Последователност на ремонта в банята

Преди да започнете ремонта, трябва да се предприемат мерки за отстраняване на разпространението на строителни отпадъци и замърсявания около апартамента и за улесняване на почистването след приключване на работата. За това подовете в съседните стаи са покрити с полиетиленова обшивка, а всички врати са изолирани от покрива.

Първоначално, ремонт-ван трябва да бъде започнат с демонтирането на всички стари елементи, които са планирани за смяна в банята. Обикновено старата вана се отстранява в страничното положение след отстраняването на вратата от пантите и отвиването на краката от самата баня.

Ако след отстраняването на плочките от стените остане върху тях слой от стара боя, тогава може да бъде оставен, но в същото време да се правят серифи с тези остри инструменти в тези области. Тези сейфове ще служат като отлична кука за лепило за плочки, на което ще бъде прикрепена нова плочка.

След като сте извадили старите облицовъчни материали от пода, тавана, стените на банята, е необходимо да бъдете убедени, че нямате мухъл и мухъл. Ако се намерят такива следи, те трябва да бъдат елиминирани.



След това трябва да започнете работа по подмяната на тръбата за повдигане. Разбира се, специфичният характер на тази работа изисква нейното бързо прилагане, тъй като водоснабдяването е изключено за тяхното изпълнение. Съвременните версии на металопластиката са много надеждни и много от тях прибягват до окабеляване в стените. За да направите това, стените се извиват и се полагат нови тръби в образуваната корито, покривайки горната част със специална строителна смес.

След това е време да започнете окабеляване на скритата електрическа инсталация в стаята с меден кабел с необходимото напречно сечение в тройна или двойна изолация. След това трябва да поставите нова врата, подравнете стените, в случай че са неравномерни. Разбира се, не забравяйте за хидроизолацията на стени, подове и тавани, които се извършват с помощта на специални водоотблъскващи съединения. След това поставяме плочките на пода, което много от тях могат да направят сами.

Някои предпочитат да не поставят плочките под самата баня, но спестяванията в този случай са незначителни и инсталирането на банята е малко по-сложно. След това можете да поставите плочките по стените на банята и да монтирате тавана, който задължително трябва да има добра устойчивост на влага. След това можете да инсталирате самата баня, мивка, миксери. В края на работата се планира инсталирането на екран за вана, инсталирането на огледало, закачалки, рафтове, куки, сушилня и други свързани елементи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Ремонт на вратиРемонт на врати
Почистване на помещенията в апартамента след ремонтПочистване на помещенията в апартамента след ремонт
» » Последователност на ремонта в банята
© 2021 BggeHat.com