Избор на вана чугун, акрил

Банята е важна и най-важното - незаменим атрибут на банята. Въпреки че в момента повечето хора предпочитат душ кабини. Въпреки това няма да изброим основните предимства на банята, но просто се спирайте да питате коя баня е по-добра.

Понастоящем има огромно изобилие от предложения, но основното търсене все още е върху традиционните чугунени бани. Освен това, това изобщо не е изненадващо. В крайна сметка продуктите, изработени от чугун, могат да служат за доста дълъг период от време. Животът на продукт, изработен от чугун, зависи пряко от качеството на покритието на емайла. Същият продукт има относително висока якост, въпреки че е от чугун и е много крехък. Трябва също така да се отбележи, че чугунната баня поддържа топлината доста добре.

Единственият и основен недостатък на този продукт е теглото. Дори и при използването на съвременни технологии по време на производството, теглото на продуктите остава приблизително същото. Баните обаче стават по-стабилни. При избора на продукти от този тип трябва да се обърне внимание на тези параметри.

Най-евтиният вариант е стоманената вана. Тя практически не е по-ниска от версията с чугун, с изключение на теглото. Емайлът визуално скрива основните разлики в чугунната баня от стоманата, така че веднага да определи от какъв материал банята е направена невъзможна. Стоманената баня е много по-силна от съвременните акрилни продукти. Освен това производителите предлагат доста широка гама от тези продукти.

Най-слабата точка на стоманените вани все още е покритието на емайла. С течение на времето неизбежно се затъмнява. Освен това, за да се избере качествен продукт от този вид, е необходимо да се обърне внимание на дебелината на използвания метал. В края на краищата, постоянната деформация на продукта ще бъде основната причина за разрушаването на емайловото покритие.



Акрилните бани също са много популярни. Акрил, като правило, е един от конструктивните разновидности на пластмасата. Ето защо е подсилена със специална мрежа. При избора на баня от този тип трябва да се обърне специално внимание на качеството на акрилните слоеве, както и на качеството на армиращата мрежа. Ето акрилните вани на Relisan - добър пример за качествени продукти. Можете да си купите акрилна баня Relisan на сайта axor.su.

Акрилните вани най-добре запазват топлината, дори в сравнение с версията от чугун. Освен това ваните от този тип могат да бъдат направени под всякаква форма и цветова схема. Фини драскотини по повърхността на акрилната вана могат да бъдат шлифовани с шкурка.

Трябва да се обърне внимание и на факта, че в момента производителите предлагат бани, изработени от напълно нови материали (например квирил).

Така или иначе, изборът е винаги клиентът. В края на краищата, в допълнение към материала, трябва да изберете правилната форма и цвят на банята. Важен аспект ще бъде наличието на допълнително оборудване в банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?Инсталиране на баня преди и след поставяне на плочки, който метод е по-удобен?
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Как да инсталирате вана с чугун със собствените си ръцеКак да инсталирате вана с чугун със собствените си ръце
Чувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете каквоЧувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете какво
Изберете добра душ кабинаИзберете добра душ кабина
Методи за почистване на акрилни ваниМетоди за почистване на акрилни вани
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Предимства на чугунните бани от фирмата квадратураПредимства на чугунните бани от фирмата квадратура
Ремонт на баниРемонт на бани
» » Избор на вана чугун, акрил
© 2021 BggeHat.com