Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце

И накрая, местният производител започна да произвежда продукти, които могат да се конкурират със своите чуждестранни партньори, като в същото време той е на разположение на гражданите на страната със среден доход. Това е уникален продукт на руския завод "Термофор", който през последните години със сигурност е спечелил позиции на пазара на страната и в чужбина. Инсталиране на пещта Термофорът със собствените си ръце не е особено труден, което е друго голямо предимство на този нагревател.


Термофор в пещта


Не е тайна, че северните нации, както никой друг не знае цената на топлата баня. Пример за това са скандинавските сауни и руските парни бани. Основата на такива бани е пара, получена с помощта на горещи камъни. Но, както всичко останало в нашия свят, банята също не стои неподвижна. Съвършените технологии също са проникнали в такава консервативна област като сауна. Ето защо съвременните парни бани започнаха да комбинират традиционните методи за изграждане на пещи за баня с модерни технологични иновации. (Виж също: Огнеупорно стъкло за камина)

Пещи Термофор

Един пример за такава комбинация е термофорът за баня. Бяха бързо оценени от местните собственици на бани и парни бани. Това са надеждни и ефективни единици, изградени от висококачествен топлоустойчив материал. Металът, използван в термофорните пещи, е високо легирана неръждаема стомана, която има химическа инертност и не гори кислорода в парната баня.

Визуално пещите изглеждат много привлекателни и идеално се вписват не само във вътрешността на банята. При някои модели се монтират големи прозрачни екрани от горивния канал. Компанията Thermophore е първата, която използва панорамен горивен канал и оригинален лабиринтен газов комин, който бързо загрява дори голяма парна баня.

Банините на фирмата Thermofor са предназначени за работа при критични температурни условия. Те са лесни за разтопяване в мразовито сибирска слана, те не се развалят при високи температури и издържат на критична влажност. Всички продукти на компанията преминаха през тежки тестове. (Виж също: Каква е температурата във фурната)

Всеки модел на фирмата има свои собствени указания - брошура, която всеки може да знае кой иска да купи печка.

Както вече беше споменато по-горе, пещите на тези отоплителни тела са изработени от специална топлоустойчива стомана, която преди е била използвана само в авиационното производство. Този материал представлява хромирана стомана, която идеално запазва топлината, което прави ефективността на пещта доста висока, а системата с двойна горелка, използвана в пещта, позволява затоплянето на банята почти мигновено до желаната температура.

В банята с фурната термофорът може да се къпе през зимата, с тежка студ, един час след началото на процеса на запалване, през лятото този период е намален наполовина. Печките, монтирани във фурната, позволяват, макар и бързо, но в същото време леко да повишават температурата в банята. (Виж също: Карта на сайта)

Печка камина Тремофор

Инфрачервеното лъчение, което може да дойде от пещта, изгасва капака на конвектора. Парната баня се загрява от циркулиращия въздушен поток. Тези фактори създават меко и комфортно усещане за топлина.

Подробности за пещта:



  1. пирамидален нагревател, доста голям обем;

  2. изработени от високо легирана стомана, тънкостенни пещи;

  3. Конвектори корпус;

  4. топлообменник (резервоар самовар).


За правилното функциониране на печката броят на камъните в нагревателя не трябва да бъде по-малък от 25 кг. Максималната маса на камъните, които може да издържи на пещта Thermofer, е 100 кг. Външен горивен канал, осъществен в някои модели, ви позволява да поддържате необходимата температура на пещта, без да влизате в парното помещение.

Уникалната врата за самозатопляне на фурната предпазва човешката кожа от изгаряния и ако инсталирате специална топлоустойчива стъкла, можете да гледате огъня като в камина, като контролирате процеса на изгаряне. (Виж също: Печка на дизелово гориво със собствените си ръце)



Монтирането на Thermophore се препоръчва в малки обеми от 4 и големи 24 м3 бани и сауни. Едно от отличните свойства на тези единици е способността да се загрява не само самата баня, но и съседните стаи. Тези фурни идеално затоплят водата и дават качествена "лека" пара.

Термофорна инсталация

В зависимост от модела на фурната е инсталиран резервоар за вода. При някои модели той се намира в центъра, като опростява работата му. При други модели е монтиран топлообменник с дистанционно табло. Единственото нещо, което обединява всички резервоари, е материал от висококачествена неръждаема стомана. Ако използвате системата правилно, водата в резервоара никога няма да кипи и в същото време ще има температура от 90-95oC.

