Метало-пластмасови тръбни връзки

За изграждането на водоснабдителни мрежи се използват металопластични тръби. Инсталацията е доста проста и поради ниската цена на такива тръби са станали много популярни в домовете и апартаментите. Благодарение на металопластичните тръби е възможно самостоятелно да се постави тръба за вода в корпуса им.

В системата за водоснабдяване са включени металопластични тръби и метални фитинги. За свързването на пластмасови тръби се използва зърното на съединението. Правилното и висококачествено свързване на тръбите с фитинги е основната задача при полагане на водопроводната система.

Всеки човек може, ако желае, да свърже металопластични тръби с фитинги един към друг, дори без опит в тази област и без специално средство, това е предимството на такава система за водоснабдяване. Ако някой елемент на тръбопровода се провали по време на работа, той може лесно да бъде заменен с нов, тъй като този вид свързване на тръби от метална пластмаса се демонтира.

Монтажът е с метална арматура с два гумени уплътнения, една гайка, а има и месингов пръстен с резба. Монтажът приляга плътно към тръбата поради факта, че гайката е усукана и пръстенът е компресиран.



Поради факта, че металопластните тръби имат добра гъвкавост, те могат да бъдат съединени с фитинги и след рязане и последователно по време на полагане на водоснабдителната система.

Месинговият нипел заема най-важното място в цялото разнообразие от тръбопроводи. Тя е предназначена за свързване на тръби един към друг на места, където използването на открит огън е забранено и е невъзможно да се използва заваряване. В зърното се извършва надеждно свързване на металопластичните тръби една към друга, тя изглежда като парче с външни нишки в двата края на краищата.

Месинговата нипела може да се използва във водоснабдителни системи, както в домове, така и в производствени мрежи, които транспортират неагресивни носители като сгъстен въздух, пара, вода и газ.

Нипелите са два вида: преходни и проходи. С помощта на преходни нипели е възможно да се свържат тръби с различни диаметри. В краищата на такива нипели има съответни нишки. А свързващите нипели свързват тръби със същия диаметър в тръбопровода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Подмяна на водопроводни тръбиПодмяна на водопроводни тръби
Метал-пластмасова тръбаМетал-пластмасова тръба
Свързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопроводСвързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопровод
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Монтаж на отопление от полипропиленови тръбиМонтаж на отопление от полипропиленови тръби
» » Метало-пластмасови тръбни връзки
© 2021 BggeHat.com