По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение

Не толкова отдавна, имаше алтернативно гориво за пещи разпалване - брикети, който се позиционира като конвенционален аналогов дърво, но с по-добри характеристики на отделяне на топлина. Не е неоснователен, ние решихме да се сравни дърво евро-дърва за огрев и възможностите, оценка на техните характеристики, използването на нюанси и да се разкрие, брикети или дърво, е по-добре за потребителя, че е по-изгодно.

Сравнение на дърва за огрев и гориво брикети
Сравняваме дърва за огрев и горивни брикети

Отопление с евродона

Просто искам да отбележа, че конвенционалните дърва за огрев и модерните брикети имат различни предимства, въпреки че принципът на тяхната работа е идентичен. (Горивните брикети по своето естество са по-близо до въглищата.) Конвенционалните дърва за огрев се използват от много дълго време, а Евродорс все още трябва да докажат своята стойност.

Между другото, оригиналното наименование на горивните брикети "Euro-rod" се получава с оглед на сходството с класическите дърва за огрев както във формата, така и в техническите характеристики.

Модерните горивни брикети се произвеждат от храни и естествени отпадъци. Активно използва дърво (дървени стърготини, талаш, прах, нишки и дори листа), слама, оставащ след лечение на зърнени култури (пшеница, ръж, царевица), люспи и семена корпуси, орехови черупки, торф, и в редки случаи дори тор. При изгарянето на такива материали не се отделят вредни вещества за хората и околната среда. Не се добавят допълнителни съставки към горивните брикети.

Брикети гориво от различни суровини
Брикети от различни материали

Внимателно приготвените и нарязани суровини се подлагат на термично пресоване, при което излишната влага изчезва, материалът се консолидира, става гъст и силен. В зависимост от вида на производството, условно всички горивни брикети могат да бъдат разделени на три класа:

  1. Най-простият - Горивни брикети Ruf.
  2. По-модерни - горивни брикети Нестро.
  3. Най-модерните - горивни брикети Пини-Кей.

Тези различни видове горивни гранули във формата, методът за обработка (изгаряне понякога настоящото за да се получи крайната форма и защита от влага) нивото на плътност, което до голяма степен зависи от формата на заготовката. Съставът на Eurodoors е винаги същият, без да се добавят елементи от трета страна.

Какво е толкова добро за Eurodrod, нека да разгледаме техните основни предимства:

  • Създадени по метода на пресоване при висока температура, Eurodroves имат висока плътност и ниска влажност. Ето защо времето за горене на горивните брикети е много по-високо от това на дърва за огрев. Нивото на пренос на топлина от брикети е два пъти по-високо, което се обяснява със същите технически характеристики. Редовните дърва за огрев, изсушени през годината, имат съдържание на влага от порядъка на 20, свежият дървен материал е 40-50, докато при брикетите за гориво същата цифра е 8-9.
  • Изработени от професионално оборудване с правилна форма и добра опаковка, горивните брикети са по-компактни, удобни и непретенциозни за съхранение. В същото време, както вече казахме, те горят по-дълго и отделят повече топлина от дървото, което означава, че доставката на гориво може да бъде по-малка. Брикетите за отопление с гориво у дома в Европа се считат за нормална практика, умерено икономична. Традиционно дървото се използва в Русия.
Брикети горивни цилиндрични
Горивни брикети с правилна форма
  • Използвайте горивни брикети е много проста, технологията на тяхното изгаряне не се различава от традиционните дърва за огрев. Можете дори да кажете, че когато се използват, те са по-безопасни, защото нивото на пожара и неговата работа могат да бъдат контролирани.
  • При съхраняването на дърва за огрев в къщата винаги има много отломки, брикетите се пакетират плътно в целофан и се зареждат във фурната като цяло.
  • Еродрова изгаря със стабилен огън, не искри и пуши, а количеството дим може да се нарече минимално. Зареждането на брикети във фурната по различни начини, възможно е да се регулира степента на изгаряне на горивото. Малко количество дим ви позволява да спестите почистване на комина от сажди и също така позволява използването на такова гориво в баните в черно.
  • След използването на горивни брикети, остава много малко пепел, приблизително 1 обем от общото количество гориво. За разлика от дърва за огрев, брикетите горят почти напълно.
  • С необходимите умения и подходящо оборудване можете направете сами брикети от гориво. На пръв поглед задачата изглежда невъзможна, но с подробен анализ всичко се оказва много проста. В бъдеще такова производство ще спомогне значително за спасяването на бюджета на горивата.
Целофан опаковане на гориво брикети
Обикновена целофанова опаковка за горивни брикети

Като разгледаме предимствата на горивните брикети, ние се обръщаме към недостатъците, които също са на разположение:

