Пещ за баня от тухла

Истински руски човек не може да помогне, освен да обича баня. В крайна сметка нашите прадеди са използвали това грандиозно изобретение, а специалната полза не е само възможността за извършване на процедури за лична хигиена. Руската баня отдавна е кредитирана с чудотворни лечебни свойства. Въпреки това, все още се смята, че парната стая, където е монтирана печка за баня с тухли, е отличен инструмент, който помага за борба с умората, депресията и различните заболявания. Има обаче няколко причини, поради които човек не трябва да посещава баня. Те включват: скокове в кръвното налягане, слабо сърце и редица други заболявания.

Но все пак руската баня с ненадмината атмосфера е чудесен начин да се отпуснете и да облекчите стреса след дълъг работен ден, който няма добър ефект върху тялото ни. Хората, които са посетили няколко различни вани може да се каже с пълна увереност, че те са малко по-различен от всеки друг - някъде по-висока влажност на въздуха, при някои двойки от земя, добре, някъде обща церемония може да бъде отровени от дима. Всичко това, разбира се, оказва влияние върху характеристиките на устройството, като качеството на материала на покритието, надеждността на основата, здравината на покрива, топлоизолацията и т.н. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)

Пещ за баня от тухла

Но най-основният момент, който може да създаде в сауната идеален климат за повечето хора, е начинът, по който се отоплява. С други думи, степента на комфорт във всяка баня зависи от това колко е добра пещта за пещта в нея. Възможно е да има няколко възможности, но все повече хора предпочитат структура като тухлена фурна. Какво е толкова добро за тази камина и какви са основните й предимства и недостатъци?


Видове, предимства и недостатъци на печките от тухлена вана



Важно е да знаете: тухлената печка във ваната може да бъде построена от тухли със средна цена. Като правило, такъв материал не е много по-нисък от това, което е над класа и, съответно, ценовата категория. Единственият недостатък при придобиването на такава тухла е възможно несъответствие със стандартните й размери. С други думи, спестяване на разходите за строителни материали, ще трябва да прекарате известно време и ресурси за своята пригодност и допълнителна обработка. Това е необходимо, за да се запазят идеалните пропорции и доброто свързване на тухлите помежду им, защото тези два фактора са гаранция за изграждането на добра камина, която ще ви служи много години вана.



Досега е обичайно руската баня да се разделя на няколко вида. Тази класификация се прави по правило от типа отопление. Така че, руската баня може да се нагрее: (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)



  • В черно. Този метод се смята за един от най-древните, датиращ от времето, когато нашите предци все още не са създали комин. Въпреки това, в наши дни има и феновете на дълбока древност, които предпочитат да се мият в банята в черно. Те твърдят, че само в такава баня можете да почувствате истинската лечебна пара и аромат. Недостатъкът на този тип камина е, че за да бъде огнеупорен, собственикът на банята трябва да чака всеки път, за да изгаря горивото до края и въглищата най-накрая ще се охладят. Това е необходимо, за да се предотврати случайно запалване на конструкцията, за което понякога има достатъчно малка искра;

  • По сив начин. Такива бани, като правило, вече имат тухлена печка с комин. Въпреки това, този комин е направен по такъв начин, че по време на горенето определено количество сажди и други елементи на изгаряне все пак се отлагат върху тухлите вътре в тръбата. Това води до опасност от запалване в пещта, което може да се прехвърли навън и да предизвика пожар във ваната. Ето защо, както и в предишната версия, собственикът на конструкцията трябва внимателно да контролира процеса на пещта и трябва да изчака пълното изгаряне на дърва и въглища от съображения за сигурност;

  • В бяло. Този метод може да се нарече по-цивилизован, тъй като камерата на банята, нагрята в бяло, е построена по такъв начин, че саждите да изгарят напълно. Такива пещи се отопляват доста бързо, но са готини, напротив, за дълго време. Тухлените печки за бани, затопляни в бяло, могат да останат топли за около 12 - 18 часа подред. Това ви позволява да спестите време и да зареждате суровини.
  • (Виж също: Домашна фурна за вана)

Тухлени пещи за сауна

За да определите най-накрая избора на фурната, от която се нуждаете за вана, трябва да прецените всички предимства и недостатъци на използвания материал при нейното производство. Тук са основните предимства на тухла:



  • Висока екологична съвместимост, тъй като този строителен материал се прави по правило само от естествени суровини, което означава, че то е напълно безопасно за здравето.

