Бани в черно

И къде, ако не в Русия, най-полезни и чисти бани. Особено полезно се счита за баня с черно отопление. В него, не само пара, но и лекувани, също, облекчен стрес. Днес много от тях се интересуват от спецификата на изграждането на такава баня, тъй като нейният лечебен ефект е от значение за съвременните хора.

Предимство на конструкцията

Предимство на конструкцията

Първо трябва да разберете защо подобна вана се нарича черна. Първият знак на такава вана, черна утайка върху всички повърхности. И това се дължи на пълното отсъствие на комин и тъй като няма къде да падне, то остава вътре в банята. За разлика от банята в черно, сегашните парни помещения, оборудвани с комини.

Но как да дишате в банята, пълна с дим и сажди

Защитете банята в черно, нали не всеки може. И за да направите това, трябва да научите специално. Но за съжаление това изкуство не е стигнало до наши дни.

Обикновената вана в експлоатация е много по-практична и по-опростена. Но все пак знаейки, че финото на нагревателя на сауната е черно, можете да получите повече удоволствие от приемането на процедури.

Възможно е да се овладее науката за строителството и дори пещите на ваната в Сибир. Все още не са забравени старите обичаи за вземане на баня в черно. И самите те, едни и същи, не са необичайни. Неговото предимство е запазването на топлината, по-дълъг период, лечебни свойства и чистота.

Бани вътре

Бани вътре

Фурната за баня на черно не е определена абсолютно като обикновена парна баня, отново, поради липсата на комин. Ако в една стандартна вана, над печката има печка, димът влиза в тръбата, където то не губи топлина, благодарение на изолацията. Тази фурна в черна баня, по-скоро като кутия, на която е отгоре, мощна желязна скара и облицовани камъни. За лечебния ефект върху камъните поръсете полезни напълнени билки. Димът, който излиза по време на горенето, загрява банята и минава през желязната решетка. Причината за това е необходимостта да се сведе до минимум загубата на топлина. Първо, липсата на прозорци, и ако те, а след това само много ниски, и тройни. Въпреки че няма специална нужда от това, те пак ще станат вътре в черно.

Второ, вратата. Необходимо е ниско и по-малко в количества. И добро запечатване.

Човекът, който реши първо да открадне в баня на черно, ще бъде ударен от тъмнината вътре.

Някои решават, че банята е мръсна и може да се задуши в нея. Всъщност това е огромно погрешно схващане. Уредени сажди и сажди, в компанията на дим, действат като най-пламенните антисептици.

Унищожаване на всички вредни микроби, които са дошли при тях. Особено забележите лечебния ефект, ваните на черно, хората, които имат кожни заболявания. Струва си да се правят няколко преходи в банята и проблемът започва да отстъпва.

Е, разбира се, в баня в черно е лесно да дишам. Ароматен и чист въздух. Отново, благодарение на сажди. Той е не само отличен антисептик, но и добър сорбент.

Руската баня в черно, в строителството се различава от традиционните, така че самият проект се различава.

Нюанси на проекта

Така че сауната за черна сграда не е толкова трудна, колкото самия проект. Да започнем, може би, с факта, че на първо място, тя ще опрости работата, това е липсата на пещ, а не на кутия с решетка. Освен това, може да е в ъгъла, или изобщо, и изобщо не. Таванът е нисък и стените са запечатани. Да, и самата парна баня е построена в много компактен размер. В даден момент, може да пара, не повече от двама души. Е, отделно или в комбинация с терми, изграждат пералня.

Не забравяйте качулката. Някои, просто погрешно информирани за липсата на разтягане.

Така е. Тя просто се отваря, особено след като се излее банята. В противен случай тя не може да бъде избегната.

Ако искате, можете да завършите да построите малка веранда, но на втория етаж няма никакъв въпрос. Верандата може да служи като стая за почивка. Измиване, подмяна, разположено до реката в банята или езеро или изкуствено езерце.

Ако да се проектира баня на черно не е вярно, след това се оказва, че да достави, много впечатления, но не е задоволително. Първо, сажди и сажди, които няма да се заселят спокойно по стените и тавана, извършват своята "работа", и ще излеят на главата му, принуждавайки се да избяга от такава баня. Е, това ще им помогне, в изгнание далеч извисяваща се, прекалено пушена печка. В който дори не можете да хвърляте дърва за огрев поради купчина дим.

