Брикети за отопление

Котлите, работещи с твърди горива, понастоящем не са търсени сред населението. Газ и електричество от мрежата са в голямо търсене. Тъй като на практика съществуват котли на твърдо гориво, важно е да се реши изборът на самия гориво. За тях бяха изобретени брикетите за отопление.
Брикети за отопление
Брикети за отопление (eurodrova)

Видове брикети

Да видим какви видове брикети за отопление съществуват и техните компоненти. Има няколко вида такива брикети:

  • дървени брикети;
  • торфени брикети;
  • Брикети от въглища.

Нека разгледаме по-подробно всеки такъв вид гориво.

Дървени брикети

Този вид брикети се произвежда от дървени стърготини и други материали - отпадъци от дървообработващата промишленост. Суровината се подгрява и след това се пресова. За това се използва високо налягане върху чиповете. Под натиска на товара дървото освобождава лигнин. Той служи като лепило. След втвърдяването му масата не губи формата си и е достатъчно силна, за да се докосне. Лигнин - естествен материал, той не причинява никаква вреда на човешкото тяло. Дървените брикети се характеризират с някои важни характеристики. Съдържанието на влага в горивото е 10. Както можете да видите, съдържанието на влага в готовия материал е няколко пъти по-ниско от дървесината. По време на изгарянето дървеният материал е 4 400 kcal / kg. Ако сравним този индикатор и топлинните стърготини с изгаряне на въглища, ние отбелязваме, че цифрата е 3910 ккал / кг.

брикети за отопление със собствени ръце
Дървени брикети

Плътността на дървото не е една и съща, всичко зависи от оригиналния дървесен вид, от който е получен. Също така е важно фактът, че при изгарянето на дървесни брикети остава малко количество пепел. Индикаторът му не надвишава 0,12. По това време, когато въглищата оставят след себе си 20 пепели. Дървените брикети за отопление са удобни, тъй като по време на изгарянето няма треска и не предизвикват искри. Образуването на дим е минимално и с всичко това този вид гориво е в състояние да даде топлина в стаята за няколко часа. Напълно дървен блок изгаря за 4 часа. Ако не премахнете пепелта и въглените, можете да ги използвате за готвене.

Най-важното в този вид гориво е, че такова отопление на дървени стърготини със собствените си ръце е безопасно във всяко отношение за един човек.

Ако го сравним с въглищата, при изгаряне дървесината понякога произвежда по-малко въглероден окис от другите материали. Формата, в която се произвеждат дървесни блокове, е удобна на практика. Това ви позволява да не отделите много място за съхраняване на горивото. Йероддров ще бъде подходящ като гориво не само за котли на твърдо гориво. Те могат да бъдат използвани за засаждане на огън на открито и за запалване на камина. Също така дървесината от дърва под формата на дървени блокове е лесна за контролиране на разходите.

брикети за отопление
Горивните брикети могат да се използват за готвене на скара

Можете да изчислите колко блока трябва да загрявате в дадена област. Познавайки тази стойност, лесно можете да определите обема на закупеното гориво за сезона. Не забравяйте, че купувате солидно дърво, плащате не само за материала, но и за водата и въздуха. Както виждаме, отоплението с пресовани дървени стърготини е не само печелившо от икономическа гледна точка, но и безопасно по отношение на здравето. Също така имате възможност да не изсичате гори и други зелени площи, за да затоплите къщата с дървени стърготини.

Торфени брикети

Брикети от торф се произвеждат подобно на дървесината. Торфът първоначално се изсушава и натиска. Ако торфът е повлиян от високите температури, той започва да се сгъстява и се превръща в блокове. Този формуляр е удобен за съхранение и доставка на стоки. Торфените брикети могат да се използват за отопление на всички видове пещи. Този вид гориво се характеризира с висока топлинна мощност за дълго време. Както виждате, торфените брикети за отопление са друга опция за подмяна на масивна дървесина за отопление на помещенията. Ако вашият котел ви позволява да регулирате подаването на въздух, в този случай времето за изгаряне на торфените блокове се увеличава до 8 часа.

торфени брикети за отопление
Торфени брикети

Това гориво ще бъде добър заместител на друга възможност за отопление на стаите през нощта. По това време на деня е важно да поддържате температурата на въздуха в помещение на удобно ниво за нормален живот. Нека отново да си припомним формуляра. Торф брикети за отопление - малка форма за лесно транспортиране и за топене на фурната. За да може котелът непрекъснато да затопля водата, е достатъчно да се поставят нови брикети на редовни интервали от време.

Пепел след изгарянето на торф брикети може да се използва като тор за фосфор торене на растенията на обекта.

Такава алтернатива на оплождането ще се хареса на много градинари. Да приемем, че е по-благоприятно - дърва за огън или пелети. За да купите тон блокове торф, трябва да платите около 6000 рубли. Един тон дърва за огрев от всякакъв вид дървесина струва 2000 рубли. Преизчислете топлообмена на тези материали. Оказва се, че 2,4 kWh / kg дават дърва за огрев и 5 kWh / kg, имаме изход от изгарянето на пелети. Както виждаме, много по-изгодно е изкупуването на изкуствено гориво. Също така практичност на брикети от торф е, че не е необходимо да държите дърва за огрев в удобни трупи, да ги изсушавате и да разпределяте големи площи за съхранение.

