Пещ за вана на варварите

В сауната структурата на пещта играе важна роля, която загрява вода, въздух и образува пара, следователно тя трябва да отговаря на определени технически характеристики. Днес има желание сред клиентите за печка за банята на Варвара, която от дясната страна спечели доверието на истинските познавачи на руската баня. В края на краищата, съвременните материали, красивият дизайн и издръжливостта на това оборудване надеждно са ги доказали на пазара.

Пещ за банята на Варвара


предимства


Важно е да знаете, че Varvara пещи имат редица предимства, които ги правят много популярни сред руснаците. Да разгледаме предимствата й: (Виж също: Газови пещи за баня)



  1. Те се правят по индивидуална поръчка на купувача. Самият клиент може да избере материала, компонентите, така че пещната система не само да се впише органично в интериорния дизайн на сауната, но и да бъде удобна за работа.

  2. Дълготрайност. Материалите на строителството са издръжливи, а именно дебелина на метала 6 мм, резервоар за вода от неръждаема стомана.

  3. Предимствата на фурната за варварската баня са, че тя има красив външен вид, така че тя ще се вписва перфектно в интериора.
  4. (Виж също: Монтаж на пещ във вана)
  5. Лесен за използване.

  6. Средният размер и можете да изберете и опции за малък размер.

  7. Оборудването отговаря на всички технически изисквания.

  8. Икономична и ефективна работа. Пещта се загрява доста бързо, но в същото време консумира малко гориво.

  9. Екологична безопасност.


Принципът на работа, структура и опции за конфигуриране


Принципът на работа на пещната система се основава на факта, че горивото гори, генерира топлина, което загрява вода, въздух в баня или сауна. Фурната може да затопли стая от парна баня с площ от 20 м3 до температура от 120 градуса.



Необходимо е: за икономичен разход на гориво в пещта и достигане на висока температура (1200 ° C), трябва да изолирате правилно пода, стените и вратите в банята. (Виж също: Домашни печки за банята)



Конструкцията на пещта се състои от пещ, горивна камера за гориво, топли джобове, нагревател. Компоненти като нагревател, горивна камера, топлинни джобове са изработени от стоманена ламарина с дебелина 6 мм, тъй като имат основно температурно натоварване. Баровете са изработени от чугун. Конвекторът (външната обвивка), който обгражда топлообменните му стени, е изработен от неръждаема стомана с дебелина 0,9 мм. В резултат на нагряването на стоманените стени на пещта се излъчва топлинно (инфрачервено) излъчване, което бързо се разсейва. Външната обвивка служи като щит срещу загуба на топлина. Под него протича топъл въздух, в резултат въздухът в стаята на парната баня се нагрява по-бързо.



ВАЖНО: за гориво, дървесина, торфени брикети и дървесни отпадъци се използват. Интензивността на изгарянето в пещта се регулира чрез пепелен тигел, който е лесен за работа и удобен за използване. От горе се монтира контейнер за камъни, които се нагряват равномерно, подават топлина, пара в парната баня.



Гориво в пещта

По принцип бани с вана Varvara имат един и същ дизайн, се различават само при някои видове оборудване: (Виж също: Монтаж на пещ във вана)



  • Външната обвивка е направена от огледална неръждаема стомана.

  • Вратата на пещта със стъкло.

  • Пещта се извежда навън на разстояние 300 мм.

  • Разширена печка.

  • Водна верига.

  • В горната част е разположен контейнер с вода (обем 120 литра).

  • В горната част се намира контейнер с вода (обем 60 литра).

  • Налице е висящ резервоар с 50 литра вода.

  • Корпус за камъни.


Сортове фурни за баня


Днес можете да закупите различни версии на пещната система, за да създадете необходимия температурен режим в парната баня. Всички видове проекти на фурната се различават по вида на оборудването, размера и дизайна, а също така имат различни цени на пазара.





Препоръчва се при закупуване на печка или отоплително оборудване да обърнете внимание на следните точки. Когато закупувате сауна Varvara или печки за отопление, трябва да поискате от продавача да закупи сертификат за съответствие, сертификат за пожарна безопасност, инструкция за експлоатация и гаранционна карта. По-добре е да закупите стоки от доверени производители, които са се доказали положително. При покупката е необходимо да се провери пълнотата и наличието на механични щети, тъй като след покупката самият купувач отговаря за безопасността на стоките и външния им вид (с изключение на фабричен брак).



Отоплителни пещи Варвара

Така че сега са налице следните дизайни:



  • Печки с контур, капацитет на резервоара от 120 и 60 литра. Тези опции са предназначени изключително за вани, сауни, които са оборудвани с водна система, идеално затоплят стаята с площ от 30 м3. Тази конструкция минава през тавана на парната баня, тръбата се отваря към покрива. Водопроводът минава през контейнер с вода и напуска покрива, така че в парната стая няма излишък от пара и конденз. Варовиковата печка с електрическа верига може бързо да заври вода и ако инсталирате миксер, можете да свържете душ към нея. Фурната може да се закупи с капацитет от 120 литра или 60 литра. При разреждане на 120 литра в съотношение 1: 3 се получава около 360 литра вода при стайна температура. За по-малка консумация на вода тази конструкция се предлага с капацитет от 60 литра.
  • (Виж също: Карта на сайта)
  • Модели без кръг, с резервоар от 50 литра. Този вариант е идеален за помещения, където водата се отоплява с електрически или газови котли.

