График на довършителните и инженерните работи

График на довършителните и инженерните работи

След като се издигне кутията на къщата, дойде време за довършителни и инженерни работи, които като правило се изпълняват от различни специалисти. , Разработчикът трябва да създаде график, който ще определи вида на работата и условията, които са им възложени извършване (разбира се, при спазване на възможни промени) за цялата работа, извършена точно по план, както и някои майстори не пречат на другите.

Така че, първо има работи по инсталиране на инженерни системи. В същото време е възможно да се извърши окабеляване и монтаж на водопроводни тръби, както и монтаж на отоплителна система. За такива работи в частна къща със среден размер се разпределят около 7 дни. В същото време на този етап е инсталирана електрическа инсталация и тези устройства, които ще бъдат скрити след завършване на финиша. Ако някои устройства останат видими, те вече ще бъдат инсталирани след завършване на някои довършителни работи.



След това можете да започнете да изолирате пода и да изпълнявате замазки. Това ще отнеме около две седмици. След това можете да започнете мазилката. Веднага можете да започнете да прилагате вътрешни мазилки - при условие че покривът вече е покрит поне с хидроизолационен филм и инженерните мрежи вече са разредени. Ако мазилката се извършва през есента, се препоръчва предварително вмъкване на врати и прозорци. Най-общо, при мокри мазилки е необходимо повече от една седмица да се поставят сухи мазилки за най-малко 5 дни. Невъзможно е да изсъхне изкуствено измазаните стени, защото по-късно те могат да имат пукнатини.

Ако къщата има таванско помещение, то след всички описани по-горе работи те започват да завършват мансардите. По правило те са покрити с гипсокартонени плоскости или обикновени листове от гипсокартон. Като цяло, тази работа отнема около две седмици.

След това преминете към монтажа на керамични плочки. На това, в зависимост от обхвата на работа, отнема от 3 до 14 дни. След това боядисвайте стените или поставете тапета (средно отнема до 7 дни). След това, полагане на подови настилки, монтиране на врати, инсталиране на необходимото оборудване и водопровод, включително инсталирането на газопровод. В края на краищата газовите тръби не могат да бъдат затворени, те трябва да минават през вече завършени повърхности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръцеТръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
Инфрачервено отопление у домаИнфрачервено отопление у дома
Отопление на ток Оценка на разходите и разходиОтопление на ток Оценка на разходите и разходи
Дистанционно управление на отоплението на селска къщаДистанционно управление на отоплението на селска къща
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Сигурността в интелигентен дом е няколко аспектаСигурността в интелигентен дом е няколко аспекта
Фондацията е шведска печкаФондацията е шведска печка
Принудителна вентилация в частна къщаПринудителна вентилация в частна къща
Довършителни работиДовършителни работи
» » График на довършителните и инженерните работи
© 2021 BggeHat.com