Отопление в печката

Залогът на добра баня е правилно построената печка нагревател. Това е може би най-важният атрибут на банята. Това отопление в сауната ще ви позволи да отоплявате стаята, да отоплявате водата за къпане и да създавате пара в парната баня. За да нагреете голяма баня, можете да инсталирате отоплителна пещ. Ако не знаете как да отоплявате в сауна, но сте решили да построите парна баня, най-добрият вариант е печката.
отопление във вана
Печката е най-популярният начин за отопление на сауната

Удобства

В крайградските райони те изграждат за себе си семейните бани, в които е достатъчен един печки-нагревател. Този тип отопление във ваната ще поеме всички основни функции. С това фактът е свързан с факта, че е важно да се запазят всички детайли при изграждането на пещ. Отоплителната печка е най-добре да се направи малко. Това ще спести място. В същото време, времето за отопление ще бъде минимално, и колкото е възможно по-дълго излъчва топлина. Но най-важното - какъв вид гориво ще се нагрее. Най-добре е горивото да е евтино. Популярна - водна баня.

отопление в банята със собствените си ръце
Парна баня - основната стая на банята

Високата топлинна мощност ви позволява да получите добра пара за дълго време. В допълнение, суха топлина ще отиде на отопление на стаята и вода за измиване. Че всички сте се приближили, правите отопление в банята от ръцете, вземете предвид паритет на размерите на пещта, помещение и назначаване на баня. Внимавайте да останете в банята за вас и вашето семейство, колкото е възможно по-безопасно.

Помислете внимателно за материалите, които ще използвате при изграждането на сауна и печка, така че да не са запалими. Отговорете на проблема с вентилацията. Независимо дали става въпрос за отопление с газ в баня или електричество - това ще ви позволи да не изгорите от продуктите на изгарянето.

Работен принцип на фурната

Нека да поговорим малко как отоплителната система на сауната ще даде топлина навън. Ако излъчването на топлина е максимално, рискувате прегряване или изгаряния. Също така, излишната топлина оказва неблагоприятно влияние върху състоянието на кожата. За да сте сигурни, че условията за престой в банята са комфортни, фурната трябва да отделя топлина според принципа на конвекцията. От фурната има горещ въздух и се сервира охладено.

За да се постигне този резултат, температурата на стените на пещта ще бъде по-ниска. Но стените на банята се прибавят към материалите, които ще отразяват възможно най-много инфрачервените лъчи. Топлината се натрупва добре в стената и в камерата. За да може пещта да даде максимална топлина за дълго време, изградете стените му по-дебели.

Видове пещи

Пещите, които използват отоплението на сауната през зимата, могат да бъдат разделени на две категории в зависимост от вида работа: постоянна и периодична.

Пещта с постоянно действие се характеризира с малка дебелина на стената и малък обем камъни. Този тип печка има способността да регулира температурата независимо и автоматично. Максималната температура е 350 градуса. За да загреете фурна от този тип, достатъчно е да я свържете с електричество. Също така газът е подходящ като гориво.

отопление през зимата
Нагревател за периодични пещи


Ако решите да използвате електрическото отопление на банята, можете сами да регулирате тока в отоплителните елементи. Не забравяйте, че при инсталирането на фурната трябва да инсталирате защитна автоматична система. Ако температурата на стената надвиши допустимите стойности, нагряването на банята с електричество автоматично ще спре доставката на електроенергия.

За да направите това, можете да използвате стоманен лист или да поставите плочка от чугун. По този начин предотвратявате проникването на горивни продукти в стаята на банята. Също така е отлична защита на камъните от натрупване на сажди. Последният, ако има излишък, замърсява въздуха във ваната.

как да направите отопление във вана
Печка нагревател

Пещите-нагреватели на периодичната работа са представени с дебела зидария и голям обем тухли. Дебели стени предпазват повърхността на печката от прегряване и за дълго време пещта ще отделя топлина.

Това отопление в сауната ви позволява да затоплите долната част на пещта до 1100 градуса. Работейки при такава висока температура, няма изгаряне на сажди, тъй като те изгарят. За да пестите гориво, използвайте принципа на отопление "в черно". В този случай димните газове преминават през ваната. Тази опция за отопление е много опасна. Повърхността на пещта и стените е покрита със сажди. Що се отнася до версията на пещта в "бяло", отделението за пещта е покрито с амортисьор. Тя може да се отвори след пълно изгаряне на горивото.

отопление на сауната с газ
Структурата на печката - нагревателя

Най-идеалното гориво за това как да направите отопление във вана може да стане дърва за огрев. Не е желателно отоплението да прибягва до използването на въглища. Рязко намаляване на температурата е трудно, което води до унищожаване на вътрешните повърхности в пещта. И това вече нарушава правилата за безопасност.

За икономично използване на горивото е важно той да изгаря напълно.

Затварянето е затворено по време на горенето, особено внимание се отделя на подаването на въздух. При влизането му се образуват водни пари и въглероден диоксид. Ако няма захранване с въздух, се отделят сажди, което води до ниска топлинна мощност. Съществува нарастващ риск от отравяне от продуктите на изгаряне. Също така, коефициентът на топлопредаване може да бъде увеличен чрез нагряване на по-голяма повърхност. За отопление на пещта нагревателя е необходимо, докато стените не загреят до максималната температура и не започнат да дават суха пара.

Какви са печките? Ние даваме някои от техните конструкции. Има печки на твърдо гориво, които се загряват от въглища и дърво. Течно гориво, за тях като гориво керосин или мазут ще се приближава. Има модели на пещи за газово гориво. За тяхната работа, трябва да имате втечнен или природен газ - нагряване на ваната с газ. А също и пещ с електрическо отопление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Електрически сауниЕлектрически сауни
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
» » Отопление в печката
© 2021 BggeHat.com