Монтиране на печка за вана от собствените ръце

Руската баня е ненадминат здравен курорт. Чисто и здраво тяло, нашият народ го дължи на руската баня: докато цяла Европа се разбиваше в калта, страдала от чума, нашата родина не знаеше проблемите с хигиената. Години минават, а популярността на руската баня е все още голяма - почти всеки притежател на крайградската зона има баня. И какво е най-важното в банята? Разбира се, печката. Днес има много видове различни печки за банята, повечето от тях могат да се монтират самостоятелно. Това е особено лесно да се направи с печки-burzhujkami: за тяхното инсталиране всичко е вече в комплекта, и особено специализирани умения тук не е необходимо. Нека да разгледаме как инсталирането на баня пещ със собствените си ръце, че имаме нужда в този процес и че е необходимо да се вземе предвид, че фурната е служил дълго и не се нарушават стандартите за безопасност, на първо място - на огъня.


Какво ни е необходимо: подготовка


Да започнем с подготовката на материалите и самата баня. В идеалния случай, още преди да започнете инсталацията, по време на строителната фаза на банята, е по-добре да знаете коя фурна ще инсталирате (тип и размер). Въпреки това, дори и това да не е било направено, все още е възможно да се коригира. Като пример, вземете метална фурна, особено, тъй като днес можете да си купите печка от всякакъв размер за всяка баня. Неговата инсталация е малко по-проста от зидарията на тухлена пещ и не изисква такава задълбочена подготовка. На първо място, е необходимо да се определи как да се осигури необходимото ниво на пожарна безопасност, тъй като банята е доста горещо място. (Виж също: Печка Вулкан за баня)

Първият въпрос е кои материали да използвате? За инсталационния процес в комплекта има всичко, от което се нуждаете, с няколко изключения, но за осигуряване на топлоизолация, от която се нуждаем:



  • базалтови рогозки;

  • огнеупорни тухли (по-добре е да не се спасява качеството);

  • топлоустойчиви изолационни плоскости - се закупуват в магазина за сгради.


Материали за фурна за сауна

Всички тези материали са необходими, за да осигурим мерки за сигурност, просто - за да не изгаряме сауната.


Къде да поставите фурната, подгответе сауната за монтаж на фурната


Къде е най-доброто място за поставяне на фурната? Ако това е метална пещ, най-практичното решение е да я поставите в ъгъл, но според инструкциите за безопасност фурната трябва да стои на разстояние около 50 см от стената, да се съгласи доста. Това може да бъде коригирано, ако подготовката на руската баня за монтаж на пещта се извърши правилно. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)

Ще се върнем към този проблем, но първо ще подготвим нашия етаж за инсталация. Преди всичко обвиваме галванизирания метален лист в пода. За по-нататъшна инсталация на пещта ще трябва да маркираме местата, където ще бъдат инсталирани щифтове. Те трябва да бъдат инсталирани така, че след полагането на тухли (1 ред) да се виждат на 2-3 см над повърхността. И както можете да разберете, след това излагаме редица огнеупорни тухли.

След това се нуждаете от стени или по-скоро от ъгъла, в който печката ще застане, покрита с базалтови подложки, така че те да са покрити от разстояние 120 см от ъгъла в двете посоки. Тогава стените трябва да бъдат тухлени на ръба до височина от 70 см - това е необходимо за предотвратяване на пожар. И над тухла, за да се гарантира една и съща сигурност е необходимо да се инсталират топлоустойчиви плочи.



Всичко: стените ви са готови да инсталират фурната, която вече може да бъде инсталирана на разстояние не по-малко от 50 см и на 35 см от нея. И това, виждате, спестява място. (Виж също: Пещ за парната баня)



Е, и някои по-важни нюанси.

Първо: ако искате да поставите печка в банята в десния далечен ъгъл, тогава нейната врата трябва да се отваря само наляво - друго изискване за вашата безопасност.

Подготовка на руска баня за монтиране на печка

Второ: такава фурна трябва да бъде разположена доколкото е възможно от дървени и други покрития, които лесно се запалват. Ако стените, подът и покривът защитим по специален начин, тогава всички видове магазини трябва да са възможно най-далеч.

Ние вярваме, че значението на тези правила е ясно и без допълнително обяснение - вашата безопасност зависи преди всичко от тях. (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)


Инсталирайте печката в сауната




Продължаваме процеса на инсталиране на пещта. Всичко, което е необходимо за монтаж, вече е в комплекта. Това е самата печка, резервоар за вода, първоначална тръба за сандвич (1 м), две тръби от неръждаема стомана с тънки стени, таванно табло и качулка върху тръбата. Всичко, което съветваме, е да се складират малко количество топлоизолационна памучна вата и гардероб за фиксиране на фурната.

