Газов генератор на дърва за огрев със собствени ръце, верига, монтаж

Всяка година се отделя повече внимание във всички сфери на промишлеността за разработването и въвеждането на нови технологии, които спомагат за пестенето на енергия. Сферата на производство на отоплителна техника също не остана настрана и проведе серия от проучвания, които позволиха да се правят важни открития и да се изгради генератор на газ върху дървесина. В тази конструкция, в резултат на изгарянето в запечатана камера от дърво, се отделят газове, които също изгарят, освобождавайки допълнителна топлина. По този начин използваното гориво е напълно изгорено с максимална топлинна мощност. Благодарение на високия коефициент на топлопреминаване на газовия котел на дървесина, той е икономичен отоплителен уред.

Газовият котел може да бъде изработен от дърво самостоятелно, но преди да започне да се произвежда, е необходимо да се изучи напълно принципа на работа. След като изучи устройството на газовия генератор върху дървесина, възможно е да се осигури най-ефективната и безопасна работа на котела.

Устройството и схемата на газовия котел на дърва за огрев

Разпалването на газовия котел е подобно на процеса на изпичане на конвенционална пещ - горивото също се подрежда, пожарът се изпълнява директно, въздушният амортисьор се затваря наполовина, за да се предотврати навлизането на кислород в горивната камера.

Проектирането и работата на газовия генератор е много проста. Котелът се състои от две камери, поместени в един корпус. Едната камера е предназначена за изгаряне на дърва за огрев или друго твърдо гориво (брикети, слама и др.), Другата камера се използва за изгаряне на дърва за огрев, изработени от изгаряне. Температурата се покачва. Горещият въздух циркулира през въздушните отвори, улавяйки студа от долните дюзи, които също по време на процеса на нагряване се нагряват и се издигат, което отразява предоставената схема на газовия генератор на дърво.

Благодарение на тази конвекция, стаята се загрява изключително бързо и за дълго време е топло.

Производство на газов генератор на дърва за огрев от собствени ръце

принцип vysheskhemavosproizvodit Представен на прост бойлер, така че да се изгради газов генератор на дърва с ръцете си, не е необходимо само въз основа на данните на съставните елементи на устройството, които са изобразени на чертежа, но също така и да се търси в процеса на работа на крайния устройството.
Преди да се запознаете с видеото за устройството на собствен генератор на газ:

Като корпус за бъдещия генератор на газ е метален цев. В горната част на корпуса е монтиран бункер с обем от 0,6 - 0,7 m3 за натоварване на дървесината.



За да изчислим размерите на този бункер, имаме на сайта калкулатор за изчисляване на барабани и други цилиндрични резервоари.

Също така в горната част на газовия генератор има пола, в която първоначално е разположен студен въздух.

Полученият газ, издухан през бучките, преминава през груби почистващи пръстени.

Пречистен газ се изважда от полата, охлажда се през охлаждащ филтър и се освобождава. Охладителният филтър е зигзагова тръба с метални пръстени, разположени вътре.

Филтърът е снабден с устройство с кран за събиране и източване на кондензата, образувана при използване на сурова дървесина.

Ако дървото е много мокра, газът, попадащ в полата и в контакт със студения въздух, оставя много вода, която преминава през сепаратора и се слива по дренажната лента. Сепараторът е направен от тръба, в която е поставена оребрена плоча.

Ако се изисква сух въздух, дренажният клапан е затворен и вентилът на тръбата за газ, разположен зад сепаратора, се отваря. Газ, падащ от малка тръба в голяма сепараторна тръба, оставя капки роса и се изпраща в зоната на изгаряне.

По желание може да се направи контейнер за нагряване на вода в долната част на корпуса. Такава вода ще бъде загрята чрез обратно запалим газ, който допълнително ще се охлажда по време на процеса на нагряване.

Ако е необходимо, газът, генериран по време на горенето, може отново да бъде използван като допълнително гориво за нагряване, чрез завъртане на определен клапан и насочване на горимия газ към допълнителна горивна зона. Тогава остава само остатъчният CO2 газ през филтъра за охлаждане.

Все още имате въпроси? Създайте тема в рамките на 2 минути на нашия форум. Получете отговор от управителя и другите потребители. Това е безплатно. Без регистрация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Генератор на принципа на работа на дизеловото горивоГенератор на принципа на работа на дизеловото гориво
Газова фурна със собствени ръцеГазова фурна със собствени ръце
Газови топлинни генератори за отопление на въздухаГазови топлинни генератори за отопление на въздуха
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Колко газ консумира газов бойлер за един месец и за един час се изчисляваКолко газ консумира газов бойлер за един месец и за един час се изчислява
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Котел за изгаряне на дърваКотел за изгаряне на дърва
Модерни типове оборудване за отоплениеМодерни типове оборудване за отопление
» » Газов генератор на дърва за огрев със собствени ръце, верига, монтаж
© 2021 BggeHat.com