Как да инсталирате вана с чугун със собствените си ръце

Мислех да извърша цялостно обновяване на банята? Със сигурност, в допълнение към покриването на стените и пода с нова плочка, вие също ще искате да смените ВиК. Въпреки нарастващата популярност на душ кабини, баните всъщност не се отказват от своите позиции. Ето защо не е изненадващо, че много от тях се занимават с въпроса как да инсталират чугунна вана със собствените си ръце.

Работи по самоинсталацията на банята

Няма нищо специално за инсталирането на нова баня. Но най-добре, ако в работата работят поне 2 души. В края на краищата дори модерните чугунени вани не се различават в малка маса.

Избор в полза на чугунена баня

Асортиментът от санитарно оборудване, представен в повече или по-малко достоен специализиран магазин, ще ви позволи да реализирате напълно вашите дизайнерски идеи. Днес основно са направени бани от акрил, стомана, чугун. Защо чугунните продукти все още са много популярни, въпреки високата им цена? Фактът, че съвременните чугунени вани разполага добрата топлинна мощност (важно за феновете се накисва в гореща вода), а звукът от тяхното напълване с течност не прави съседите говорят лошо за вашето лице - за разлика от "Музика" на стоманени и акрилни продукти. Форма, цвят, модерен дизайн, допълнителни функции - можете да избирате всички продукти от чугун, базирани на бюджета, определен за този бизнес.

Необходим набор от инструменти за инсталиране на баня

  • хидравлично ниво;
  • Резачка за метал (може да се изисква при демонтиране на старо оборудване);
  • набор от гаечни ключове;
  • силиконов уплътнител;
  • корк за тръба или парцали (чрез тях те запушват фунията на канализационната система по време на ремонта в банята);
  • водопроводни кабели (преди инсталирането на нов продукт е много удобно да се извършва превантивно почистване на канализационната система)

Демонтаж на стара баня

Важна стъпка е разрушаването на стария продукт. Най-често след това те започват да извършват ремонти в банята, чийто нов външен вид ще изисква инсталирането на друго водопроводно оборудване. За начало е необходимо да разглобите сифона, който се намира точно под банята в отводнителната зона. Ако не отвинтваме, използваме резачка, с помощта на която е необходимо да се отреже решетката за изтичане. Извадете възела с помощта на длето и чук. След това премахваме преливника и изпускателната тръба, която свързва ваната с канализационната система. Обадете се на помощника и извадете банята от стаята. Остава само да се отървете от опорите, на които стоеше, и можете да започнете да поправяте стаята. На последвалата работа, ремонт на контакта канализация - е достатъчно просто решение да се избегне проникване в къщата на аромати от канализацията. Дори ако живеете в частен дом и да използват местни пречиствателни съоръжения (септични ями за селска къща), в процеса на вентилационната система канализационни миризми могат да влизат в помещенията (по-рано спасени от капана им баня вода).

Самостоятелно сглобяване на чугунена вана

Подготовка на субстрата



Преди да извършите инсталацията, ще е необходимо да работите над повърхността, на която ще бъде инсталирана ваната. На този етап е важно да подредите пода с циментова замазка или да го облицовате с плочки. Само след няколко дни можете да разчитате на съпротивлението на пода до товара.

Ние инсталираме ново санитарно оборудване

Най-често тя е чугунена баня със стандартни размери, която е монтирана с четири крака, фиксирани върху тялото. Монтажът може да се различава: болтове за връзване, клинове, специални крепежни елементи. Най-удобно е да използвате опори, оборудвани с регулатори на височината. Но дори и последната да не е така, може да се даде хоризонтална позиция, като рязане на подпорите малко.

Работата стъпка по стъпка може да изглежда така:

  • ние преместваме ваната до мястото на монтаж, завъртете я отстрани (дъното е обърната към стената, към която по-късно продуктът ще се прилегне);
  • ние монтираме сифон, използвайки гумените уплътнения, така че по време на работа тръбата да не се счупи или просто да не се образува теч, а също така да се зададе преливника;
  • инсталирайте две подпори от едната страна на банята;
  • завъртете продукта надолу, като го поставите върху предварително сглобените опори. От друга страна, тя ще се проведе за известно време чрез временна подкрепа;
  • ние фиксираме останалите опори, хидравличното ниво контролира хоризонталното положение на санитарния фаянс. Между банята и стената остават около 3 мм пространство за окончателните довършителни работи;
  • свързваме сифона и изпускателния отвор, който фиксираме в преливната тръба


Приблизително това е как инсталирате чугун баня със собствените си ръце. Както можете да видите, най-трудното е да преместите чугунена вана от една стая в друга. В една от следващите статии ще говорим за такава скръб, каквато е кондензата на тръбите: причините за появата й, както и методите за елиминиране на този проблем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Чувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете каквоЧувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете какво
Мебели за баняМебели за баня
Методи за почистване на акрилни ваниМетоди за почистване на акрилни вани
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Предимства на чугунните бани от фирмата квадратураПредимства на чугунните бани от фирмата квадратура
Как да изберем най-добрата акрилна баня?Как да изберем най-добрата акрилна баня?
» » Как да инсталирате вана с чугун със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com