Печка за сауна

Класическата руска баня има няколко сектора: зона за отдих, перално помещение и парна баня. Всеки от тях е оборудван с необходимото оборудване и мебели, за да увеличи максимално удобството на посетителите. Особено внимание се обръща на печката, която служи за отопление на стаята на парната баня и сервира топла вода. Особено популярен наскоро придобива печка за баня Везувий. Благодарение на характеристиките и лекотата на работа, той е инсталиран доста често, подчертавайки и други модели на това оборудване. Подходящ е както за обществени бани, така и за частни бани.

Пещ за баня Везувий

Отлично качество на изпълнение и материали, съвременни дизайнерски решения и атрактивен външен вид станаха причината, поради която везувийските пещи веднага станаха популярни след появата им на пазара. Те са професионално изпълнени и ясно обмислени проекти, които позволяват да ги произвеждат в класически руски парни бани и в традиционни финландски бани. Изработени от здрава стомана, сауните Vesuvius са надеждни и дълготрайни. Материалът не се деформира при най-високата възможна температура. (Виж също: Монтаж на пещ във вана)

Високата ефективност на пещта осигурява бързо и равномерно нагряване на помещението. Тази собственост се осигурява от успешното местоположение на нагревателя. И парата, която се получава по време на работата на устройството, има лекота и безтегловност. Въпреки техните характеристики, Vesuvius пещи не консумират много гориво, поради което те се считат за пестене на енергия.


Структурни характеристики


Банята на Везувий има необичаен имот, който осигурява равномерно разпределение на топлината в парната баня. Максималната температура се достига за кратко време: една стая от 20 кубични метра ще бъде загрята за 1 час. Пещта е инсталирана в съседното отделение, където нейната работа е най-ефективна.

Характерна особеност на конструкцията е наличието на обемен резервоар - нагревател. Камъните се поставят в отделението за пещи между стоманения корпус и пещта, където се нагряват до максимална температура от 400 градуса. И ако вземете предвид факта, че масата на всички камъни може да надвиши 50 кг, парната стая е снабдена с отлична пара. (Виж също: Печки за баня)

Висококачественият монтаж и стоманата с висока якост увеличават експлоатационния живот и подобряват общите характеристики на пещта. Стените са покрити със специално кремаво-органично съединение, което позволява да се намали разрушителния ефект при висока влажност и температура.



Невъзможни: Везувийските пещи са способни да издържат на тежки температурни промени. Трябва обаче да си припомним, че не е целесъобразно да ги изложите специално на такъв тест - това намалява експлоатационния живот на оборудването.



Везувийските пещи


вид




Има 7 модификации на Везувийските пещи:



  1. Rusich. Това е готварска печка за дърва с отворена печка, предназначена за нагряване на парната баня директно и съседните участъци от банята. Rusich ви позволява да затопляте водата и да получите отлична пара. Този тип пещи Vesuvius е снабдена с врата от неръждаема стомана, която го прави най-достъпна в ценовия сегмент сред всички модели. В същото време всички основни характеристики на пещта Везувий в Русич са запазени.
  2. (Виж също: Пещ за банята на Варвара)
  3. Скиф. Това е оригиналната и дори рафинирана фурна на Везувий. Той е изработен от висококачествен метал и работи върху твърдо гориво. Фурната Vesuvius "Scythian" е предназначена за отопление на парна баня от съседна стая. През целия периметър има метална мрежа за камъните. Особеността на пещта Skif е млечен нюанс, който се получава в резултат на излагане на кварц за бяла вана. Оборудването дава на помещението усещане за комфорт и чистота, а каменният масив осигурява спокойствие и спокойствие. Металното отделение може да побере до 200 кг камъни. Везувий Пещери "Скиф" е отлично решение за тези, които искат да създадат спокойна атмосфера в сауната, бързо да затоплят стаята и да поддържат високи температури в парната баня за дълго време.

  4. Classic. Това е пещ от компанията Vesuvius, която има външен тунел и отворена печка. Оборудването за отопление на парната баня и съседната стая е предназначено за това. Посетителите на банята ще могат да видят голяма чугунена врата със стъкло.

  5. Elite. Дървената фурна за баня "Elite" от фирма Везувий се счита за класически метален модел с частична облицовка на серпентина с дебелина 20 мм. Каменната бобина е известна с лечебните си свойства, така че фурната издава приятна и много лека пара. Той може да държи сто килограма камък, а самият той има тежест от половин тон. Elite е оборудван с отдалечен тунел и е предназначен за отопление на парната стая и съседните стаи. Пещта на пещта е снабдена с голяма камина с тъмно стъкло.
  6. (Виж също: Монтаж на пещ във вана)
  7. Premium. Везувийската пещ с класически дизайн и облицовка с дебелина 40 мм се нарича "Premium". Оборудването изпуска лечебна пара благодарение на камък от маслен камък. В парната баня тя става уютна, а меката кадифена топлина приятно докосва тялото. Пещта има заоблени страни, благодарение на които придобива хармоничен и атрактивен дизайн. Пещта е изработена от неръждаема стомана с дебелина 5 мм. "Premium" е оборудван с отдалечен тунел и е предназначен за отопление на парната баня и съседните стаи във ваната.

