Избор за газов котел

В момента на пазара се предлагат много видове отоплителни котли, работещи с твърдо гориво (въглища, дърво), електричество или слънчево масло. Ако изборът е спрял на газов котел, трябва да се имат предвид някои нюанси.

Важна характеристика на всеки топлинен генератор е мощността, която обикновено се посочва в киловати. В този случай е целесъобразно да се знае простито съотношение - необходимо е 1 кВт мощност, за да се затопли 10 квадратни метра. метра от стаята. С 20 kW мощност на котела е възможно да се затопли къща с площ от 200 квадратни метра. м. Това е газовият котел NEVALUX-8224 е добър пример за тази техника.

Условните котли могат да бъдат разделени в такива категории като:

- едноетапни - котли, работещи на едно ниво на мощност;
- двустепенни - котли, работещи на две нива на мощност;
- с модулация - котли с плавно регулиране на фактора на мощността.



Предвид факта, че пълната мощност на котела се изисква само когато тежки студове, най-целесъобразно да се обърне внимание на пота с чифт нива на мощност и регулира. Добре е да отбележим, че намаляването на броя на изключване / на сесиите на горелката, за да се избегне, че не работи, по време на работа на същото ниво, е значително удължава живота на оборудването.

С помощта на котела може да се затопли стаята и да се организира топла вода. За тази цел се изисква закупуване на двуканален котел. Както обикновено, двустепенните котли имат мощност от 20 до 30 кВт, което е достатъчно, за да загрява помещение от 200-250 квадратни метра. метра и осигуряват душ и кухня с топла вода. Тези котли са в състояние да предоставят на потребителите на всяка минута 10-14 литра вода, температура от 30 градуса.

Има подови и стенни газови котли. Подовия бойлер е представен от консервативно традиционно нещо, което в продължение на много десетилетия не е претърпяло значителни промени. Те могат да се наричат ​​мини-котелни къщи. Стена котли са поставени в корпус малък размер, където е разположен топлообменник, на система за контрол, горелката, термометър, манометър, хидравлична помпа и други компоненти.

Необходимо е да се обръща специално внимание на факта, че подовите котли са оборудвани с вградена в атмосферата горелка или са оборудвани за монтиране на надуваема заменяема горелка, както с течно гориво, така и с газ. Подовите бойлери са по-евтини, докато работят по-малко шумни и дизайнът им е по-лесен. Стенните котли са по-скъпи, което се дължи на тяхната впечатляваща ефективност и система, която не зависи от налягането на газа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Критерии за избор на газов котелКритерии за избор на газов котел
Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Избор на газов котелИзбор на газов котел
Как да изберем газов котел?Как да изберем газов котел?
» » Избор за газов котел
© 2021 BggeHat.com