Преминаваме до основното нещо. Обмислете етапите на инсталиране на сауна:



  1. Тъй като ние вече подготвихме стените на ъгъла, изолирайки ги, а подът е готов - ние се обръщаме към фиксацията

  2. На върха, най-добре е да носите метални ъгли, за да се предпазите от изместване по време на полагането на тухли.

  3. Сложихме печката върху колчаните. Благодарение на гореописаните действия фурната ще застане здраво, не се люлее и не пълзи - това е много важно за безопасността.
  4. (Виж също: Печката за ваната със собствените си ръце)

Сега чакаме инсталирането на комин, но ние ще говорим повече за този процес по-подробно, така че има редица нюанси.


Решаване на нюансите с покрив


Трябва да изкараме тръбата на покрива. Този процес е достатъчно прост, но отнема много време и отново не трябва да забравяте мерките за пожарна безопасност.

Монтиране на печка за вана от собствените ръце



  1. Първото нещо е маркирането. На тавана трябва да направим маркировка, която в бъдеще ще пробием дупка. Ние се ръководим от размера на съществуващата кутия в комплекта.

  2. Направете дупка в тавана на маркировките. В покрива също правят дупки, като се вземе предвид диаметърът на тръбата и факта, че от стените на тръбата до ръба е около 30 см.

  3. Поставихме резервоара за вода на печката, сложихме рязаната кутия, през която инсталирахме първоначалната сандвич-тръба, без да забравяме да запълниш кутията с базална вълна за топлоизолация.

  4. В сандвич-тръба инсталираме тънкостенни тръби, които се намират в комплект.

  5. За по-добра топлоизолация можете да използвате част от тънкостенна тръба, която минава през тавана. Поставяме памучната вата с кабел от азбест, който памукът просто трябва да се увие около фурната.


Завършихме инсталирането на сауната с нашите ръце, като същевременно осигурихме достатъчна безопасност. Разбира се, процесът на монтаж може да бъде много различен поради вида на пещта, но основната цел е ясна: топлоизолация и фиксиране.


Съвети за първата пещ


Тъй като по време на първата пещ има изгаряне от различни производствени смазочни материали, по-добре е да не сте в стаята по това време - това е опасно за здравето. И след камината трябва да вентилирате правилно банята. Обикновено една превантивна пещ е достатъчна, но ако все още чувствате специфична миризма, е по-добре да повторите процедурата.

Пещ за пещи

Натоварването по време на изпитвателната пещ е необходимо максимално, т.е. пещта трябва да бъде загрята колкото се може повече според инструкциите. Това е необходимо, за да се оцени ефективността на всички топлоизолационни трикове, които отидохме да защитим банята.


Малко за фурните за тухлена баня


Процесът на инсталиране на метална пещ е разбираем, той е доста прост и несломен. Време е да поговорим за това как да изградите сама пещ от тухлена пещ. Какво е специално за инсталацията им?

На първо място те се нуждаят от фондация, или на пода не мога да понасям, плюс това пещ изисква голямо пространство за инсталирането и трудоемко. Един от най-важните условия за успешна инсталация - добре подбрани тухла, трябва да е най-висок клас, тъй като в противен случай има шанс, че размерът на всяка тухла ще варира, а това, от своя страна, ще доведе до неравномерно, широки шевове.

Самият процес на полагане на такава пещ до голяма степен зависи от размерите и типовете на избрания модел. Тухлената пещ има много предимства:



  • самоличност;

  • създаване на оптимален температурен режим;

  • повече пара;


И това е само част от възможните професионалисти. Вярно е, че за да оформят такава печка необходимите определени умения за изграждане. Но инсталирането на пещ, изработена от тухли в банята със собствени ръце, е напълно осъществимо. Разбира се, само с желаното желание и ако все още нямате опит в такива неща, е по-добре да се ограничите до инсталирането на по-прост метален модел.

Сега, когато се разберат основните принципи на инсталацията на пещ, а именно как да се съобразят със стандартите за пожарна безопасност, колкото е възможно да се определи пещта и други подобни, може лесно да се справят с всяка подобна задача, като например да се монтира фурната за ваканционен дом. Принципът на работа е същият като основен монитор на нивото на топлоизолация, като всяка печка, източник на опасност от пожар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Отопление в печкатаОтопление в печката
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Чувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете каквоЧувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете какво
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
» » Монтиране на печка за вана от собствените ръце
© 2021 BggeHat.com