фундамент

фундамент

Изливането на всяка основа, винаги започва с маркирането. Освен това, според оформлението, един изкоп копае. Дебелина на дълбочината. На дъното се излива възглавница от пясък. Следващата стъпка е да се сглоби лентата от арматурата. Не по-малко от четиридесет сантиметра над почвата, трябва да има кофраж. В нея, изля и бетон разтвор, и покриване на PVC. Следва ежедневното поливане на фондацията. Ако не го направите, няма да изсъхне равномерно. Когато изсъхне напълно, филмът се отстранява и конструкцията се стартира.



За баня в черно, лека основа е по-подходяща. Няма да постигнете желаната, максимална стегнатост, ако основата е натрупана или колонна. Тъй като ще бъде трудно да го изолирате. Друга възможност е да разгледате лентата. Топла подобна основа, добра пяна.

Ако основата не е изравнена, изкривяването на стените не може да бъде избегнато. И за стягането не може да има съмнение.

стени

стени

Преди всичко, стените трябва да са гладки и херметични. За да направите това, те не се изхвърлят нагоре, но материалът се използва под формата на залепена профилирана лента. Благодарение на него, ставите ще останат запечатани.

Една от решаващите задачи, затопляне. Топлоизолацията, без да се проваля, се поставя между гредите и не липсва. Трябва да купите, добре веднага. Поставете допълнително, редица греди няма да работят.

Когато стените са напълно сглобени, е невъзможно да се направи без допълнително запечатване. Имате нужда от корпус отвътре, материалът може да се използва като пенопластна бариера. И вече на върха му има една щайга и облицовката е покрита с таван и стени.

Прагът от своя страна се изпълнява с двойна изолация. Насити между чист и черен под.

Вратата първоначално е изолирана, след това е инсталирана.

Последните етапи са често срещани. Затопляне на покрива и тавана, използвайки глина с глина или мин. Тъй като банята на черна снимка изглежда, е възможно да се погледне на първо място.

Ще отидем на парна баня на черно

Ще отидем на парна баня на черно

Отивате до камината, трябва да знаете и да следвате няколко правила.

  • Загряваме само със сухи дърва за огрев.

По-добре е да се използват дърва от широколистни дървета, като елша или бреза. Някои смятат, че е по-добре да се удави дървото, от което е построена банята.

  • Протопим за няколко часа преди ....

Необходимостта да се вкара в банята няколко часа преди да посетите банята възниква поради първоначалния процес. Прозорците и вратите се отвориха, така че първият горещ дим излезе на улицата, преди да се издигне до тавана и да го затопли.

  • Оставете да къкри.

Само при добро уплътняване парната стая се затопля. След това пламъкът се гаси и въздухът се вентилира за 20-30 минути. Ако уплътнението е добро, димът ще излезе от дима, но ваната няма да се охлади.

Ако димът не отделя въглеродния оксид, просто може да се разболее.

  • Ние го избърсваме.

Когато ваната е вентилирана, през това време козирката се изтрива и мястото на парахода.

  • В банята.

Посещението на баня в черно ще бъде от полза само за човешкото тяло. Тук всичко е съчетано, ароматерапия, благодарение на дървесината, от която е изградена банята, и се отоплява.

Топлината, задържана дълго в стените, благоприятно засяга кожата, костите и мускулите. Въздухът се отпуска, поради което човек получава сесия за релаксация.

В Русия жените се смятат за много благоприятни, раждат в такава баня. Стерилна, топла и влажна. Всичко допринася за раждането възможно най-добре.

За разлика от традиционната парна баня, сауната на черно, има много предимства, с правилна конструкция и използване. Не само консумацията играе роля, но и добра. Такава баня може да се превърне в любимо място за цялото семейство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Отопление в печкатаОтопление в печката
Черна кухня Интериорът на кухнята е черенЧерна кухня Интериорът на кухнята е черен
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Пещ за баня съвети за изборПещ за баня съвети за избор
Ремонт на баниРемонт на бани
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
Някои нюанси на изграждането на баняНякои нюанси на изграждането на баня
» » Бани в черно
© 2021 BggeHat.com