Избор на пластмасови тръби

Днес пластмасови тръби са много популярни. Необходимо е обаче да изберете пластмасови тръби със специални грижи, защото сега можете да намерите нови видове пластмасови тръби на пазара, както и тези, които се появяват на запад в края на миналия век.

Има четири вида пластмасови тръби:

• полиетилен;
• поливинилхлорид;
• полипропилен;
• металопластични.

Тръби от полиетилен

Полиетиленовите тръби се появиха през 1955 г. Полиетиленът се справя добре с отрицателни температури и може да поддържа своите свойства дори при -20 ° С. Тези качества ви позволяват да инсталирате полиетиленови тръби за вода през зимата. Свържете ги с месингови или полиетиленови фитинги. Тръбите се използват за провеждане на студена вода, тъй като високите температури правят този материал гъвкаво-вискозен и под влиянието на слънчевата светлина старее. За да се защитят полиетиленовите тръби от тези проблеми, полимерът в отворените системи се пълни със сажди. За окабеляване на гореща вода използвайте по-трайни "кръстосани" полиетилен. Съчетава се с йонизиращо лъчение, пероксиди, органо-силиконови вещества. Полиетиленови тръби с слой, съдържащ кислород, се използват в отоплителните системи.

Тръби от полипропилен

Полипропиленовите тръби могат да продължат в продължение на 50 години, не изискват боядисване, поради ниската си топлопроводимост могат да се използват без изолация, което спестява до 20 топлина по отношение на металните тръби. Те могат да издържат на температура от 100 ° С. Лекото тегло прави инсталацията по-евтина от тръбите от други материали. Те не съдържат варовити отлагания, бактериална флора, акустична изолация. Те също така не се характеризират с химическа корозия и електрическа проводимост. Те не са чувствителни към киселини и разтворители.

Обикновено материалът за производство на полипропиленови тръби е съполимер от полипропилен тип 3, който се нарича термопласт. Тръбите, изработени от този материал, се използват при температури от минимум -1 ° С до максимум + 90 ° С. Такива тръби не са застрашени от унищожение, дори ако водата в тях замръзва. Този материал е много екологичен.



Тръби от поливинилхлорид

От всички видове пластмасови тръби тръбите от поливинилхлорид са най-нестандартните.

Най-известните тръби се произвеждат от Genova Systems. Малък диаметър ги прави подходящи с изключение на нискоетажни сгради. Тръбите са свързани с лепило.

Тръби от металлопластика

Поради незначителния диаметър от максимум 40 мм, употребата на металопластични тръби е много ограничена. Да, и ги оправи само с помощта на метални фитинги, които са разрушени от действието на хлор, който хлорират цялата вода в Русия.

Тези тръби са изработени от полиетилен чрез екструзия, в който е заварена ултразвукова алуминиева лента, след което е покрита от двете страни с слоеве лепило и полиетилен с необходимата дебелина.

Металопластичните тръби не са чувствителни към окисляване. Възможността да се придобият различни форми им позволява да се използват за различни устройства, когато правят връзки. Тези тръби са идеално подходящи за отворени системи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Омрежен полиетилен за отоплениеОмрежен полиетилен за отопление
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
Качествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмасиКачествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмаси
Как да изберем тръби за вода?Как да изберем тръби за вода?
» » Избор на пластмасови тръби
© 2021 BggeHat.com