Изграждане на пещ със собствените си ръце

Изграждането на пещ със собствените си ръце не е особено трудно. Въпреки, печка-мейкър професия винаги е бил смятан уважаван и важен, всъщност, ако е необходимо, и определено умение, знаейки, устройството и принципа на работа на пещта, като под ръка poryadovkoy и необходим инструмент, можете да направите една проста печка, дори лаик.

Изграждане на пещ със собствените си ръце

Фурната, доста разнообразна домакинска принадлежност, и да се отделят фурните от всеки един параметър е доста трудна. При класифицирането на пещите трябва да се вземат предвид такива параметри като: (Виж също: Как да поставите самата фурна)



  1. Функционална цел на пещта;

  2. Интензивността на отоплението на стените на пещта;

  3. Ергономичността на фурната;

  4. Коефициент на ефективност

  5. Схемата за преминаване на горещия въздух в каналните пещи;

  6. Структурни характеристики на комина;

  7. Достатъчно време за максимално загряване и пренос на топлина;

  8. Покриване на пещта;

  9. Материал, който служи като основа за изграждането на пещта.


Като се имат предвид всички тези параметри, може да се разбере, че вековната история и развитието на съвременните технологии не само не хвърляха пещта в задния двор на историята, но подобриха и актуализираха този все още необходим предмет на домашния живот.


Системи за отоплителни пещи


Преди да помислите за въпроса: "Как да изградим фурна?" Необходимо е да решите какви функции трябва да има отоплителните средства, които сте изградили. Едно от най-малко построените и рядко подредени печки има малко функции, отоплителните пещи. На практика функцията на тези пещи е една: отопление на стаята, задържане на топлината в голям масив от самата пещ за дълго време. Те са класифицирани в тяхната група в няколко групи от



  • пренос на топлина;

  • времето, прекарано в разпалването;

  • степен на нагряване на външните страни на стените на пещта.


По този начин, когато се изгражда пещ със средно нагряване, дебелината на външните стени на пещта често е равна на една тухла, поради което пещта трябва да се загрее за дълго време, но също така се охлажда бавно. Стените на тези печки се затоплят до 50-60 градуса и са доста топлинно поглъщащи, много масивни и тежки, те изискват мощна основа, но те дават много мека топлина, в която няма странни горящи миризми. (Виж също: Фурни за барбекю със собствени ръце)

Естетическата красота и функционалното разнообразие в такива пещи, разбира се, малко и икономически, те не са рентабилни: разходите за изграждане изискват големи, те се нуждаят от много гориво. Представителят на този клас пещи е известният "холандски".

Схематично конструиране на пещта


Фурни за отопление и готвене


Най-популярни в Русия са други видове пещи. Почти 90 сгради на пещ съставят печки за отопление и готвене. Такива пещи са в селата и в частния сектор на градовете. Разбира се, на ефективността на тези пещи е много по-висока от тази на отоплителната пещ, защото в допълнение към функцията за отопление, те ви позволяват да се готви храна и се пекат различни екстри. Отоплително-пещ е задължително условие, с плоча желязо и фурна, за отоплителни котли, печки и на руски има камера за печене на хляб и дивани. Почти във всички фурни за отопление и готвене все още има ниши, в които е възможно сушенето на дърва за огрев. Ефективността на тези пещи достига 60, те имат стабилна тежест и висока топлинна мощност, както и отоплителните пещи се загряват за дълго време с цялата си маса. Тези пещи са "швед", ​​руски печки и др .. Изграждане на руската печка, доста скъпо афера, но си струва да функционален своето разнообразие и пещ пейка, един от любимците на възрастните хора, които така се отнасят към себе си от болката в гърба ( талията) и краката.

Следващият тип фурна, който често се намира в нашите къщи, е готварска печка с отоплителен щит. Тези пещи могат да се нарекат икономичен вариант на фурни за отопление и готвене. Зидането на такава пещ е евтино, материалите също не се нуждаят от много, а ефективността е доста висока. Сортовете на тези печки са безкрайни. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)


Фурни за баня


Баня тухла печка нагревател, малко се отказа от модерните метални пещи. Но те винаги ще бъдат оценени от любителите на истинска руска баня и суха пара. Основното положително качество на пещите за тухлени сауни е високата топлинна мощност. Такава пещ не се охлажда дълго време и предвид високата влажност, която се среща в баните, това е важна подробност. Топла фурна, изсушава стените на банята, предотвратявайки по този начин появата на мухъл и гъбични образувания.