  • Възможността да се запази топлината, тъй като тухлените печки във ваната дълго време се охлаждат, така че водата, която се загрява вечер, също може да се използва сутрин.
  • (Виж също: Пещи камини от тухли)
  • Повишена здравина, тъй като периодът на работа на пещи, изработени от материал като тухли, е доста дълъг. В края на краищата, тухла - доста силен материал, зле подложен на износване.




В допълнение към всички горепосочени предимства, материал като тухла има редица качества, свързани с неговите недостатъци. А именно:



  • Дълъг процес на отопление, което увеличава периода на изчакване за възможността да се възползвате от банята.

  • Невъзможността за спестяване на горивни ресурси, тъй като тухла е много дълго отопляем, и за да се чака за отопление, е необходимо да се изгори определено количество дърва за огрев.
  • (Виж също: Пещи отоплителни тухлени)
  • Трудността да издигнем тухлена конструкция, тъй като е необходимо да се доближим до изграждането на баня с тухли или дори да попитаме господарската печка за това, за да гарантираме безопасността на по-нататъшната работа на конструкцията.


Тухлените печки във ваната



Необходимо е да знаете: всички недостатъци на този материал не са толкова значими. Въпреки това, някои експерти все още съветват закупуване на метални пещи за вани и сауни, ръководени от факта, че с тяхната инсталация много по-малко караница.



Основни предимства и видове метални пещи за баня


Повечето модерни метални пещи са достатъчно мощни конвектори, които позволяват отопление не само на парното помещение, но и на пералнята и съблекалнята. Това се дължи на добрата циркулация на загрятия въздух, който е в постоянно движение. Повечето сауни са изработени от материали като черна стомана, неръждаема стомана и чугун. Основното предимство на такива пещи е, че те се нагорещват достатъчно бързо, т.е. банята може да се използва за кратко време след топенето й. Тези печки бързо се охлаждат и на следващата сутрин вашата сауна, в която е инсталирана метална пещ, вероятно ще бъде вече заледена.

Необходимо е да знаете: метална пещ, за разлика от нагревател за сауна, може да се използва и за отопление на сауната. Такива видове бани са също много популярни в Русия наскоро.

Говорейки за пещи за отопление бани, е необходимо да се обърне внимание на най-популярните марки в търсенето от потребителите.



  1. Фурната за банята Топлината се произвежда от фирма Tolyatti, специализирана в производството на изделия от неръждаема стомана. Те включват пещи, резервоари, както и отоплителни котли. Пещ, комин и местоположението на такава пещ почти изцяло повтаря конструкциите, построени от нашите дядовци и прадеди. Това е, което прави възможно парата в банята със стара атмосфера. В допълнение, този тип пещ има относително ниска цена, което е важен фактор за повечето потребители.

  2. Пещите за ваната Kastor, произведени във Финландия, се характеризират с добро качество на стоманата, сглобяването и изборът на местоположението на пещта, което може да бъде отдалечено или основно.

  3. Печката Helo е продукт на една от най-старите световни компании за производство на компоненти за сауни и бани. Санираните пещи на тази компания се отличават с отлични технически характеристики, качествени материали, както и с голям асортимент.

  4. Пещта Nordica се произвежда от най-големия италиански производител на камини и камини. Комбинацията от керамика, чугун и стомана, използвани в производството на такива компоненти за бани и къщи, прави продуктите на компанията уникални. И високото качество на пещите и камините и тяхната естетическа красота, сякаш привличат потребителите;

  5. Норвежката фирма Jotul произвежда чугунени печки, както и висококачествени камини. Многогодишният опит в тази област направи продуктите на тази компания изключително популярни.


Фурна Nordica



Невъзможно: да се опита да сгъне печката сауната сама, като няма достатъчно опит за това. Такава инициатива може да ви струва не само изгубени пари, но и здраве или дори живот.



Няколко думи за нашата компания


Нашата компания се занимава с продажба на пещи, пещи и други компоненти за бани и сауни, в допълнение, ние можем да си купим огнище камина Jotul. Свързването с нашата компания все още не е разочаровало нито един клиент. Освен това много от тях станаха нашите редовни клиенти. Трябва да се има предвид, че всички служители на компанията са опитни специалисти, които са висококвалифицирани и добре подготвени за продажбата на продукта. Съмнение в избора? Обърнете се към един от тях и получете добри съвети. Всички продукти, продавани от нас, са продукти от доказани производители, с високо качество, на доста разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Мебели за баняМебели за баня
Какви са турските баниКакви са турските бани
» » Пещ за баня от тухла
© 2021 BggeHat.com