Избор на газов котел

Всеки бъдещ купувач, преди да купи газов котел, мисли за закупуването на най-ефективния бойлер и не плаща много пари. Вземете газ котел се счита за доста важна задача, която до голяма степен зависи от топлината в къщата, отопление вода, консумация на газ.

Ако кликнете върху връзката, можете да прочетете полезни съвети за избор на газов котел. За да се разбере структурата на газовите котли и как зависи техният избор, трябва внимателно да се изучат основните им характеристики.

Атмосферно или с турбокомпресор

Най-често срещаната схема на газовия котел предполага наличието на комин, чрез който се отделят продукти на изгаряне в атмосферата. Този тип котел се нарича комин. Котелът не съдържа комин или турбина, няма комин, продуктите от изгарянето се изпускат през малка дупка в стената. Димът заедно с газовете се изпускат през малка турбина, тъй като тези котли се наричат ​​и турбини.

Единична или двойна верига

Едноконтурните котли са оборудвани само с един резервоар за отопление на вода, който се използва като отоплителна среда за отопление. При двойно-верижните котли има и втора верига, предназначена за отопление на вода, използвана за захранване с гореща вода.

Брой топлообменници



Двуконтактните котли могат да бъдат оборудвани с дву-термичен и отделен топлообменник. Първият тип може да загрява вода за отопление и да осигурява топла вода. Този тип уред е много чувствителен към възможния недостиг на вода, в случай на несъответствие с изискванията на водата, топлообменникът може да се задръсти и скоростта на нагряване на водата да се намали значително. Също така има сравнително кратък живот и предразположение към бързо изгаряне.

При котлите с отделни топлообменници единият от тях загрява вода за радиатори, а другият за битови нужди. Такива топлообменници не са чувствителни към качеството на водата и служат за по-дълго време.

Кондензиращи котли

Котлите, които използват почти цялата енергия, която се отделя по време на утаяването на водните пари, се наричат ​​кондензации. Това означава, че изгорелите газове с висока температура, преди да бъдат хвърлени в атмосферата, могат да затоплят частично водата. Тогава водата се загрява до края с помощта на газовата горелка.

Най-добрият котел е този, който напълно отговаря на всички изисквания на потребителя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Достъпен електрически котел за решениеДостъпен електрически котел за решение
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Кондензиращи котлиКондензиращи котли
Газови котли без димГазови котли без дим
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Избор на газов котел
© 2021 BggeHat.com