могат лесно да се поберат в него. Пример: с диаметър на тръбата от 20 мм, необходимата чистота е 25 мм. Струва си да се отбележи, че по-широкото наказание предвижда инсталацията на колектора.

Тръбопроводи на водопроводни тръби


Фигура 1: Тръбопроводи на тръбите за водоснабдяване


Разпределението на тръбите за водоснабдяване може да се извърши както по отворен, така и по затворен начин. Всеки от начините има плюсове и някои минуси. И двете схеми на инсталиране са надеждни, но предвид нюансите и характеристиките на поддръжката и работата, те са различни. Надеждното изпълнение на комуникациите се осигурява от силата на съвременните тръби и фитинги. Външно монтираните тръби могат да бъдат спретнато скрити, като същевременно им се предостави достъп (ако е необходимо) без неоправдано унищожаване.

Скрит метод за монтаж на водопроводни тръби


Предимството на този тип инсталация е, че изглежда по-естетично приятен. Но ако има нужда от ремонт, отварянето на стените ще бъде неизбежно. Покритието ще бъде унищожено с последващо ремонт на стените, независимо дали става въпрос за плочки или други довършителни материали. По-скоро е удобно да инсталирате сензори, отговорни за течове, тъй като информацията за възможните проблеми ще бъде доставена своевременно. (Виж също: Отворена водна система)

Скрит метод за инсталиране на тръби


Фигура 2: Скрит метод за инсталиране на тръби



Отворен метод за монтаж на водопроводни тръби


Този метод е по-непретенциозен от гледна точка на поддръжката. Всички допълнителни връзки се правят достатъчно бързо. Ако трябва да преместите водопроводните инсталации в банята или да реконструирате помещенията, трябва да използвате външния метод за монтаж на водопроводни тръби. Освен това, този вид инсталация прави навременното разбиране на появата на изтичане, което ще улесни незабавното му елиминиране.

Отворен метод за инсталиране на тръби


Фигура 3: Отворен метод за инсталиране на тръби



Трудности при избора на тръби


Тръби от полипропилен, както и пластмасови тръби са най-често срещаните в момента. Всички те се различават по външния дизайн и надеждността на работата. Предимството на металопластичните тръби е, че те могат да се поставят в най-недостъпните места, защото те са достатъчно леки. Разпределението на водопроводите от полипропилен има своите предимства: те са равномерни и изглеждат доста запазени и естетически приятни, когато са отворени. Но, предвид съществуващата инфраструктура на помещенията, полипропиленовите тръби не могат да се използват на труднодостъпни места.

В сложните области влизане в съществуващото водоснабдяване може да се постигне чрез метални тръби, а полипропиленови тръби е почти невъзможно да се направи, защото на извънгабаритни оборудването, което се използва при инсталиране. Разпределението на водопроводните тръби от полипропилен е по-скъпо от това на металопластика, тъй като разходите за труд за монтаж на полипропиленови тръби са много по-високи. (Виж също: Водоснабдяване на апартамента)

Тръби от полипропилен




Фигура 4: Полипропиленови тръби


Съвет! По-лесно е да свържете нови завои с пластмасова тръба.

колектори


През последните години колектори се използват в големи количества, които разпределят водата от главната тръба до санитарните уреди (душ, смесител, за тоалетната чиния). Този тип устройство може да има четири, три и два изхода. В случай, че има повече от четири потребителски пункта, се използват колектори и необходимия брой дренажни системи са преплетени.

колектор


Фигура 5: Колектор


Колекторът е удобен за работа с малък ремонт в кухнята или в банята, когато е необходимо да се изключи само една водопроводна инсталация от системата. Освен това намалява натоварването на главните стави и тръби по време на разпределението на водата. Също така, когато използвате колектора, няма нужда да инсталирате допълнителни тръби, които разпределят потока вода в системата.

Важно! Колекторите се монтират на тръби за студена и гореща вода само след като са свързани редуктори за налягане и водни филтри. (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)

Разлики в разпределението на тръби от различни материали


По правило разпределителната уредба е изработена от хромиран месинг с достатъчно високо качество: италиански, немски или чешки производители. Окабеляване тръба вода в апартамент чрез тръби и кабели метални поцинковани (стоманени) тръби са не само от качеството на използвания материал, но също и най-пропускливост, устойчивост на корозия, трайността в експлоатация.

Окабеляване водопровод тръби в апартамента


Фигура 6: Водопроводни тръби в апартамента


Предимството на монтажа на колектора е възможността за отделяне на всеки потребител поотделно, като по този начин се постига много по-малък спад на налягането. На практика това може да се проследи, когато налягането на гореща вода в душ рязко пада, в резултат на това, че пералнята или друг водопровод е включен.

Съвет! За да се избегнат подобни ситуации, се препоръчва да се инсталира колекторна система за водоснабдяване на къщата или апартамента. (Виж също: Монтаж на системи за самозатопляне)

Изисквания към тръбопровода


Има няколко основни изисквания за тръбопровода:

  1. Тръбите трябва да бъдат направени от материал, който не е корозирал;

  2. Носенето на съпротивление на тръбопровода трябва да бъде високо;

  3. Тръбите не трябва да имат резбовани връзки, които са скрити в стената.


Характеристики за монтиране на тръби


Трябва да се извърши монтаж на тръби, следвайки последователността на действията. За да се заменят старите метални тръби с нови пластмасови съпротивления, водозахранването първо трябва да се изключи при окабеляването. След това е необходимо да се справим с процеса на разглобяване на стари тръби и с помощта на специални фитинги от подходящ размер, да инсталирате нови пластмасови тръби и след това да свържете необходимите водопроводни тела.

Диаграма на тръбопровода


Фигура 7: Оформление на тръбата


Възможно е и разпределението на тръбите за водоснабдяване от собствени ръце, но както показва практиката, водопроводните услуги на капитана са много по-евтини от процеса на коригиране на грешките им. Трябва да обърнете внимание на полезни съвети за тези, които започнаха да правят всичко сами:

  • тръбата, която влиза в апартамента, трябва да бъде с по-голям диаметър от вътрешната страна на апартамента;

  • използването на филтри ще помогне да се запазят крановете от отломки и ръжда във водата;

  • спирателните клапани трябва да се използват от известни производители;

  • не спасявайте с тръби;

  • Необходимо е да се провери налягането на водата и, ако е необходимо, да се увеличи налягането.


При скрит монтаж се използват тръби и фитинги от определен тип. За днес типът на тръбопроводната инсталация на колектора става все по-често срещан. Тази инсталация осигурява процеса на индивидуално полагане на водопроводни тръби от пяна или метална пластмаса. Тази система е подходяща за големи апартаменти, където има повече от две бани и една стълба, както и в случаите, когато има много потребители едновременно.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички…Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички…
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Оборудване за водоснабдяванеОборудване за водоснабдяване
Монтаж на водопроводни тръби в апартаментаМонтаж на водопроводни тръби в апартамента
Подмяна на водопроводни тръбиПодмяна на водопроводни тръби
Разпределение на водата в частна къщаРазпределение на водата в частна къща
» » Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com