  8. Президентът. Заоблените ръбове на фурната "President" правят дизайна атрактивен и добре координиран. Оборудван с портативно тунелно оборудване и отоплението се осъществява благодарение на каменната бобина или на сапун, които имат лечебни свойства. Фурната "President" се инсталира в стаята за отдих, където парната стая се отоплява. Камъните се поставят в затворена печка, където се нагряват до температура от 400 градуса. Тази пара не прегрява и създава еднаква топлина с приятна и лека пара. Пещта на президента е оборудвана с функция за контрол на конвекцията. Отваряйки конвекционните токове, загрявате парното в ускорен режим, като повишавате температурата до желаната стойност. След като банята приключи, не забравяйте да изсъхне парната стая.

  9. Руски двойки. Това е идеална фурна за тези, които предпочитат традиционната руска баня, където е необходимо да се поддържа оптималното равновесие на влажността и температурата на въздуха. Уникална фурна "руска пара" е предназначена за отопление на парната баня и съседните стаи, за производство на топла вода и пара. Подходящ е за използване във всяка баня. Фурната е изработена от екологично чиста каменна намотка и камък, има затворена печка на върха и поставя до 60 кг камъни. Добрата ефективност ви позволява равномерно нагряване на помещението поради силното нагряване на камъните. Везувий - пещите за сауната имат привлекателен външен вид и стилен дизайн благодарение на естествения камък, от който се произвежда оборудването.
  10. (Виж също: Карта на сайта)

Везувий - пещи за вана


Предимства на пещта


Печките, комините за баня "Везувий" имат много предимства, които им позволяват да се държат на върха на рейтинга по популярност. Спецификациите се отнасят за всички модели, независимо от разходите и дизайна.

Основните предимства на везувийските пещи:



  • Топлинните генератори напълно затоплят стаята. Печките са снабдени с големи вентилационни отвори, поради което парното се загрява за кратко време. Това ви позволява да харчите по-малко гориво и да чакате време.

  • От нажежаемите стени на оборудването винаги идва твърдо инфрачервено лъчение. За да се избегнат изгаряния и прегряване на стаята, оборудването е оборудвано със защитни капаци.

  • Материалът не се деформира със силно нагряване и резки температурни промени.

  • Минимално натоварване на колектора на комина от камъните. Но в същото време ефективността остава висока и стаята се затопля равномерно.

  • Няма остри ъгли, които повишават безопасността на човека по време на експлоатацията на пещта. Такова дизайнерско решение не влошава външния вид на оборудването, а напротив, го прави стилен и уникален.

  • Вратата е снабдена с високотемпературно стъкло с функция за самоохлаждане. Има и система за самопочистване.



Важно е да знаете: Везувиус за своите продукти предоставя сертификати за качество и документи, потвърждаващи безопасността. Това дава възможност да се избегнат фалшификати.



Фурната за вана


Нюанси при използване на фурната


Инсталирайки печката Vesuvius, някои собственици се оплакват от бавното затопляне на помещението или от ниската температура. Това обаче няма нищо общо с оборудването. Става въпрос за лошата топлоизолация на стаята, дори ако е инсталирана камина за вана или друго устройство, не трябва да има равномерно загряване. Първо, е необходимо напълно да се изолират всички отделения и да се извърши добро запечатване и едва след това пещта да очаква добри резултати.

Ако искате да получите добра пара във ваната, след това се уверете, че изолацията на сградата. Това е особено важно през зимата, когато студен въздух може да проникне вътре.



ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ако сауната е в процес на изграждане, парната стая трябва да бъде направена доколкото е възможно от прозорците и вратите. Препоръчително е да го изолирате с солидна врата, за да постигнете максималната вътрешна температура.



Ако сте избрали електрически камини за баня или конвенционална печка, вероятно ще се нуждаете от помощта на специалисти за инсталиране на оборудването. Свържете се с OTOPIMDOM за помощ и ще го получите от висококвалифицирани професионалисти с богат опит в тази област. Резултатът ще получите възможно най-скоро и работата ще бъде изпълнена в съответствие с всички изисквания за безопасност и качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пещи за баниПещи за бани
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Какви са турските баниКакви са турските бани
» » Печка за сауна
© 2021 BggeHat.com