Чувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете какво

При избора на най-важния бизнес сред много други руски фолклор съветва "да танцувате от печката". Всъщност пещта винаги заема централно място в хижата и не е само дом, а източник на живот, сърцето на къщата. Модерните чугунени печки за банята подобряват повторението на древните си братя, а също така държателите на народните обичаи на Русия.

Чугунена фурна за вана

Чугунена фурна за вана

Предимства при избора на чугунена пещ

Пещта от чугун за баня има следните свойства, които определят нейното високо качество и предимства в сравнение с други модели (например тухли или стомана):

  • Висока топлопроводимост. Чугуните страни се нагряват дълго време, но също така се охлаждат дълго време, което осигурява дългосрочна топлина дори и след края на пещта.
  • Устойчивост на промени в температурата и влажността. Чугунът няма да се спука или да се деформира с времето.
  • Не се нуждаете от основен ремонт на помещенията. Няма да имате нужда от укрепване на основата, необходимо за тежък тухла фурна, защото Пробите от чугун тежат понякога по-малко.
  • Лесно почистване. Пробите от чугун не изискват облицовка и лесно се демонтират.
  • Дълготрайност. Дебели стени от чугун, които не са обект на междукристална корозия и изгаряне (както в стоманата), ще продължат в продължение на много години.
  • Компактността. Чистото устройство не заема излишното пространство от вашата баня.
  • Географска ширина на проекта. Ще оцените оригиналните решения и разнообразието на външния вид.
  • Пожарна безопасност. Такива печки изключват появата на случайни искри.

Видове печки от чугун

Печките от чугун за вана се различават по вида на консумираното гориво и при изпълнението (местоположението) на отделението за пещ.

По вид гориво

Според използваното гориво се различават следните отоплителни уреди:

  • Газ. Популярен поради евтиния газ и чистотата на банята при отсъствие на дърва за огрев, пепел от изгарянето и т.н.
  • изгаряне на Ууд. Те са избрани като истински романтици и истински ценители на "духа" на руската баня.
  • Електротехника. Лесен за използване и ергономичен.

По конфигурация



Устройството за пещ ще улесни поставянето на печката и елементите и елементите, необходими за нея:

  • Вграден с отдалечена пещ. В този случай вратата на пещта се намира до парната стая. Това гарантира чистотата на парната стая, увеличава свободната площ на парното помещение и премахва омокрянето на дърва за огрев.
  • Стационарен с непоносима пещ. Тук вратата на пещта ще бъде директно в парна баня. Пещта от чугун с тази конфигурация обикновено се изработват под формата на декоративен елемент от основното помещение на банята.

Как да изберем подходящата желязна печка

След като определите вида на машината, от която се нуждаете, обръщайте внимание на следното при покупката:

  1. Материал. Чугунът може да бъде с различно качество и дебелина. По-дебелият е по-надежден, но много по-тежък. И за качеството, не забравяйте да погледнете техническите спецификации и функции.
  2. Ефективността. Отоплителните уреди за вани обикновено са проектирани за специфичен кубичен капацитет на парното помещение, тази стойност ще бъде посочена в паспорта.
  3. Воден резервоар. Могат да бъдат с различен дизайн - шарнирен, вграден, с различни крепежни елементи (точно на комина, зад или отстрани). Тук вашият избор ще зависи от конструктивните особености на банята.
  4. Вратата. Вратите на пещта също могат да бъдат чугунени или от топлоустойчиво стъкло. Разбира се, стъклото е по-хубаво - през тях можете да гледате пламъците, но без тях печката ще струва малко по-евтино.

Бъдете наясно! Пещта от чугун от термоустойчив сив чугун не само може да загрява пара, но и да затопли водата за душ. Тук можете да запазите при покупката на друго устройство.

Характеристики на инсталацията

При инсталирането на чугун трябва да се обмислят няколко важни аспекта, които ще създадат както използваемост, така и надеждност на парното помещение. Ето някои от тях:

  • Изборът на точното място. Печката трябва да бъде поставена в най-свободната зона във ваната, така че никой да не се намесва и да не създава опасност за живота.
  • Инсталация за ограждане. Ще бъде отлично, ако осигурите защита за безопасността на парна ютия под формата на железен лист или декоративен камък.
  • Правилното подреждане на комините за дървена или газова фурна, което съчетава удобство и безопасност.
  • Височина на комина. Коминната тръба трябва да бъде повдигната на не по-малко от половин метър от коритото на покрива на банята или сградата, в която е разположена.
  • Вентилационна система. Компетентната вентилация премахва проблемите с извличането на продуктите от горенето и почистването на стаята.

Моля, обърнете внимание! Във всеки случай, когато избирате и инсталирате фурната, не пренебрегвайте помощта на специалисти. След това гарантирате удобство, надеждност и безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Печка за саунаПечка за сауна
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Чугунена фурна за домаЧугунена фурна за дома
Пещ-камина от чугун за дома и вила, отличителни чертиПещ-камина от чугун за дома и вила, отличителни черти
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
» » Чувствителна е чугунната печка за вана. Прочетете какво
© 2021 BggeHat.com