Компанията Thermophore се грижи за всички социални слоеве на населението и произвежда три вида пещи:



  • икономична класа;

  • средна класа;

  • първокласен клас.


Асортиментът е толкова голям, че можете да се радвате само за производителите и потребителите. Това са малки печки за малка домашна сауна и големи единици за комплекси за баня. (Виж също: Пещи за сауни)

Основният критерий за избора на термоформова пещ е размерът на ваната. За една съвсем малка парна баня или баня вкъщи е достатъчно да купите бебешки модели от икономичния клас "Wasp" или "Compact". Етапите на инсталиране на пещ от този клас не представляват особена сложност, а самият модел може идеално да затопли бани с обем до 9 m3. Основните предимства на печките от този клас са:



  • размери, възможност за настаняване в малка баница;

  • Икономичността, ергономичният дизайн ви позволява да затоплите стаята бързо, докато изгаряте малко дърва за огрев;

  • въпреки малкия размер на печката е доста голяма печка, съдържаща доста голям брой камъни и позволяваща дълги топъл вани;

  • Опростена инсталация на комина, тъй като тръбата е разположена в центъра;

  • инсталирана дупка за източване на излишната вода в печката;

  • достъпна достъпна цена.


За по-просторни бани, чийто размер варира от 10 до 20 м3 и любителите на гореща, лека пара, е разработен модел "Angara", който има двойно отделение за камъни и създава истинска атмосфера на руската баня. Разработчиците се погрижиха инсталирането на термо-фурните със собствените си ръце, с помощта на инструкциите, които всеки собственик би могъл да произведе. Топлата вода в тази пещ се затопля незабавно от пламъка, като по този начин ускорява процеса на нагряване. Когато инсталирате такава пещ, трябва особено внимателно да спазвате всички правила за пожарна безопасност.

Термодвойка на фурната е затворена

Висококачествените пещи комбинират лукса с великолепния дизайн, широката функционалност, огромната стъклена камера и, разбира се, огромните възможности: около 100 кг камъни се поставят и стаята се загрява до 30 м3. Към печките от този клас принадлежи "Саяна", удивително красив модел, се различава в това, че камъните не са вътре, както е обичайно, но отвън. Ето защо камъните за тази пещ са избрани специални. Тя не може бързо да се разтопи, но отдалечава топлина за дълго време, която не само затопля, но и лекува.

Печката "Калина" от същия клас изглежда чудесно в стаята за почивка в парната баня, ефектът от открития огън, както в камината. В същото време панорамният канал за гориво позволява да се види пожарът от различни посоки. Много ефективна и красива фурна

От размерите на печката силата й зависи от дължината и диаметъра на комина. Диаметърът на комина варира от 115 до 140 мм. Височината на тръбата е 4-5 метра.

Инсталирането на фурната със собствените си ръце също зависи от горивото, което се използва за загряване на банята. Ако имате газопровод за банята, то термофорът "Urengoy" е точно от какво се нуждаете. Това е уникален модел на термофор, а не само защото е удавен в газ. Тази пещ е произведена на базата на Compacta - печка икономична класа и в същото време получава всички най-добри качества на своя предшественик. "Urengoy" отоплява малка баня до 12 м3, докато има голям плюс, не е нужно да държите непрекъснато дърва в камината и не е нужно да контролирате огъня, то прави самата фурна. Разработвайки този модел, инженерите са се погрижили собствениците да спазват техниките за безопасност по време на експлоатацията си. Всички части, които са свързани с газовата печка: маркучи, клапани, тръби и други резервни части са скрити зад тонирано стъкло, така че печката не е нещо, което пречи, а напротив, украсява всяка баня.

Създадени от местния производител, фабриката Thermofor, дървените пещи са уникален, висококачествен и компетентно проектиран проект. Те създават атмосферата на истинска руска парна баня. За да инсталирате пещта независимо независимо от технологичния сложен дизайн, не представлява особена сложност - това е и предимството на продуктите, произведени от Thermofor.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пещи за сауниПещи за сауни
Пещи за баниПещи за бани
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Електрическа фурна за саунаЕлектрическа фурна за сауна
Бойлери за баняБойлери за баня
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
» » Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com