Тънкостите на избора на газов котел

как да изберем газов котелСъвременният пазар предлага голямо разнообразие от отоплителни котли, работещи с електричество, дизелово гориво, въглища или дърва. Ако решите да купите газов котел, това е добър избор и нашата статия ще ви помогне да решите важни нюанси.

Важен параметър на топлинния генератор е мощността, която най-често се посочва в киловати. Отоплителната система ще осигури най-добър ефект, ако планирате да купите газ котел (Киев), ще избирате правилно капацитета си. За това е достатъчно да се използва следната връзка: един киловат от мощност е достатъчен за отопление десет квадратни квадратчета.

Газовият котел може да бъде едностепенна, двустепенна или да има модулация на мощността. В този случай системата работи на едно и две нива на мощност, съответно с гладко управление.

Ако считаме, че котелът работи при пълна мощност само при силна студ, е по-изгодно да се използва модел с две нива на мощност или модулация. Освен това, поради намаляването на броя на включването и изключването на горелката, възможно е значително да се удължи живота на отоплителното оборудване, което не може да се каже за едностепенен котел.



Качественият газов котел позволява не само да отоплява стаята, но и да я захранва с топла вода. За това е достатъчно да инсталирате двуканален котел. В този случай първата верига ще осигури отопление, а второто отопление на водата. Производителността на такъв котел от гледна точка на гореща вода е около 12 литра в минута при 30 градуса.

Газовият котел може да бъде под и стена. Моделът на пода е консервативно, традиционно нещо, което не е претърпяло сериозни промени в продължение на много години. Що се отнася до монтираните на стената котли, те се появиха напоследък. В малко окачване на стената има контролно устройство, топлообменник, горелка, разширителен резервоар, циркулационна помпа, термометър с манометри и система, която осигурява безопасна работа на оборудването.

Следва да се отбележи, че някои подови котли имат интегрирана атмосферна горелка тип газ или течно гориво. Първата се характеризира с простота, тиха работа и ниска цена. Що се отнася до второто, това е по-скъпо, но по-високата цена се компенсира от високата ефективност и отсъствието на зависимост от спада на налягането на газа. Изборът е очевиден.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за местоположението на газовия котелИзисквания за местоположението на газовия котел
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Външни котлиВъншни котли
Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Изчисляване на изхода на котелаИзчисляване на изхода на котела
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Тънкостите на избора на газов котел
© 2021 BggeHat.com