Фитинги за металопластични тръби

Обикновено покупката на метални тръби, който е предназначен за отоплителната инсталация система, купувач приема като пресоване или пресова сглобка. Често, купувачът получава впечатлението, че разнообразието от фитинги, много повече, поради причината, че клемни връзки са предназначени за метални тръби, наречени скоба, резба или патронник същите. Металните пластмасови фитинги се различават по същия начин както самите тръби, което гарантира надеждността на поставените металопластични тръбопроводи.

Удобството на фитингите за металопластични тръби е, че те могат да се използват за свързване на тръби от различни материали към една система, например ако е необходим заменяем (частичен) тръбопровод. Оборудването, предназначено за металопластични тръби, за днес не използва малка популярност. Всичко това се дължи на факта, че тяхното използване не създава затруднения за монтажници.

Използването на фитинги позволява да се монтират системи с всякаква сложност при висока скорост, както и да се изостави скъпото специално оборудване. Пластмасовите клещи са почти незаменими в случаите на необходимост от слагане на сложни системи по скрит начин. В този случай достъпът до самите връзки е труден и е необходимо да се гарантира тяхната висока надеждност, както и липсата на поддръжка.



Чрез пресовите фитинги е възможно значително да се улесни свързването на тръби от метална пластмаса. При доста бърза и достатъчно чиста връзка не е необходимо да се използват помощни материали за запечатване (паста или смазочни материали). Механичната плътност се осигурява, когато маслената втулка се деформира, когато се изтласка със специално проектиран инструмент. Налягането при изваждането на приспособлението може да надвишава налягането, при което тръбата може да се спука.

Сравнително проста и сравнително достъпен начин да се монтира на тръбата многослойна е начин на монтаж с помощта на клемни връзки, т.е. не е необходимо, за да си купи скъпа електрическа специален инструмент, и е бързо и просто да се направи и монтира части на отоплителната система. Освен това, за да се монтират такива системи, не е необходимо да разполагат с много опит и отвъд познанията. Всичко, което се изисква за монтаж, е ключ, режещ инструмент, монтажна пружина и калибратор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръби за отоплениеТръби за отопление
Подмяна на водопроводни тръбиПодмяна на водопроводни тръби
Метал-пластмасова тръбаМетал-пластмасова тръба
Свързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопроводСвързването на метални пластмасови тръби събира надежден тръбопровод
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Монтаж на отопление от полипропиленови тръбиМонтаж на отопление от полипропиленови тръби
Стоманени тръби за отопление и фитингиСтоманени тръби за отопление и фитинги
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
» » Фитинги за металопластични тръби
© 2021 BggeHat.com