ВиК инсталация

ВиК инсталация

Искам да споделя опита си и да дам някои полезни препоръки за тези, които са решили да направят водопроводната инсталация. Монтажът на водопроводна инсталация се отнася до окончателните ремонтни и строителни работи.

И така започнете инсталирането на водопровод не струва, докато: пълното завършване на ремонтните работи, а при изграждане преди края на строителството на интерстициални етажи - до завършването на работата по хидроизолация, вентилация.

Преди да започнете Водопроводна дейност, всички мазилки и довършителни работи трябва да бъдат завършени.

Електроснабдяването също трябва да бъде завършено. Лампи и контакти са инсталирани. При инсталирането на водопроводни инсталации трябва да е възможно да използвате електрически инструменти.

Водопроводът трябва да бъде инсталиран след завършване на работата по монтажа на пода. Подът трябва да е чист.

Преди инсталирането на санитарен фаянс, всички канализационни и водопроводни тръби трябва да бъдат поставени и фиксирани.

Заваръчното съединение на фланеца към тръбата е забранено при инсталиране на санитарен фаянс. Само връзката трябва да бъде заварена, тъй като връзката на фланеца не е надеждна.



Също така е забранено използването на резбовани връзки без използване на уплътнител. Като уплътнител използва флуоропластична лента или лента от лен с импрегниращ силикон. Уплътнителят се нанася равномерно, в зависимост от хода на резбата, предотвратявайки изпъкналостта вътре или извън тръбата. Поради използването на печата, възможността за течове изчезва.

Не се препоръчва поставянето на гайки върху вертикалните тръби. Като се намирате в това положение, гайките не са защитени от механични повреди, има способността за постепенно самоуплътняване.

Краищата на болтовете от гайките не трябва да изпъкват повече от половината диаметър на болта (три резбови стъпала). Фланцовите връзки не трябва да се припокриват с дупките на болтовете.

Не е допустимо да се монтират няколко вътрешни фланци. Това води до кос.

Преди запечатването на фугите на краищата на тръбите или гнездата те трябва да бъдат почистени от мръсотия.

Не ви съветвам да насочвате тръбни гнезда и профилни части по посока на движението на водата. При тази ситуация потокът на водата ще бъде спрян, а връзката ще се разпадне с времето.

Необходимо е да поставите тоалетна чиния на пода с винтове. Използвайте само подходящи фитинги за свързване на тоалетната чиния.

Изрично е забранено да се поставят тръби за вода във вентилационни и димни канали, в строителни проходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Монтаж на водопроводни тръби в апартаментаМонтаж на водопроводни тръби в апартамента
Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?
Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Луксозни ВиК Какво да изберете ВиК и къде е по-добре да го купитеЛуксозни ВиК Какво да изберете ВиК и къде е по-добре да го купите
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Нови водопроводни инсталации в банятаНови водопроводни инсталации в банята
Как да изберем биде правилноКак да изберем биде правилно
» » ВиК инсталация
© 2021 BggeHat.com