Изграждането на печка за баня от тухли е оправдано и от факта, че в банята няма миризма на изгорял метал с такива нагревателни средства. Има още един голям плюс: такива пещи, в пожарната връзка, са безопасни. Техните дизайни са почти идентични, разликата е само по размер, така че фурната трябва да се приспособи към размера на банята.



Санираните сауни са подходящи за сауна пещи, които създават много високи температури и суха светлина пара. Изграждането на сауна фурна, подобно на вана, изисква по-висока квалификация на печка, защото е малка грешка и ще загубите възможността да получите лека пара. Санитарната тухлена сауна е монтирана по такъв начин, че стените на печката да затоплят не само парната баня, но и съблекалнята и зоната за почивка. (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)

Парата в сауните се формира поради обичайната, естествена атмосферна влажност и по-малко изисква изкуствено овлажняване на горещия въздух.

Изграждане на сауна


Други начини за класифициране на пещите


Тухлените пещи също могат да бъдат класифицирани според формата:



  1. правоъгълна;

  2. Ъглова (образуваща триъгълник);

  3. кръг;

  4. фурни с много ъгли;

  5. пещи със сложен дизайн.


Не всички пещи имат същото движение на газовете в каналите. На тези основания пещи с:



  1. едно или две завои в паралелни канали;

  2. многоканални канали със серийна връзка;

  3. без канали, т.нар. "камбанови пещи";

  4. комбинирани скоростни системи.


По степен на загряване на външните стени на пещта с: умерено нагряване - 60-90 ° C - повишено нагряване - 90-120 ° C - по-високо от 120 ° C

Те могат също така да бъдат класифицирани според външното покритие на фурната върху:



  1. плочки и плочки;

  2. измазани и боядисани (избелени);

  3. полагане с мистрия;

  4. поставяне "под бара".


Изграждане на пещи от тухли


Характеристики на тухлена зидария на пещта


Изграждането на тухлени пещи става все по-популярно, като желанието, да имаш частен дом. Независимо от това, колко добре подреден и добър е градският апартамент, селска къща с малка градина и красива фронтова градина винаги ще бъде приветливо място, където жителите на града се стремят от суетата. И какъв е удобството в къщата без печка? Сега няма образователни институции, които да преподават пекарната професия, най-често този занаят се обработва от занаятчии, които искат да направят всичко сами и да разберат принципа на тухлената печка. Някои собственици на тухлена пещ в собствения си дом се гордеят с факта, че самите те са поставили печката. (Виж също: Бавна пещ за печене със собствени ръце)

Изграждането на пещта със собствените си ръце изисква човек да се съсредоточи и да съсредоточи вниманието си. Желателно е да се проектира в етапа на проектиране на къщата, но в никакъв случай не може да се свърже основата на печката с основата на къщата. Преди изграждането на пещта, трябва да определите модела и да подготвите реда на пещта. Схемите на поръчките могат да бъдат намерени в книгите и в Интернет. За неопитен строител, правилната подплата на пещта е единствената възможност правилно да се сгъне пещта. Такава пещ, която оправдава предназначението си, където огънят гори, не пуши, стените и цялата къща се нагряват.

Подготовката на строителния материал, който трябва да бъде от най-високо качество, предхожда изграждането на тухлени пещи. Модерните строителни материали ви позволяват да не се бъркате с почистване от глина и пясък. Всичко се продава готов за употреба. Не е необходимо да се омекотява глината, да се избърсва и да се чака цял ден за готовността й. За да не се преустанови работата в разгара си, опитни строители предварително закупуват всички необходими строителни материали и предварително подготвят комплекта инструменти.

Изграждането на фурната със собствените си ръце е сериозно, но правилно решение, защото тухлената фурна има големи предимства. Постоянно подадена топлина от пещта, освобождава помещението на прекомерна влажност. И резултатът винаги ще бъде гордостта на строителя и една от причините за героичното здраве на жителите на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи с биндерПещи с биндер
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Тухличка бебе фурнаТухличка бебе фурна
Пещи за домаПещи за дома
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
» » Изграждане на пещ със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com