Най-икономичния котел за отопление на газ

В продължение на няколко десетилетия природният газ постоянно се увеличава в цената. Газът е най-популярният енергиен ресурс. Благодарение на него в нашите къщи или апартаменти през зимата то става топло. За да затоплите напълно апартамента, трябва да похарчите много пари, а за да не направите това, много потребители решават да купят най-икономичните газови котли. Тук такива "евтини" котли могат да се окажат нестандартни и ненадеждни в хода на постоянната им работа. Нестандартните газови котли могат да причинят много сериозни проблеми. Но при избора на такъв евтин котел трябва да се вслушате в ясния си ум. Намерете най-икономичното отопление с газов котел, докато качеството - възможно.
най-икономичния котел за отопление на газ
Икономичен котел за отопление на газ

Икономични газови котли

Икономичните газови котли са котли с ефективност от около сто процента. Икономичният газов котел, например, първокласен клас, ефективността му е 94-96. Газовият котел на средната класа има коефициент на полезно действие 70-90, който е по-нисък от този на премиум газов котел.

Газовите котли на премия клас на тяхната цена се различават от цената на средната класа почти наполовина.

Експертите не препоръчват незабавно да се втурват към тази икономика и не съветват закупуването на евтини руски газови котли. Въпросът е, че след няколко години тази разлика ще се изплати. Ако все пак решите да се вземе евтин пот, а след това след няколко години ще трябва да плати много пари за ремонт, поддръжка и експлоатация на газово котле, и са най-икономичните отоплителни котли на газ ще струва три пътя.

Природен газ като гориво

Най-евтиният вид гориво е природен газ. И какъв вид гориво се използва в газовата инсталация и зависи цената на отработения киловат от топлинната енергия. Ако в дома ви вече има газ, тогава няма да имате главоболие, как да изберете най-икономично отопление на газ котел, но ако докато не се получава газ, и след известно време, че ще похарчи, тогава ще трябва да се мисли за закупуване на такава икономичен бойлер , като двустепенни газови котли. Такива газови системи могат да функционират както за газ, така и за дизелово гориво. При такъв бойлер е възможно да се намалят допълнителните разходи по време на прехода от един тип гориво към друго и т.н.

най-икономичните котли за отопление на газ
Универсален газов котел

Някои газови котли работят с природен газ, но ще бъде необходима само подмяната на горелката. Ако сте работили с дизелово гориво, трябва да извадите дизеловата горелка и да сложите газ, също трябва да го настроите - и всичко, вашето газово съоръжение работи на газ.

Живот на газовите котли



Животът на газовите котли е различен. Това зависи от класа на газовия котел, неговия производител и др. Може би един от най-важните критерии за икономични газови котли е техният експлоатационен живот. Доста време може да живеят икономични котли за отопление на газ, но котлите клас на средната ще живеят не повече от 10-15 години. Също така е важно постоянното или непрекъснатото действие на газовия котел. Ако все още сте решили да купите икономичен бойлер, тогава трябва да сте подготвени за неочаквани ремонтни работи, за да смените газовото оборудване на върха на отоплителния сезон.

Газовите котли, работещи с природен газ, имат няколко вида горелки: надуваеми и атмосферни.

Във вентилатор или надуваема горелка газът първо се смесва с въздуха и след това влиза в горивната камера на газа. Но в атмосферната горелка този процес на получаване на смес от газ и въздух се извършва сам по себе си, т.е. естествен начин. Икономичните газови котли на корейското производство съдържат набор от две надуваеми горелки. За постигане на най-висока ефективност във вентилационните горелки се извършва пълно изгаряне на природен газ. Тази функция ни показва, че парите за ремонт на газовото оборудване ще намалеят с 25-35.

икономични газови котли за отопление
Нагревател за газови котли за надуваеми газове

Автоматична система за управление

Автоматичните системи за управление трябва да бъдат разположени в икономични газови котли. Към днешна дата по-съвременните автоматични системи за управление са сравнително лесни за използване, надеждни при работа, температурата в къщата или апартамента лесно подлежи на настройка. Ако е разумно да се използва температурната настройка в къщата, можете да спестите 10-20% от природния газ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Газови котли без димГазови котли без дим
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
» » Най-икономичния котел за отопление на газ
© 2021 BggeHat.com