Как да изберем тръби за вода?

Днес при изграждането на водопровод, разработчикът има избор от тръби - пластмаса, стомана или мед? И макар постепенно медните тръби да не се използват, те се считат за много стабилни и надеждни и затова не всеки собственик на жилища е готов да купува пластмасови изделия.

Нека се опитаме да разберем достойнствата и недостатъците на двата варианта. В допълнение към силата (между другото, периодът на безпроблемна работа в този случай е 50 години), медните тръби са устойчиви на високи температури и бактериологично замърсяване. Те не преминават газ, се характеризират с ниско ниво на хидравлично съпротивление, се считат за незапалими и дори в случай на пожар не излъчват вредни вещества.

Пластмасовите тръби също са достатъчно здрави и освен това не подлежат на корозия. Такива продукти се отличават с лекота, лекота на монтаж, ниска хидравлична устойчивост, както и добра абсорбция на шума.



Е, ако се интересувате от канализация в Ступино - посетете сайта centrtopas.ru. Само там ще откриете най-добрите септични ями на разумни цени.

Всеки вариант обаче има своите недостатъци. Така че, въпреки че медните тръби са устойчиви на корозия, при дългосрочно излагане на меки и кисели почви те могат да загубят медни йони, които се разтварят във вода. Силата на тръбите не е засегната, но влизането на такива вещества в чешмяната вода е нежелателно.

Що се отнася до пластмасовите тръби, това е цял клас материали, всеки от които има своите особености, които ограничават техния обхват. Например PVC тръбите се използват много рядко за монтаж на водопроводни тръби. Много по-често те се използват в канализационните системи, както и за полагане на електрически кабел. Техният недостатък е относително малък диапазон на работна температура. Полиетиленовите тръби са освободени от този недостатък, тъй като отрицателните температури също се толерират добре. Въпреки това, ултравиолетовото лъчение оказва разрушително влияние върху тях. Те обикновено се използват като защитни тръби, понякога за газоснабдяване и канализация, те са теоретично подходящи за водоснабдяване, но на практика те често се отхвърлят като тръбопроводи за гориво. За топло подове се използват тръби, направени от омрежен полиетилен, тъй като те перфектно понасят температури до +110 градуса. Но повечето съвременни варианти счита полибутиленови тръби, тъй като те са устойчиви на повечето киселини и основи и добре поддържан температурата падне, и от бактериостатично изпълнение е само малко по-къс от медни тръби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Медни тръби за отоплениеМедни тръби за отопление
Избирайки съвети за Tube BuИзбирайки съвети за Tube Bu
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Водопровод в частна къщаВодопровод в частна къща
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
» » Как да изберем тръби за вода?
© 2021 BggeHat.com