Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?

Инсталирайте в банята, водопроводните инсталации могат да бъдат както преди полагането на плочките, така и след довършителните работи. Редът на действията се определя от няколко фактора, включително големината на помещението, размерите и формата на банята. Помислете коя от двете възможности е най-добре да изберете и защо.

Каква е разликата между продуктите от чугун, стомана и акрил

С подходящо съответствие ремонтни последователности е възможно да се удължи периодът на комфортна работа на банята. Много е важно в хода на работата да се обърне достатъчно внимание на разпределението на канализацията и електричеството, обикновено за решаване на такива въпроси се обръщат към специалисти. Днес, опцията за инсталиране на водопроводна инсталация при завършване на стените и настилката не е необичайно. Най-често старата вана се заменя с нова: стомана, чугун или акрил. Като правило собственици рядко купуват устройство от същия тип, което е било използвано преди ремонт, този факт се обяснява с търсенето на по-удобни решения.

Акрилните вани имат привлекателен дизайн, но се отличават с крехкост

Акрилните вани имат привлекателен дизайн, но се отличават с крехкост

Стоманеният продукт с включен душ и комплект вода създава много шум, бързо се нагрява и охлажда. Стените на чугунната баня се загряват дълго време и задържат топлина за дълго време, тя е много надеждна, но теглото й не позволява гладко преместване на продукта в инсталационната зона. Продуктът от акрил за относително дълго време запазва топлината, има привлекателен дизайн, удобен за инсталиране, но чувствителен към битовите химикали, се различава крехкост.

Монтаж на акрилна вана - вземаме предвид размерите на стаята

Монтажът на акрилната вана върху плочката се извършва след като канализацията и водопроводните тръби са доведени до работното място. Те са поставени по такъв начин, че след инсталирането на водопроводни инсталации системата за захранване и зареждане остава достъпна за поддръжка. В този случай тръбите не трябва да пречат на съпротивлението на ръбовете на продукта към стените.

Акрилната баня се фиксира с помощта на регулируеми крака

Акрилната баня се фиксира с помощта на регулируеми крака

В съответствие с инструкциите, приложени към комплекта, закрепваме ваната с помощта на регулируеми крака, свързваме канализационната система с помощта на хидравличния уплътнител. Монтират смесители и оградни панели. Ако искате да оборудвате банята с хидромасаж, обръщаме специално внимание на образуването на електрическа инсталация. Захранващият кабел е възможно най-близо до зоната на местоположението на хидромасажното оборудване.

Разположението на помещението за водни процедури зависи от неговия размер:

  • Ако стаята е просторна (когато има достатъчно място за баня с комбинирана баня), то банята не трябва да се поставя близо до стената. В този случай инсталирането на акрилна вана може да се извърши в средата на помещението, основното е, че тя е безопасно закрепена от метална рамка, която може да бъде закупена или произведена самостоятелно.
  • В малка стая продуктът винаги се поставя близо до стената (с помощта на опорни крака). Но за това как тя се вмества в квадратни метра, погрижете се на етапа на полагане на плочки. За тази цел следете колко разстоянието от стената до стената намалява след завършването им.

Разликата между плочката и страните е изпълнена с уплътнител, този метод се използва, ако продуктът не е вграден в стена. Не се препоръчва да поставите акрилната вана под плочката. Факт е, че акрилът има свойството да се деформира под натоварване, а ръбът за крака може евентуално да разкъса листовете.

Монтаж на ВиК след ремонт - така че е по-удобно?

Ако не сте готови за допълнителни разходи или не разполагате с опит в инсталирането на санитарен фаянс, то най-добрият начин да го подредите ще бъде следният:

  1. 1. сложете ваната върху изравнената замазка;
  2. 2. Използвайте нивото за определяне на точността на неговата инсталация, прикрепете продукта към пода;
  3. 3. След това продължете да полагате плочките.


Плочи стека не от нивото на пода, но от ръбовете на банята, като вдлъбнатина на няколко милиметра. Оформете празнината, която запечатваме. След подобно приемане всичко изглежда така, сякаш стената на банята е вградена в стената.

Обикновено ваната се инсталира след полагането на плочките

Обикновено ваната се инсталира след полагането на плочките

Редът за ремонт в банята може да се различава значително от горната опция. Последователността на операциите изглежда така:

  1. 1. баня и други водопроводни тела са вкарани в помещението за "монтаж", извършваме маркиране по стените;
  2. 2. Изваждаме ВиК и продължаваме до довършителни работи;
  3. 3. плочка, положена в посока на тавана, съсредоточена върху марката, направена на нивото на праговете;
  4. 4. След завършване на довършителните работи, водопроводът се връща обратно, местата на съседните му до стените са силиконови смеси.

Въпреки факта, че челните повърхнини изглежда да мине без намеса, се препоръчва да не се отклонява от планова схема приготви см, или вана не може да се побере в пространството подготвени за него.

Какъв начин да дадете предпочитание - има ли някакви нюанси?

Както вече беше споменато в самото начало на статията, в този случай бенчмаркът е:

  • параметри на стаята;
  • материал на продукта;
  • формата и размера на банята.

Ако пространството на банята е ограничено, тогава продуктът е по-добре да се инсталира, преди да се инсталира плочката, в противен случай ще бъде трудно да се напълни банята в пространството, предназначено за нея, и да не повредите покритието. Опцията, когато банята е въведена за първи път и фиксирана на място, може да докосне просторна стая. Например, ако инсталирате продукт от тежък чугун, е малко вероятно той да може да го премества безпроблемно в местоназначението си. Следователно, такава водопроводна арматура трябва да бъде монтирана преди облицовката. Водопроводът от стомана и акрил е много по-лесен, но този тип продукт има своите недостатъци. Плочите на продуктите не могат да бъдат монтирани в плочките, защото под товар те ще разхлабят довършителния слой и с времето ще се срутят.

Ако пространството в банята е ограничено, водопроводът се инсталира преди облицовката

Ако пространството в банята е ограничено, водопроводът се инсталира преди облицовката

При смяна на водопроводни вградена в стената трябва да се демонтира долния ред плочки, докато инсталиран приляга към банята може да бъде отстранена без да се нарушава целостта на финишно покритие. Всичко, което трябва - е да се реже с нож, лепило, което се затвори пропастта между перваза и стената.

При инсталирането на вана със стандартна правоъгълна форма обикновено не възникват проблеми. Но ако става дума за инсталирането на ъглов тип уред с хидромасаж, има трудности, които са свързани с окабеляването и изтичането. Такива продукти не се препоръчват да бъдат ограждани в стената, тъй като ще бъде невъзможно достъпът до хидравлично оборудване да бъде повреден. Ето защо ъгловата вана с хидромасажна система се монтира само след полагане на плочките, ако няма хидромасаж, може да се направи преди завършване.

Ако в хода на довършителните работи има нужда да работите с банята, препоръчваме ви веднага да изберете крайната инсталация. Дори ако ваната е направена от лек материал, малко хора ще могат да намерят време всеки ден за въвеждането и отстраняването на водопровод.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Как да инсталирате вана с чугун със собствените си ръцеКак да инсталирате вана с чугун със собствените си ръце
Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?
Изберете добра душ кабинаИзберете добра душ кабина
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Ремонт в банята и тоалетни съветиРемонт в банята и тоалетни съвети
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Дизайн на баня Къде трябва да започна?Дизайн на баня Къде трябва да започна?
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
Ремонт на баниРемонт на бани
» » Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?
© 2021 BggeHat.com