Как да си направим печка на оборудване за подготвяне на дървени стърготини или направени от собствени ръце?

В днешния свят изчерпването на енергийните ресурси и нарастващите цени за тях отдавна са станали обичайно. Ето защо има все повече и повече инженерни решения за решаване на този проблем. Такива решения включват нагревателни устройства като пещи на дървени стърготини.

Основното им предимство е, че като гориво се използват дървени стърготини, които всъщност са отпадъци от дървообработващата промишленост, което означава, че те са евтини и освен това те могат да се нарекат възобновяем ресурс.

Пещта върху стърготини често е най-практичното решение за отопление на селска къща, гараж или оранжерия.



Най-обещаващата конструкция от този тип са пещите с продължително изгаряне, които осигуряват наличието на две горивни камери. Дъното е заредено с гориво - в нашия случай са брикети от дървени стърготини. Това гориво гори с минимален достъп до кислород, което е по-скоро тлеещо. В същото време газът се освобождава. Той влиза в горната камера и там гори без остатък, като загрява въздушния поток, който циркулира в системата от специални тръби или в горния корпус на пещта. Интензивността на изгарянето се регулира от инсталираната система за управление. При някои модели можете дори да регулирате температурата в самата фурна.

Благодарение на това решение цялата стая бързо се нагрява. Друго предимство на дизайна е, че той може да работи не само върху дървени стърготини, но и върху брикети от торф или дърво.

На пазара можете да намерите готови дизайни. Но има начини да се уреди печка на дървени стърготини, за да се спести купуването. Двукамерен дизайн е малко вероятно да бъдат подредени. Но монокамерното монтиране е теоретично възможно, тъй като устройството е много просто и не е необходимо да се използват много материали за неговото производство. Всъщност, дизайнът е класически кръг "burzhuyku", в който е вграден специален цилиндър за дървени стърготини. Преди да разтопи печката, този цилиндър се отстранява, сърцевината се вмъква в средата му и върху него се полагат слоеве от стърготини и след това се набиват. Когато цилиндърът е поставен във фурната, сърцевината се отстранява. В същото време има вътрешно пространство, в което се подава кислород, което е необходимо за поддържане на изгарянето. Подробна диаграма може да бъде намерена в мрежата. Не забравяйте обаче, че ефективността на такова оборудване е по-ниска от тази на завършеното.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Пещ на дървени стърготини със собствени ръцеПещ на дървени стърготини със собствени ръце
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Дълготрайна пещ със собствени ръцеДълготрайна пещ със собствени ръце
Електрически котли за индивидуално отоплениеЕлектрически котли за индивидуално отопление
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » Как да си направим печка на оборудване за подготвяне на дървени стърготини или направени от собствени ръце?
© 2021 BggeHat.com