Характеристики на изграждането на баня от дървен материал

В Русия баните са изградени дълго време, за да ги посетят не само за хигиенни цели, но и като здравни процедури. Въпреки появата на бани и душове, в момента много хора се радват да продължат да посещават баните. Невъзможно е да не забележите, че най-популярните и полезни се считат за баня от дневник. За транспортирането на този строителен материал са необходими дървени товарачи, които могат да бъдат наети.

Обикновено баните са изградени далеч от пътищата и до водоизточника (езеро, река). Наред с други неща, структурата е изолирана с огради (естествени или изкуствени). Най-често входа на банята е планиран от южната страна, така че през зимата е по-удобно да се използва. Вътрешността на сградата трябва да е лека и просторна. Като отопление с печка се използва обикновено печка за изгаряне на дърва, която лесно се поддържа и се напълва с гориво. Размерите на нагревателя ще зависят от размера на сауната.

Въпреки факта, че материалите за баня може да бъде камък, тухла, пясък, цимент, заедно с различни изолатори и изолация, се счита ядрото - дърво. Някои изграждат баня изцяло от дърво, където се използват породите иглолистни дървета: борове и смърч. Изборът на дърво е по-плътен. Размерът на дневниците от 25 см ще бъде оптимален.



За една малка баня е доста подходящ размер от 3, 5 m2. Тук лесно можете да намерите съблекалня, стая за миене, парна баня. Много често ваната е построена като отделна стая, но ако спазвате мерките за хидроизолация, можете да я прикрепите към основната сграда.

Започнете да изграждате вана, както и обикновена къща, т.е. основа. При изграждането на вана често се използва профилирана бара, но са възможни и други методи. От бетон или тухла, изграждане на база и започват да котлет първата корона, която се използва като основа за вътрешните стени и под. По този начин, не забравяйте да направите в посока на изтичане на вода, наклона на пода. Покривът се изпълнява подобно на покрива на къщата.

С оборудването на печката трябва да се погрижите за резервоара за вода. В парната стая трябва да има пещ. В наше време пещта се заменя с тръби или електрически нагреватели. В кабината на дървените трупи дървената кабина е запушена, а в стаята облицовката е изпълнена с подплата. Така че стаята не само ще изглежда естетически приятна, но и ще запази топлината. Не забравяйте за хидроизолацията, паропреградата и защита от вятър. Между дъските (вътрешни и външни) се поставя нагревател.
.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Отопление в печкатаОтопление в печката
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Как да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палетКак да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палет
» » Характеристики на изграждането на баня от дървен материал
© 2021 BggeHat.com