Birch дърва, основните свойства на популярното дърво

Отдавна е известно, че в зависимост от дървесните видове, можете да получите дърва с различни характеристики: един мирише хубав, другите изгарят дълго, а други отделят силна топлина. Ореховите, дъбовите и брезовите дърва се считат за едни от най-добрите. В тази статия ще разгледаме подробно брезовата дървесина, ще разгледаме основните предимства и недостатъци на това дърво, ще научим защо брезовата дървесина е включена в галактиката на най-добрите.

Събиране на дърва от бреза
Събрани дърва от бреза

Предимства и недостатъци

Първоначално много експерти смятат, че това е най-добрата дървесина за бреза за разпалване на печки. Това се обяснява с редица фактори, сред които:

  • Брезата изгаря перфектно, огънят се захваща много бързо от гредите от брезови дървета. За запалването на пещи се използва активно бреза, в която има още повече смола, което означава, че тя дори може да гори сурово. Ако имате нужда разтопете печката със сурови дърва за огрев, смело да вземе брезовите трупи.
  • Дървесина бреза изгаря за дълго време. Този ефект се обяснява с високата плътност на дървесината. Яви след изгаряне на дървесни жарава тлеещи толкова дълго, като приличен топлина, така че поп дърва постоянно, не е необходимо, което е много удобно. В този случай температурата на изгаряне на брезовата дървесина в пещта се поддържа на същото ниво.
  • По време на изгарянето се освобождава приятна интензивна топлина. Коефициентът на топлопреминаване на брезовата дървесина може да бъде описан като един от най-високите, малко по-нисък от дъбови, пепелни, главни лидери. В древни времена дървесината от дървесина от бреза е била използвана във формите за създаване на максимални температури. Днес бреза е отлична възможност за изпичане на пещ, след което е възможно да се душ други дърва с такива изключителни характеристики.
Прясна брезова гора
Прясно изрязани брезови трупи
  • За ценителите на живо огън бреза просто дар от Господ, защото той не само изгаря бавно, отдавайки приятен аромат, но бавно пропуква, създавайки неповторима атмосфера като цяло.
  • Количеството дим от трупите е минимално, което означава, че комина не страда много, най-важното е да се поддържа нормална тежест. Дърва за бреза за камина с отворена конструкция или за баня на черен добър избор.
  • След изгарянето на пепелта остава малко количество, което означава, че не се изисква редовно почистване на пещта.
  • Бреза дървесни трупи се считат за екологично чисти, защото при изгаряне по време на отопление на жилищни помещения или разпалване, сауната излъчва характерен аромат, който благоприятно засяга човек. Този аромат идва от изгарянето на бреза специфични смоли. Смята се, че вдишването на лек аромат на горяща брезова дървесина, човек засилва имунитета, лекува настинки и хронични респираторни проблеми. Вероятно вече сте предположили защо брезовата дърва за огрев активно използван в бани, сауни, защо от бреза се получават най-добрите метли.
Събиране на бреза от търговските организации
Промишлени брезови заготовки

Тъй като брезата в нашия регион не е рядко дърво, събирането на реколтата се извършва в много региони, което означава, че тя е достъпна за повечето хора. В Русия брезата се смята за най-често срещаното широколистно дърво. В допълнение, цената на този вид дърво е съвсем приемлива, евтина.

Имайте предвид, че е най-изгодно да купите дърва в трупи или трупи, а след това ги разделихте и ги разделихте на подходящи трупи. Готовите за ползване дърва за дърва струват порядък повече, но ако не се изисква много дървесина, това също е приемлив вариант.

Няма свръхестествени минуси за дърва за бреза, но има някои недостатъци:

  • На първо място трябва да се отбележи, че кората от дърва от бреза е доста трудна и досадна окупация. Бреза се отнася до средно-твърда сортове гора, тя има много силно дърво с прави влакна. Разделянето дори на мокър детайл не е толкова лесно, да не говорим за сухо. Ако обаче произвеждат дърва за рязане с помощта на техниката, за теб няма да е голям проблем.
  • Силната топлина и високият топлинен трансфер на брезовите трупи може да послужи като лоша услуга, ако поставите огромно количество дърва в печката. Огънят, разбира се, е изключителен случай, но си заслужава.
  • Оптималният срок на годност на дърва за огрев от бреза е 2 години, след което губят уникалния си аромат. В бъдеще ще загубят част от топлината си.
  • Дървесината от бреза се изсушава дори при нормални условия, тъй като има гъста структура. Ако сте си купили влажна гора, това отнема 5-6 месеца, за да я изсушите.
  • Ако непрекъснато изгаряте фурна с лошо течение само с брезови дърва, сажди (катран) ще се натрупват по стените на комина. Следователно, по време на работа на пещта, е необходимо да се следи течението.
Дървен кълвач през лятото
Нарежете трупите в дневници

За дървото даде максималното количество топлина, тя трябва да бъде добре изсушена, така че съхранява и реколта бреза дърва се препоръчва от всички правила.

Характеристики на доставките и съхранението

Винаги е възможно и приемливо независима дърводобив. Тя може да се извършва по всяко време на годината, с изключение на периода, когато сокът й активно тече. Дървените дървета твърдят, че е най-добре да се направи това през зимата, когато няма листа, отсъстват малки сокове, бактерии и гъбички.



За повечето хора е много по-лесно и по-практично да се купи готова гора. Birch се купува най-добре в трупи от търговските организации в региона. След като сте били доведени в гората, ще трябва да копаете в малки трупи. Обикновено 2, 4, 6 и рядко 8 полюса се получават от брезовия дневник.

В този случай следва да се приемат следните правила:

  • Брезовите трупи са по-лесни за убождане, когато са мокри.
  • За да работите, ще ви е необходима брадва, клечка или дърводелец.
  • Най-добрата дървесна бреза е в замръзнало състояние, в топлия сезон е по-трудно да се направи.

След като дървата за огрев се разделят на малки дървени трупи, те се натрупват, за да се изсушат в готварска печка. Важно е да не поставяте долната редица на земята, а да направите основата за нея, така че излишната влага да не пречи на изсушаването на гората. Дървеният дървен материал трябва да има добър покрив, но на стените може да оставите малки слотове, които ще улеснят циркулацията на въздуха в стаята.

Добро съхранение на дървесина за реколтата от дърво
Успешно изгаряне на дърва за съхранение на гори

В допълнение към дървените трупи, брезата също се продава под всякаква друга форма:

Най-удобно е да се купува дърво в модерна полипропиленова мрежа. Тези мрежи са много силни, не разкъсват, което прави удобно да се съхранява и транспортира дърва за огрев. В този случай регистрационните файлове в мрежата винаги имат достъп до въздуха. Винаги искате да имате близо до печката малък запас от сухо дърво, за да го разтопите бързо. В мрежата дървото може да бъде поставено или окачено непосредствено до фурната.

Обобщавайки, че спокойно можем да заключим, че използването на бреза е до голяма степен е уместно, като се започне с факта, че горивото е евтин, и завършва с факта, че тя дава чудесен блясък, дълги и приятни светлини. За да запалиш сауна, този вид дърво е почти перфектен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Температурата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещТемпературата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещ
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » Birch дърва, основните свойства на популярното дърво
© 2021 BggeHat.com