  • Като имаше висока плътност, Eurodroves дълга пламва в пещта. Изучавайки най-доброто отопление в печка, дърво или брикети, заслужава да се обърне внимание на това. Алтернативното гориво бързо не създава пожар, имате нужда от подходящи материали. Дори добра, гъста, суха брикет се загрява за няколко минути.
  • При изгарянето на брикети от някои видове може да има характерни миризми. Например, ароматът на изгарящите семена не може да удовлетвори всички. Пепелта от евробрикети мирише напълно отвратително, но въпреки това е отличен тор.
  • Горивните брикети се страхуват от влага, дори изгарят навън. Опакован в целофан продукт, влагата не е ужасна, но след извличане от вакуумната опаковка брикетът става уязвим. От влажността на Еврогрупите те се разпадат и стават неподходящи за употреба.
  • Механичните ефекти за европейските брикети също са неприемливи. Дори и в сухо състояние можете да ги разбиете, особено ако те са с лошо качество.
  • Горивните брикети не са в състояние да създадат уникална атмосфера на топлина, комфорт и уют, което е присъщо на дърва за огрев. Те не пукат, огънят от тях е твърде прост, тлеещ, а външният вид оставя много да се желае, особено домашно приготвени варианти. От естетическа гледна точка горивните брикети не са подходящи за използване в камината.
Горене на горивни брикети в пещта
Изгаряне на брикети в пещ на пещ

Изборът за отопление на дърва за огрев или гориво брикети, трябва да анализира и обикновена дървесина, поне за неговото достойнство.

Отопление с традиционни дърва за огрев



Дървесината се използва за отопление за много дълго време, тя е качествено гориво за дома и баня, барбекю и барбекю. Екологичният характер на дърва за огрев винаги ще бъде на ниво 100 и има много други предимства за това гориво. Нека да отбележим основните предимства на дърва за огрев, без да се впускаме дълбоко в тази тема:

  • Преди всичко искам да кажа, че процесът на събиране, сушене и съхранение на дърва за огрев е разбираемо за всички. Ние знаем как да търсим дърва за огрев от малка възраст, събираме и запалваме.
  • Kindle дърво не е трудно, дори сурова. Някои сортове дървета могат да горят при висока влажност, като отделят топлина.
  • Цената на дърва за огрев е малка, дори и да не премине целия цикъл на доставка, но да купува готови полюси или трупи. (Докато обаче не се сравнява цените на различните видове горива, няма да се твърди, че е по-изгодно.)
  • Дървесината не се страхува от механични повреди и може да бъде съхранявани в дървесина съвсем различно.
  • От естетическа гледна точка дървесината гори отлично. Те създават красив огън и психически пукнатини, а при изгарянето на някои сортове се появява характерен приятен аромат. За открити камини, където външността на събитието е важна, това гориво се счита за оптимално.
  • Веществата, отделени от изгарянето на дърва имат благотворен ефект върху човека, успокояват нервната система, лекуват респираторни органи.
Организирано съхранение на дърва за огрев
Стратегически горски фонд за зимата

Минуси на природно гориво, ние също обхваща:

  • За да се получи висока топлинна мощност, дървесината трябва да бъде добре изсушена при естествени условия, което изисква изключително дълго време, например 1 или 2 години. Най-добрата дървесина се счита за дърво, което лежи в суха навеса за няколко години.
  • При продължително съхранение дървесината губи някои от качествата си, особено ароматните сортове дървета.
  • Дърва за огрев заемат много пространство, за нормалното им съхранение в правилното количество, е необходимо да се изгради подходяща структура.
  • Когато използвате дърва за огрев, винаги има много отломки (чипове, кори, дървесен прах, дървени стърготини).

След като се запознаем с основните възможности на двата вида гориво, нека направим сравнение.

Какво да използвате е по-изгодно

За да започнете сравнение е най-добре с цената на горивото, защото това ни тревожи най-много. Ако вземем средните стойности, 1 кубически метър горивни брикети струват около 2 пъти повече от обикновените дърва за огрев. Както знаем, горивните брикети могат да бъдат произведени от различни материали, но цената на дърва за огрев зависи до голяма степен от вида на дървесината. Ако изберете най-скъпите горивни брикети и най-евтината гора, цената може да се различава до 3 пъти.

Имайте предвид, че най-често на пазара има продукти от два вида качество. Качествените брикети са по-плътни, без пукнатини и чипове, често изгорени отвън. По-малко качествените брикети имат по-ниска плътност, те се характеризират с многопластова структура, която е слабо уязвима от щети. Такива брикети горят по-бързо и освобождават по-малко енергия.

Гориво за пещи и котли
Популярно гориво за печки в домове и бани

Нека сравним производителността на работното място:

  • Колко горивни брикети гори - обикновено 2 часа, докато обикновените дърва за огрев са около час.
  • Трансферът на топлина от горивните брикети е значително по-висок, тъй като пожарът в пещта е стабилен през цялото време на изгаряне. Дървесината обикновено бързо се разпалва и незабавно отделя максималната топлина, след което постепенно избледнява.
  • След като се използва дърва за огрев в пещта, много въглища и пепел се появяват, докато от Евродор няма почти нищо.

Ако използвате дървени пелети за отопление на домовете, като замяна на дърва за печката е доста относително, но и за разпалване на баня, такъв избор не винаги е оправдано. Що се отнася до огъня, чиято задача е не само отопление на къщата, но също така и да се създадат подходящи околностите, какво дърво заместител очевидно не може да се справи.

За да се оцени ефективността на горивните брикети във всеки отделен случай, трябва да се извършат експерименти, твърде много фактори влияят върху тяхното изпълнение. Само самостоятелно убеден в достойнствата на това алтернативно гориво, можете да му дадете някаква оценка.

Наскоро мрежата има много положителни отзиви, което показва, че е по-изгодно да се затопля къщата с евро-лодки, отколкото обикновено. Свързваме това с нарастващата популярност на алтернативните горива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
© 2021 BggeHat.com