Фурна за сърдечни вани

За дълго време баните се нагряваха с печка. Благодарение на тази отоплителна структура банята е изпълнена с топлина и ароматна пара. В съвременните условия пещите за баня станаха по-разнообразни, стана възможно да се затопли не само с дърво, но и с електричество. Има много опции: тухла, метал, дърво или от мрежата. Как да решим избора?

Тухлените пещи понастоящем са редки, защото те изискват много пространство и е необходимо да се изгради фондация. Такива пещи са оборудвани само в големи вани. На сайта eto-banya.ru можете да разберете какво е печката в банята от тухли и да разберете какви са видовете.

Печка на дърва

Отоплението на сауната с готварска печка има едно забележително предимство - истинска лечебна пара, която идва от печката, след като водата от ламелата се пръска върху камъните. Дизайнът на някои пещи позволява да се гледа танцът на жив огън след края на плаващата процедура, което прави останалата част още по-приятна, а атмосферата е уютна.

Електрическа фурна



Ако предоставянето на сауна с дърва за огрев е момент на проблематика, най-добрият вариант е да се използва пещ, задвижвана от електричество. Единственото ограничение за неговата употреба е състоянието на електрическата мрежа. В края на краищата пещта с висока мощност може да я претовари, което ще доведе до изключване на сградата.

Изборът в полза на електрическа пещ е логичен в присъствието на малка вана, тъй като тя заема много малко пространство. Благодарение на автоматичната работа, температурата в банята винаги ще остане на желаното ниво без допълнителни интервенции. Важно в сравнение с пещите за изгаряне на дървесина е безработицата - не се образува пепел.

Но зависимостта от електричеството понякога е значителен недостатък, тъй като парата по време на планирана или аварийна прекъсване на електрозахранването няма да бъде успешна.

Печката за вана е хубаво нещо, но трябва да се запасите с вода. Изборът на резервоара за пещта се осъществява, като се ръководи от такива параметри: приблизително количество вода за един човек е взето в 8-10 литра, за да се пара една метла метла - също 8-10 литра вода. Загрейте резервоара за вода до температура 90-95 градуса.

За закупуване на печка в сауна можете да се свържете с специализиран магазин или да го поръчате. Остава само да се намери квалифициран майстор, който да изпълнява компетентно всички необходими изчисления и да изпълнява качеството си качествено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за баня от тръбаПещ за баня от тръба
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Газови пещи за баняГазови пещи за баня
Електрически сауниЕлектрически сауни
Пещи за сауниПещи за сауни
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
» » Фурна за сърдечни вани
© 2021 BggeHat.com