Избор на керамични плочки за банята

Преди ремонта в банята, като правило, възниква въпросът как най-добре да се избере керамична плочка. Много разработчици са на мнение, че избора на подходящата плочка за банята е много важен. Плочките в банята изпълняват най-важната декоративна функция. Поради тази причина при избора на плочки е важно да се вземе предвид не само естетическия компонент, но и техническите характеристики на материала.

Керамичните плочки за банята се класифицират в два типа: за под и стени. Всеки от видовете има свои собствени технически характеристики и сега всичко е в плочки. Какви критерии трябва да се следват при избора на плочки? На първо място, важно е да се вземат предвид антикорозионните свойства на материала. В банята винаги има много висока влажност, така че плочките за него трябва да бъдат третирани със специална влагоустойчива боя. Специалистите смятат, че водопоглъщането на плочките трябва да бъде 20. В случая на подови плочки, тази цифра трябва да бъде равна на 6. Плочките трябва да бъдат безопасни. Този критерий е предимно в степента на хлъзгане на повърхността. Проверете го много лесно. Достатъчно е да държите мокър пръст на повърхността на стоките.

Необходимо е също така да се провери съответствието на размерите, посочени на опаковката, с текущите. За оформянето в банята задължително трябва да има еднакъв размер. Разбира се, повърхността на плочката трябва да бъде гладка, без чипове, пукнатини. В случая на релефни плочки това изискване липсва. При избора на плочки въпросът за икономиката не трябва да е първи. Колкото повече са плочките, толкова по-качествена е неговата повърхност, което включва премахване на бързото изтриване и необходимостта от чести замяна.



Формата на плочката не трябва да има различни вдлъбнатини и изпъкналости, а краищата й трябва да бъдат изключително равномерни. Проверете това лесно - като използвате плочки един към друг. В случай на закупуване на остъклени плочки за банята, трябва да разгледате в детайли материалът за качеството на картината. Тя не трябва да има характерни ивици и разводи, лошо оцветени области и обратно, прекомерно количество боя.

Правилният и компетентен подход при избора на материала за облицовъчните работи ще ви позволи да се насладите на красотата на банята в продължение на много години, за да получите истинско удоволствие от процедурите за вана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Избор на керамични плочки за банята
© 2021 BggeHat.com