торфени брикети за отопление
Благодарение на правилните размери горивните брикети заемат цялото ефективно пространство по време на съхранение и транспортиране

Брикети от каменни въглища

Би било по-точно да се каже, че въглищните брикети за отопление ги правят от пресован въглищен прах. Той произвежда няколко разновидности от неприродно гориво. Преди да започнете производството, е важно да пресеете праха. След това се подлага на шлайфане и се изпраща към пресоването. За да се образува брикет от въглищен прах, използвайте вискозно вещество. В резултат на това брикетираното гориво се произвежда на базата на въглища.

въглищни брикети за отопление
Брикети от каменни въглища

Не е тайна, че въглищата са единственият материал за камината, която не изгаря дим. Той също така влиза в групата на безопасното гориво. Ето защо въглищата могат да се използват като топлинен източник за готвене в сградата, използвайки барбекюта и грилове. Що се отнася до заведенията за обществено хранене, тук са изложени стриктни правила, за да се избегне слънчеви бани и отравяне.



Брикети за отопление от въглища са в състояние да горят за 7 часа. Основното условие за дълготрайно изгаряне е фактът на контролирано подаване на въздух към пещта.

Такива условия ще ви освободят от постоянно място близо до печката. В този случай можете само да изсипете брикети в пещта три пъти на ден.

Каква е разликата между твърдото гориво и другите източници на топлина?

Когато използвате брикети от въглища, не замърсявате околната среда с въглероден диоксид. При изгарянето на торф или дървесина се отделя въглероден диоксид повече, отколкото при изгаряне на въглища. Също така въглищата не дават образуване на серен диоксид и други чужди примеси, които са нежелателни за организма. Използвайки въглищни брикети за отопление със собствените си ръце, можете да затоплите помещението по-ефективно, защото ефективността достига 95.

дървени брикети за отопление
При изгарянето на горивни брикети се генерира много повече топлина, отколкото при конвенционалните горива

При изгаряне на въглищата брикет се образува пепел в изхода. Неговият индекс не надвишава 1 от общия обем на изгореното гориво. Активният въглен може да изгори само за 40 минути, след което следва етапа на тлеенето на материала. Продължителността му е изчислена и е до 3 часа.

Преходът към въглищни брикети ще ви позволи да поставяте гориво в пещта само три пъти на ден.

Ако вече сте се опитали да нагреете дървесни брикети, ще се съгласите, че димът, излъчван от фурната, прилича на миризмата на прясно дърво в природата с естественото му изгаряне. Този вид материал не води до развитие на алергии.

Как се подготвят и транспортират горивните брикети?

Както виждаме, по време на производството на брикети гориво се увеличават показателите за горене, което прави изкуственото гориво добра алтернатива на въглищата.

За да разтопите фурната с торф, трябва да я дехидратирате и да раздробявате добре. Производството на брикети за отопление и обработка на торф е разположено до находището. Следователно, не е висока цена, тъй като няма нужда да се транспортира от депозитите до обекта за обработка. Цената за производство на торфени брикети е ниска, така че цената на дребно не е висока. Цената оказва влияние върху цената на транспортните услуги. В цялата производствена схема този етап е най-скъп. Както можете да видите, удобната форма на готовия материал позволява да се транспортират големи обеми в сравнение с техните първични източници.

Методи за съхраняване на брикетни горива

Пресованите брикети за отопление трябва да се съхраняват в съответствие със строги правила. Необходимо е да се следи нивото на влажност в складовете. Индикаторът не трябва да надвишава 80. Затова няма нужда да се изграждат изолирани хангари. Достатъчно е да актуализирате покрива над короната. Поради факта, че горивото е с висока плътност, малка площ от стаята ви позволява да съхранявате значително количество брикети. Един кубичен метър държи до 2500 килограма гориво.

Не е необходимо оборудване на складове със строги предпазни мерки, тъй като горивото в брикетите не се запалва. Също така няма секреция на газове от трети страни и други отровни вещества.

Горивото в брикетите не абсорбира излишната влага, затова е в състояние да поддържа дълго време висока производителност.

Брикетираното гориво е получило отлични ревюта и широко приложение за отопление на крайградски недвижими имоти, отоплителни бани, сауни. В идеалния случай поддържа температурата на въздуха при определени темпове в камините и печките. Също така се препоръчва да се използва за отопление на оранжерии и hozpostroek. Този вид гориво може да се използва при подготвяне на котли с всякакви цели. Както виждате, брикетираното гориво е не само икономически изгодно, но и ефективен източник на топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво оборудване е необходимо за производството на горивни брикетиКакво оборудване е необходимо за производството на горивни брикети
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » Брикети за отопление
© 2021 BggeHat.com