Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички изисквания

Канализационната система е една от инженерните мрежи, без която не може да се направи в нито една къща или апартамент. Обикновено устройството му се планира дори в началния етап на строителството или в случай на големи ремонти. Ако се спазват всички правила и разпоредби, монтажната работа може да се извърши самостоятелно. Да разгледаме по-подробно основните точки и изисквания, чието изпълнение е необходимо за полагане на канализационни мрежи.

Монтаж на водопроводни инсталации - технологични изисквания

Основните функции на канализационната система са отстраняване на примеси и чужди миризми. Ако тръбите не са инсталирани правилно, често се образува корк в системата, а характерната за него неприятен мирис започва да влиза в жилищните помещения. По тази причина много собственици не се осмеляват да се инсталират, опитвайки се да възложат извършването на всички произведения на професионалисти. Но ако спазвате основните правила, можете да инсталирате канализационни тръби без помощта на външни лица.

Поради това, все още само планиране на инсталацията на канализацията, ще бъде добра идея да се разбере и разбере как работи каналната система и функционира. Основният принцип на действие е премахването на примесите с естествени средства. За тази цел инсталацията на тръби се осъществява под наклон 2-15 в посока на централния повдигач, колектора, резервоара за съхранение.

Пристрастността във всеки случай се определя индивидуално, но можете да използвате специални таблици, които дават данни за различни водопроводни устройства, свързани с тръби с определена дължина, диаметър. Най-големият наклон в канализационната система, но по-малката дължина на тръбите е за източване на мивката. Най-малкият склон, но с по-голяма дължина - за къпане, къпане, миене.

Монтаж на канализационни и канализационни тръби - работим при спазване на всички изисквания

Подреждането на канализацията в селска къща, по-специално свързването на водопроводните инсталации с централна канализационна тръба, има свои собствени характеристики. Местоположението на санитарните устройства, с изключение на по-горните етажи може да бъде сутерен, изба, други помещения, в които да се направи необходимото склон е почти невъзможно. Единственият изход е инсталирането на допълнително помпено оборудване. Последният често се снабдява с тоалетна хартия и изпражнения. Той работи в автоматичен режим, така че използването му не създава трудности.

Канализацията е разделена на външни и вътрешни системи. Интересуваме се от вътрешна канализация, която се състои от:

  • обикновена канализационна тръба;
  • звънец;
  • свързващи тръби;
  • специална канализация;
  • дефлектор;
  • вградена в подовата стълба.

Нормалната работа на канализационната система е невъзможна без ефективна вентилация. В допълнение към премахването на неприятните миризми, вентилационната система перфектно регулира спада на налягането в системата по време на потока от отпадни води.

Към днешна дата в инсталацията в допълнение към метала и чугуна, широко се използват тръби от поливинилхлорид, полипропилен, полиетилен. Монтажът на канализационни тръби от пластмаса е лесен, защото те са по-леки и предлагат голям избор от допълнителни свързващи и закрепващи елементи. Пластмасовите тръби не са чувствителни на корозия, не се разрушават, могат да издържат на тежки товари.

Първоначалният етап - изготвяне на схема, подготовка на инструменти и материали

Дори преди започване на работа е необходимо да се планира поредицата от действия и да се подготвят необходимите инструменти. Това ще спести много време и ще завърши цялата работа само за няколко часа.

Монтаж на канализационни и канализационни тръби - работим при спазване на всички изисквания

Ето защо първото нещо, което започваме, се определя от електрическата схема, броя на устройствата, мястото на инсталацията им. Изготвяме приблизителна схема на лист хартия, тъй като ще бъде по-лесно да изчислим общата дължина на тръбопровода. И вследствие на това броят на тръбите, техният диаметър и дължина, броят на свързващите и закрепващите елементи.

Ако в бъдеще ще бъде инсталиран на допълнителни водопровод тела, тя все още е във фаза на планиране за тях е необходимо да се предвиди и инсталирате източване канализация, затвори временно капачката.

Списъкът с основните инструменти, без които не е възможно бързо и ефективно да се организира канализацията и да се свържат водопроводни устройства:

  • хастар за метал;
  • ударна бормашина (перфоратор);
  • монтажен пистолет;
  • отвертка;
  • длето;
  • чук;
  • регулируем гаечен ключ.

На този етап можете да маркирате епруветките до желания размер, но ги изрежете по-добре един по един по време на връзката, което е по-практично. Изрязахме пластмасовите тръби с метална хартия. За да направите рязането равномерно, маркировките се прилагат в кръг. Разрязваме се под прав ъгъл, след което подстригваният край се почиства внимателно с нож, шкурка, опитвайки се да го придаде на ъгъл.

Демонтаж и монтаж - последователност от произведения

Преди да демонтирате старата канализационна система в многоетажна сграда, е необходимо да се споразумеете за времето на работа със съседите, които живеят над вас. Желателно е през този период да не се използват водопроводни тела и да не се изхвърлят в обща централна канализационна тръба.