  • Проекти с висящ резервоар с капацитет 50 литра. Такава система ще служи добре за помещения, които не са оборудвани с течаща вода. Голямото предимство на тази система е, че е лесно да се сглоби.

  • Модели без резервоар и верига. Тези модели уреди за пещи са предназначени за парни бани с обем не повече от 22 m3. Такова печка за изгаряне на дърва Varvara без резервоар и контур се използва за сдвояване, при което нагряването на водата се осъществява чрез електрически или газови нагревателни уреди. Водата може да се загрее в метална кутия, която е монтирана на специална стойка.

  • - Варвара Каменка. Такова пещно устройство с малки размери има решетка за камъни с капацитет до 180 кг. Изгарянето на дърва се извършва в цялата пещ, парната баня се нагрява за кратък период от време (20 минути). Вратата има панорамно стъкло, което ви позволява да наблюдавате пламъка. Горната част на пещта има сводест наклон, така че горещият въздух в нагревателя прониква по-бързо, в резултат на което равномерно нагрява всички стени на пещта.

  • Моделът Мини. Отличен модел за парни бани не е повече от 12 м3. Той може да бъде монтиран с отстраняване на пещта в друго помещение, включващ шарнирен резервоар от 42 литра, отоплителен кръг, изработен от неръждаема стомана.

  • Дизайнът на "Панорама". Идеален за отопление на вани с обем не повече от 24 м3, печката може да бъде инсталирана в парна баня или с горивен канал в съседната стая. Удобно, когато нагревателят не е в самата парна баня, а в салона за душ или в съблекалнята, тогава в парната баня няма двойки въглероден окис и дим. Купувачите могат допълнително да закупят стъклена камина и външен корпус от огледало, резервоар от 50 литра.


Видове отопление на печка за дома


За разлика от сауната, отоплителната пещ на Барбара отоплява въздуха в помещението, но не се нагрява, така че да може да се използва денонощно. В допълнение към отоплението на стаите може да се използва за отопление на вода и готвене.

Отоплителна пещ Варвара

Модели отоплителна система "Комфорт" може да отоплява пространството на 50 място до 80 m3 .. Тези устройства се предлагат в различни модели, а именно odnokonforochnye, електрически котлон с вградена фурна, панорамно стъкло. В допълнение, модификация на пещта се изхвърля от устройството за акумулиране на топлина (допълнителни джобове за камъните), в резултат на камъните се нагрява, топлината се запазва по-дълго. Ако стаята в къщата е малка, моделът "Домови" е подходящ за отопление.


Съвети за инсталиране и инсталиране


Не се допуска монтирането на оборудването на пещта в помещенията без съгласието на органите за противопожарна охрана. Монтирайте печката на огнеупорна стойка (200 мм), върху стените около нея се поставят метални листове. Ако подът е дървен, то е покрит с базалтов картон и след металния лист, така че да няма запалване. Секцията между тавана и тръбата е оборудвана с преминаващ възел (пясък), отгоре с кутия.

Арката в стената, където ще стои отоплителното оборудване, е монтирана на височина най-малко 150 см, покрита с огнеупорни материали. След монтажа с помощта на пламък е необходимо да се провери дали тяга в пещта, пламъкът трябва да достигне пещта.



ВАЖНО: По-добре е инсталацията на пещта Varvara да бъде направена от професионалисти, които са в състояние да отговорят за качеството на работата си. В края на краищата, всяка пожаро-опасна конструкция изисква специални умения и способности.



Можете да закупите оборудване от тази марка в специализиран магазин или да поръчате през интернет. Преди да купите, можете да поканите специалист в къщата. Опитните професионалисти не само ви помагат да изберете правилната възможност за пещ, но и да извършите инсталацията по качествен начин и с гаранция, ще ви помогнат да я използвате правилно. Внимателно изберете агенцията, която ще извърши инсталирането. За да спестите пари, не се свържете с малко позната компания, но се доверявайте на доверени дилъри.

Днес руската Varvara пещ за вани стана популярна сред онези клиенти, които предпочитат местните продукти. Качеството на това оборудване е високо, лесно се сглобява, те също са екологични и имат стилен дизайн. Линията за оборудване на пещта на тази марка непрекъснато се допълва и подобрява, защото това оборудване наистина е много достойно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пещта на Тунгуска за баняПещта на Тунгуска за баня
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Газови пещи за баняГазови пещи за баня
Електрически сауниЕлектрически сауни
Пещи за сауниПещи за сауни
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
» » Пещ за вана на варварите
© 2021 BggeHat.com