Последователността на работа ще бъде както следва:

  • Изключете захранването с вода.
  • С помощта на регулиращия се гаечен ключ ние изключваме маркучите, които водят до тоалетна чиния, биде, мивка, пералня, други уреди.
  • Освобождаваме стаята за баня - изваждаме водопроводните устройства, изключваме от водопровода, други елементи.
  • Разбиваме тоалетната. За да направите това, развийте двойка фиксиращи болтове, с които е прикрепена към пода.
  • Премахваме окабеляването на старата канализация и на тръбата, ако е планирано да се замени.

Тръбопроводите, разположени в съседство с чашата на решетката, се отстраняват особено внимателно. За да направите това, на тръбата, като се отклони от гнездото на 100 мм, правим кръстосано изрязване с българския. Прекъснете частта и останалите се опитайте внимателно да я издърпате, леко се люлее от едната страна в другата.

Монтаж на канализационни и канализационни тръби - работим при спазване на всички изисквания

Ако тръбата държи здраво, започвайки от самия сегмент до камбаната, правим няколко надлъжни разрязвания с българския. След това вмъкнете длето в разрез и, като го почукате с чук, опитайте да унищожите тръбата, залепена в чашата. Обикновено този метод работи. След като извадите останките от старата тръба, почистете гнездото на чантата и поставете нов маншет. Същата последователност от операции се изпълнява, ако променим изцяло централната тръба на къщата.

Следва инсталацията на нови канализационни тръби. Монтажът на централната тръба и тоалетната чиния се извършва с тръби с диаметър 110 mm. Няма особени затруднения тук. Най-важната работа е инсталирането на тоалетна чиния. Инсталираме го на предвиденото място и се опитваме да проверим на какво ниво тоалетният отвор е разположен спрямо гнездото на чашата.

Ако е необходимо, тоалетната може да бъде преместена във всяка посока, дори да я повдигнете чрез поставяне на тънка дъска под основата. Постигаме съвпадението на изхода на тоалетната купа спрямо камбаната и маркираме точките за закрепване. Пробийте в пода два отвора за закрепване на анкерни болтове. Инсталирайте тоалетната и фиксирайте нейното положение. Следващата стъпка е да се присъедините към канализационната система. Извършва се от пластмасова тръба 110 mm. Когато е необходимо, използваме ъгловите завои. Те се произвеждат под ъгъл - 30 °, 45 ° и 90 °. Това улеснява процеса на присъединяване във всеки отделен случай.

Вместо един клон с прави ъгъл за по-добра течливост на отпадъчните води, трябва да се използват два клона от 45 °.

Свързването на други водопроводни инсталации се осъществява по подобен начин. Ние ги излагаме на мястото, ако е необходимо, поправяме и свързваме с общата система. Връзката обаче се осъществява чрез тръби с диаметър 50 mm в гнездото на чай от същия диаметър.

Монтаж на канализационни и канализационни тръби - работим при спазване на всички изисквания

При процеса на сглобяване не забравяйте да поставите тръби с наклон към дренажа и ги фиксирайте с помощта на скрепителни елементи. Монтажът на канализационната система в апартамента е съвсем проста. Краят на всяка тръба се вкарва в гнездото на друга тръба. Надеждното затягане на връзката се осигурява от гумени уплътнения, но за по-голяма сигурност е възможно да се използва силиконов уплътнител.

След завършване на сглобяването на системата, свързваме водопроводните устройства и извършваме проверка на оперативността на цялата система. Когато са правилно сглобени и основните изисквания са изпълнени, обикновено няма проблеми. Това завършва инсталационната работа и може да се стартира нова канализационна система.

Външна канализационна система на частна къща

За разлика от жилищната сграда, където има връзка с централната канализационна система, в частната къща е необходимо да се организира външна канализация и пречистване на канализацията. Например чрез филтриране на почвата, биологично пречистване. Най-простият и най-ефективен вариант е да се монтира запечатан контейнер за събиране на отпадъчни води, който се изпомпва чрез специален транспорт, когато се пълни.

Монтаж на канализационни и канализационни тръби - работим при спазване на всички изисквания

Проектирането на септична яма с частично пречистване на отпадъчни води е малко по-сложно, но днес се предлагат много готови устройства. Поради това е по-добре и по-бързо да изберете септична яма с необходимите характеристики, да подготвите яма, да я инсталирате и да се свържете към съществуващата система.

Както можете да видите, не е трудно да си направите канализация в апартамент, частна къща. Не е необходимо да сте експерт за това. Разбира се, уменията за работа с инструменти ще бъдат необходими, но устройството им е проста и няма трудности при работа. Следвайте прости правила, използвайте висококачествени материали и след това инсталирането на канализационни тръби ще бъде успешно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Устройството за изтичане на вода в частната къщаУстройството за изтичане на вода в частната къща
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Монтаж на водопроводни тръби в апартаментаМонтаж на водопроводни тръби в апартамента
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
Sololift за канализацияSololift за канализация
Избирайки съвети за Tube BuИзбирайки съвети за Tube Bu
Инсталация за отпадни водиИнсталация за отпадни води
» » Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички изисквания
© 2021 BggeHat.com